Dziwny przewod synchro + ladowanie

• 1 Odpowiedzi
  • 1095 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline raviz

• *
  • 82
« dnia: Luty 10, 2004, 16:44:00 »
Do looxa 600 kupilem w/w przewod na ebayu. Krotki troche ale juz sie przyzwyczailem, ze kable te z reguly sa robione do bolu oszczednie. Wraz z kablem otrzymalem rachunek, na ktorym znalazl sie dopisek po niemiecku oczywiscie: podczas ladowania nie wlaczac podswietlania!! Czy wiecie co autor mial na mysli? Zworcilem sie do sprzedawcy z zapytaniem ale z jego strony cisza.... I jeszcze jedno - chcialbym w tym przewodzie odlaczyc ladowanie - mam ladowarke, wole nad tym panowac. Ktore piny we wtyczce sa odpowiedzialne za ladowanie?
z gory dziekuje za odpowiedzi.....raviz

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2004, 16:52:27 »
Prawdopodobnie pobór prądu podświetlenia ekranu jest tak duży, że złącze USB "nie wydala". Ja kiedyś też kupiłem taki kabel "2 w 1" (synchro i ładowanie), ale okazało się, że jednoczesne korzystanie z tych funkcji było niemożliwe - podświetlenie ekranu zapalało się i gasło, na przemian pokazywały się ikonki bateria/sieć i z synchronizacją były też problemy. W końcu dałem sobie z tym spokój. Wydaje mi się, że taki przewód pozwala na obie funkcje, ale nie jednocześnie...
Pozdrawiam,
biblo