Ten efekt również odczułem.W samochodzie ładowarka podłaczona
na słońcu ale nie tylko. W domu też miałem takie sytuacje- łaściiwe nie wiem z jakiego powodu (leciał chyba film i ładowanie na raz).
Powyzsze przypadki są i tak wytłumaczalne ale dlaczego komunikat taki i faktycznie gorąca bateria była bez podłaczonej ładowarki? Działał wtedy jakiś chyba wymagający programik a tu akumulator piekielnie gorący, wyłączyłem pocketa i wyjąłem na chwilę akumulator.
Inne spostrzeżenia z ładowarką:
przy ładowaniu oryginalną ładowarka sieciową zjawiska tego nie zauważyłem natomiast przy ładowaniu łądowarką od IPAQ również 5V (zmierzone) pocket potrafił sie przegrzać.
Mam nieśmiały wniosek, że oryginalny zasilacz nie ma pełnej wydajności i napięcie mu siada dlatego ładuje mniejszym prądem a gdy podłaczam zasilacz IPAQ o wyższej wydajności albo ładowarkę samochodową dokładnie 5V o wydajności powyżej 2A pocket potrafi się grzać (szczególnie gdy jest bardzo rozładowany).
Mój wniosek jest taki, że ten model Looxa ma niedopracowany układ ładowania - no chyba że ładowarka powinna mieć np. 4,8V (na marginesie na 4,7V ładowanie wcale nie ruszyło!).