gps w loox520

• 8 Odpowiedzi
  • 1395 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gps w loox520
« dnia: Czerwiec 18, 2008, 10:37:47 »
Witam,
w 520 gps działał bez żadnych problemów (od 2 lat) ale zrobiłem kilka dni temu HR i niestety gps nie działa. Nie działa ani gpslocator ani AM, próbowałem wszelkich ustawień portów, przewertowałem wpisy dotyczące problemu na forum i nadal nie działa (żółta dioda błyska, urządzenie nie łapie sygnału). Zrobiłem tylko twardy reset, co się mogło zdarzyć ?
Dziękuję
Pozdrawiam

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
Odp: gps w loox520
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2008, 06:30:28 »
Sadze, ze jednak masz zle ustawienia, bo raczej HR tu krzywdy w sprzecie nie zrobil. Troche za malo podales informacji.
Co proponuje:
1. zrob jeszcze raz HR... moze zle sie wgral system
2. podaj dokladnie jakie masz ustawienia /a beam w jaki masz stanie?/

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:57:30 »
HR zrobiony kilkukrotnie...
Ustawienia
GPS program port: none
GPS hardware port: com 8, 9600
manage gps: odhaczony
beam: odhaczony
dzieki

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2008, 07:40:47 »
widzę że nikt nie ma pomysłu gdzie szukac rozwiązania...w serwisie zapewne zaproponują wymianę płyty, co będzie kosztować pewnie sporo więcej od nowej nawigacji...
chyba jednak kupię nowego gps-a a looxem wykonam efektowny rzut z dużej wysokości...od początku miałem na to wielką ochotę, z żadnym z posiadanych urządzeń nie miałem tyle problemów co z tym gównem (na gwarancji w serwisie dwukrotna wymiana płyty).
Pozdrawiam

*

Offline promil

• **
  • 137
  • Sprzęt: F-S n560 + AM
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2008, 12:51:31 »
Witam
Czy kiedyś wgrtywałeś gps fix do swojego looxa ?

Jesli tak to musisz pamiętać ze po HR powinienes wgrać quick qps.

Pozdrawiam
Promil

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2008, 10:38:44 »
raczej nie, nie pamiętam, a skąd to można ściągnąć ?
dzięki

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2008, 23:08:14 »
Witam ponownie,
po zainstalowaniu quick qps, nadal nie łapał sygnału gps, zainstalowałem więc WM 6 - nadal nie działał gps, następnie zainstalowałem quick qps, po paru minutach złapał fixa i działa teraz tak jak nigdy dotąd , tz. poprzednio przy oknie i miał problem ze złapaniem fixa, w tej chwili siadam na kanapie z której do okna jest 5 metrów i nie gubi sygnału...a z innych korzyści po zainstalowaniu WM 6 nie mam żadnych programów FS w tym E2C czy jak tam to się nazywało...

*

Offline hioop

• 19
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2008, 15:40:56 »
A z jakiej lokalizacji pobierałeś WM6???

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2008, 19:25:02 »
Witam ponownie,
po zainstalowaniu quick qps, nadal nie łapał sygnału gps, zainstalowałem więc WM 6 - nadal nie działał gps, następnie zainstalowałem quick qps, po paru minutach złapał fixa i działa teraz tak jak nigdy dotąd , tz. poprzednio przy oknie i miał problem ze złapaniem fixa, w tej chwili siadam na kanapie z której do okna jest 5 metrów i nie gubi sygnału...a z innych korzyści po zainstalowaniu WM 6 nie mam żadnych programów FS w tym E2C czy jak tam to się nazywało...

Witam,
Możesz podać skąd pobierałeś WM 6 i jak działa wi-fi po zmianie na WM 6 i czy nie zmienił się ID Looxa.