Loox 720 nie dziala glosnik po odlaczeniu od glosnikow.help

• 4 Odpowiedzi
  • 616 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 12, 2007, 00:01:27 »
Witam
mimo,iz mojego looxa uzytkuje juz ponad rok spotkala mnie ostatnio niemila niespodzianka.
Opis:
postanowilem swojego looxa podpiac pod glosniki stacjonarne (podlaczenie przez wejsce jackowe u gory w pda) no i wszystko bylo cacy gralo,ale... po odlaczeniu od tychze glosnikow looxik zglupial bo nie wydaje dzwiekow przez wbudowany glosnik.
probowalem soft resety nie pomoglo, ptobowalem hard reset tez nie pomoglo (tak mi doradzili na infolini FSC) teraz zostaje mi go odeslac do serwisu- chyba,ze:
ktos z Was mial podobny problem i wie jak zaradzic? czy moze jakis program,aplikacja wylacza ten glosnik ( a rostargnieniu cos wcisnalem-bo nic nie dogrywalem z tego typu softu.
p.s. z gory dzieki za pomoc i jesli powielilem temat to sorka ale nie moglem sie go doszukac :)

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2007, 00:40:36 »
Najprawdopodobniej doszło do zwarcia w gnieździe minijack i PDA wciąż emituje sygnał przez to gniazdo, zamiast na głośnik. Spróbuj kilkukrotnie włożyć i wyjąć wtyczkę lub delikatnie pogmerać w gnieździe np. wykałaczką.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2007, 04:29:21 »
Cytat: "Long Johnny"
 Spróbuj kilkukrotnie włożyć i wyjąć wtyczkę lub delikatnie pogmerać w gnieździe np. wykałaczką.

a takie gmeranie to jest bezpieczne i nie uszkodzi mojego looxika? :P

dobra a teraz powaznie:wkladanie i wyjmowanie (bez skojarzen) wtyczki jack nic nie dalo, a zreszta gmeranie tez, jakies inne sugestie, czy tel-kurier-serwis ?!

naprawiony
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2007, 23:21:09 »
hej, a wlasciwie alleluja...
looxik naprawiony, nie zgadniecie jak.
wlaczylem muze na pocket music i oczywiscie cisza, dalem mu sie rozladowac, potem pod ladowanie do pelna, wlaczylem i dziala.
jak na to wpadlem-w akcie desperacji, a powaznie to podonie sie popsul, byl podpiety pod glosniki i siadla mu bateria, po naladowaniu i wlaczniu juz glosnika wewn. nie bylo slychac.
postanowilem wiec odwrotna kolejnoscia go potraktowac i udalo sie...
oszczedzilem sobie wizyty w serwisie CSS i nerwow
pozdrawiam ziomy looxowe :))

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2007, 00:00:45 »
Alleluja ;)