Fujitsu siemens PocketLoox N560 - kilka problemów

• 3 Odpowiedzi
  • 1764 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Fujitsu siemens PocketLoox N560 - kilka problemów
« dnia: Czerwiec 29, 2010, 22:35:08 »
Witam.
Mam kilka problemów z palmtopem Pocket Loox. Przy łączeniu z GPS-em wyrzuca błąd 'Quick GPS - cannot create empty document'. Przeczytałam, że dobrym pomysłem byłoby zrobienie Hard Resetu. Niestety przy każdej próbie resetowania palmtop się wiesza. Ściągnęłam oprogramowanie, z nadzieją, że zainstaluję wszystko od nowa, wszystko idzie gładko do momentu, w którym wyskakuje błąd 'flash is protected'. Teoretycznie powinno się dać w ustawieniach Secure Lock odznaczyć zabezpieczenie, ale u mnie pojawia się tylko ekran z liczbami do wprowadzenia jakiegoś kodu (?). Ktoś wie co na to poradzić? Już skończyły mi się pomysły.

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
Odp: Fujitsu siemens PocketLoox N560 - kilka problemów
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2010, 22:45:52 »
Jesteś jego pierwszym właścicielem? Jeśli nie, to oznacza, że najprawdopodobniej poprzedni właściciel ustawił hasło zabezpieczające i bez niego ani rusz...
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2010, 22:52:12 »
Też mi się tak wydawało, ale miałam nadzieję, że jednak nie... :/ Pozostaje chyba ścigać dawnego właściciela.

*

Offline arroyo

• *
  • 64
  • Sprzęt: Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2010, 08:30:09 »
Jest sposób na pozbycie się tego hasła, ale trzeba Loox'a rozebrać na części pierwsze a dokładnie odłączyć taką małą baterię podtrzymującą stan pamięci. Nie mówię tu o baterii co jest pod klapką.