Witam. Było juz wiele watków na temat GPS w N560. Moze warto by sei pokusic po jakies podsumowanie?
Co mozna zrobic:
1. na stronach producenta jest fix do softu obslugi GPS + quick GPS ktory przyspiesza znajdowanie satelitów jeslki raz na jakies 3 dni pobierzemy aktualne dane satelit . Ponoc poprawia działanie.
2. w niektórych watkach były informacje o tym ze F560 oddany do serwisu ze słabo działającym GPSem miał wymienianą płyte główną po czym nastepowała znaczna poprawa jego działania i szybkosci łapania fixa
I moze jakby kazdy majacy N560 by sie wypowiedzial :
a. po jakim czasie łapie fixa w samochodzie (po SR, HR, lub po powtornym odpaleniu programu). Czy robiliscie jakies zmiany w firmwarze ?
b. czy widzi dobrze satelity jak umiescimy N560 np. pod siedzeniem a nie bezposrednio pod szybą (w danych odbiornika SirfIII wynika chyba ze powinien bez problemu chwytac fixa nawet wtedy).
c. w mieszkaniu z dala od okna widzi poprawnie ?
d. czy ktos podłączał zewnętrzny GPS na BT ktory by miał mniej więcej te same warunki pracy : jak działa takie porównanie ?
U mnei wyglada to tak:
zrobiłem upgrade firmware + quick GPS, predkosc 57600bps
- w autku pod szybą 80-100sek sek na fixa po uruchomieniu AM . Nie jest to czas który by bardzo był upierdliwy, ale czytałem opisy ze czasem jest to tylko pare sekund...

- powtorne uruchomienie AM to tylko niewiele szybcie.I własnie to m najbardziej przeszkadza. SR i HR w zasadzie nie robie
- pod siedzeniem nie widzi pozycji, polozony przy lewarku biegów widzi na granicy
- w mieszkaniu nie widzi satelit
I wydaje mi sie ze to troche długo biorac pod uwage ze działa ten QuickGPS.
pozdrówka