Fujitsu-Simens N560 problem z ikoną AM na pulpicie

• 6 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 09, 2006, 20:01:23 »
Witam, jestem świeżym posiadaczem Fujitsu_Simens N560 i proszę o pomoc w takiej sprawie; na sprzęcie zainstalowałem AutoMapę 3.9.3 i iGO. Wszystko działa jak trzeba, problem jest w tym, że na pulpicie - ekranie mojego palma jest ładna ikona iGo, natomiast nie ma ikony AutoMapy, chociaż wszystko w ustawieniach jest ok. Wchodzę w ustawienia/dziś następnie zakładka -elementy i wtym miejscu wybieram co ma być wyświetlane na pulpicie, jest też element AM oczywiście zaznaczam go, ale na pulpicie go nie widzę. Natomiast to samo robię z iGo i jest ok - jak zaznaczę to ikona jest widoczna jak odznaczę nie ma jej. Jak wyłączę ikonę iGo, to ikonyAM też nie ma. Natomiast ikonka AutoMapy jest w meni start i tu z nią nie ma problemu.
Pamiętam, że po zainstalowaniu AM pojawiła się ikona na pulpicie ale zaraz zniknęła (przy normalnej pracy z urządzeniem), poza standardem - żadnych innych programów nie wgrywałem. AutoMapę wgrałem na kartę SD i zainstalowałem na urządzeniu. Jak wgrałem AM bezpośrednio na urządzenie to objaw był ten sam. Widziałem na jakimś Palmtopie różne ikony na pulpicie - jak to się robi. W kompie to b.proste a tu problem
Proszę o podpowiedź.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2006, 20:31:01 »
Najlepiej zakupić za punkty, które dostajesz z PPC program Spb Pocket Plus. To właśnie dzięki niemu można wrzucać na pulpit różne ikonki, dodawać zakładki itd. Naprawdę bardzo pożyteczne narzędzie. Osobiście polecam jeszcze Spb Weather, Spb Backup (bardzo ważne!!!) i Spb Diary. Cały ten komplet to chyba minimum.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2006, 21:07:29 »
Cytat: "wpmike"
Najlepiej zakupić za punkty, które dostajesz z PPC program Spb Pocket Plus. To właśnie dzięki niemu można wrzucać na pulpit różne ikonki, dodawać zakładki itd. Naprawdę bardzo pożyteczne narzędzie. Osobiście polecam jeszcze Spb Weather, Spb Backup (bardzo ważne!!!) i Spb Diary. Cały ten komplet to chyba minimum.

jak uaktualniasz pogodę? prze WiFi czy po kablu?

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2006, 21:27:30 »
jeśli dobrze pamiętam (zainstalowałem jakiś czas temu wersję testową), to do uaktualnienia pogody w spb weather wystarczy jakiekolwiek połączenie activesync - wifi/bt/kabel przez irdę też pewnie da radę  :)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2006, 21:52:35 »
Dzięki za podpowiedź, w takim razie muszę się zaopatrzyć w te programy jeżeli rzeczywiście są fajne,
jszcze raz dziękuję
HEJ

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2006, 19:54:32 »
co do spb weather i innych podobnych - przed wydaniem punktów/pieniędzy zainstaluj i przetestuj sobie darmowego weather watchera: http://www.singerscreations.com/AboutWeatherWatcherMobile.asp

który nie jest tak efektowny (bo nie wyświetla nic na todayu), ale spełnia swoją funkcję równie dobrze i nie zamula todaya;

spb pocket plus można natomiast zintegrować z spb diary (diary jako zakładki w pp) i tym samym masz 1 włączony plugin na todayu :) (ja mam jeszcze datę i sun'n'moon i działa to wszystko bardzo sprawdnie jak na tyle funkcji na 1 ekranie :) )

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2006, 23:59:56 »
Witam ponownie, skorzystałem z rad i narazie zainstalowałem sobie Spb Pocket Plus - fajna sprawa,