Glosnik do VoIP (gorny) ze Skypem i letter recognizer

• 3 Odpowiedzi
  • 878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 29, 2004, 23:51:10 »
Temat glupi bo i problemy mam dwa :

- Jak juz sie kiedys rozpisywalem na forum, jednym z powodow dla ktorych zdecydowalem sie "zdradzic" Palm-a na korzysc PPC jest Skype dla PPC. Korzystam usilnie, w komplecie z LOOX 720 wykorzystuje zestaw sluchawkowy Logitech i dziala doskonale. Problem tylko w tym, ze czasem ktos dzwoni, a ty wlasnie musisz jeszcze "sparowac" sluchawki z Looxem, wlaczyc BT, cokolwiek. 720 ma taki bajerek jak wbudowany w gornej czesci obudowy maly glosniczek, ktory nawet w instrukcji nazywa sie VOIP speaker - czyli - mowiac inaczej - mozna (teoretycznie) wykorzystac LOOXa jak zwykly telefon (tyle, ze internetowy). Teoretycznie, poniewaz - tak mi sie przynajmniej zdaje - nie da sie ustawic sprzetu tak, zeby dzialal tylko VOIP speaker bez glownego, zamontowanego w dole obudowy. A to oznacza, ze rozmawiajac przez LOOXa bez zestawu BT rozmawia sie tak jak z zestawu glosnomowiacego. Do bani. Szukalem w necie jakis rozwiazan tego problemu, ale nie znalazlem. Chcialem sie wiec podzielic swoja frustracja i zapytac czy przypadkiem komus z Was nie udalo sie juz tego problemu rozwiazac... No bo po cholere komu glosnik, z ktorego nie da sie korzystac :(

- Jak korzystam z letter recognizera to mi sie w co drugiej literce "dopisuje" w prawym gornym rogu kreseczka - tak, ze zamiast "o" wychodzi np. "d"... strasznie to wkurzajace, a nie potrafie zlokalizowac zrodla problemu - czyzby wadliwy egzemplarz??? Prosze o jakies sugestie...

Pozdrawiam,
m

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2004, 00:24:17 »
Cytat: mirek21
- Jak korzystam z letter recognizera to mi sie w co drugiej literce "dopisuje" w prawym gornym rogu kreseczka - tak, ze zamiast "o" wychodzi np. "d"... strasznie to wkurzajace, a nie potrafie zlokalizowac zrodla problemu - czyzby wadliwy egzemplarz??? Prosze o jakies sugestie...

m

jak sie nie myle to się nazywalło sie rozlewanie tuszu czy coś takiego

tak kiedyś mialem jak ekran byl za bardzo porysowany. wiec wymieniłem i było wszystko w porządku (casio e-115)

sprubuj w ciut innym miejscu pisać, albo przeżuć sie na klawiaturke ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2004, 11:12:00 »
Oj, zmartwiles mnie strasznie... moj LOOX ma niecaly miesiac, ekran w doskonalym stanie, a juz cos takiego... tak dla pewnosci - chodzi o taki objaw, ze w momencie dotykania patykiem do ekranu zamiast kropki pojawia sie kreska, tak jakbym pociagnal juz kawalek po ekranie. w ten sposob, jak kreska robi sie dluzsza (czasami sa krotsze, czasami dluzsze, czasami wcale) to zamiast kropki wpisuje mi litere "f".

Dla pewnosci sprawdzilem jeszcze czy to nie jakis software miesza (cholera wie) - zrobilem hard reset, ale po tym robilo sie to samo. Wiec prawie na pewno problem z hardwarem...

Mowisz, ze ekran do wymiany?...

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2006, 01:43:26 »
Cytat: "mirek21"
[...] nie da sie ustawic sprzetu tak, zeby dzialal tylko VOIP speaker bez glownego, zamontowanego w dole obudowy. A to oznacza, ze rozmawiajac przez LOOXa bez zestawu BT rozmawia sie tak jak z zestawu glosnomowiacego. Do bani. Szukalem w necie jakis rozwiazan tego problemu, ale nie znalazlem.

Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Mam podobny problem.