Fujitsu Siemens LOOX 718 czy LOOX 420

• 8 Odpowiedzi
  • 1057 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
« dnia: Marzec 15, 2005, 16:29:04 »
Witam zastanawiam sie nad kupnem ktoregos z wymienionych palmtopow.Loox718 ma wyswietlacz VGA i wlasnie z tym zwiazane jest moje pytanie czy warto zaplacic ok.700zl wiecej za Loox 718 z VGA,prosze o opinie za i przeciw jesli chodzi o ten typ wyswietlacza.prosze wymienic plusy i minusy tego modelu.z gory dziekuje

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2005, 16:48:14 »
To nie tylko roznica w ekranie ale i dodatkowe gniazdo na karty CF oraz nowy system powinienes wziac pod uwage. Wedlug mnie jesli masz kase to warto dolozyc.

*

Offline xenium11

• 268
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2005, 17:13:28 »
tak to wiem zejest gniazdo na karty CF to duzy plus  ale glownie interesuje mnie ten ekran VGA  co przemawia za tym zeby sie na niego zdecydowac.Glowne zadania jakie ma spelniac dla mnie palmtop to ogolnie multimedia czyli mp3,filmy czasami jakas gra i przegladanie stron www,oraz dokumentow acrobat i txt

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2005, 17:23:56 »
No to widzisz... calkowicie zmienia to postac rzeczy. Strony WWW, dokumenty itd znacznie lepiej wygladaja na takim ekranie. Wg mnie warto dolozyc te 700zl, szczegolnie ze WM 2003 SE pozwala latwo obracac ekran, wiec i czytac w trybie poziomym bedzie mozna.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2005, 17:31:16 »
na www.fristloox.org piszą ze update looxa 4xx bedzie ale za ?45...
PocketCenter.de are reporting from CeBIT (English translation) that the long awaited Windows Mobile 2003 SE upgrade, for the Loox 400 series, will soon be available, from the Pocket LOOX - Choice site, for ?45.

*

Offline xenium11

• 268
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2005, 17:31:24 »
z tego co sie doczytalem to na takim ekranie mozna zmiescie praktycznie cala strone www jak na zwyklym ekranie tylko czy mozna sie doczytac tak zminiaturyzowanego tekstu i czy potrzeba jeszcze do tego jakies dodatkowe oprogramowanie. jak wyglada sprawa z filmami divx na takim ekranie czy jest lepsza jakosc.czy Loox 718 to dobry wybor czy moze zastanowic sie nad asusem,dellem  z VGA.przepraszam ze duzo pytan ale chcialbym dokonac dobrego i pewnego zakupu

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 15, 2005, 18:14:54 »
Co do wyboru odpowiedniego PDA z ekranem VGA to przeczytaj inne watki z dzialu zakupy. Tyle razy wiele osob wypowiadalo sie na ten temat ze szkoda sie powtarzac. Natomiast na ekranie VGA wcale nie miesci sie cala strona, bo systeme Windows Mobile 2003 SE pracuje w specjalnym trybie VGA, ktory po prostu wszystko sklada z 4 x wiekszej liczby pikseli, dzieki czemu wszystko jest bardziej czytelne, ale nadal takiej samej wielkosci. Oczywiscie WM 2003 SE ma mozliwosc wygodnego zmniejszania wielkosci czcionek, przez co na takim ekranie faktycznie zmiesci sie wiecej tekstu i bedzie on przy tym bardzo czytelny. Istnieje mozliwosc zobaczenia "calej strony" czyli przelaczenia sie do prawdziwego trybu VGA, ale wymaga to korzystania z dodatkowych aplikacji. Filmy wygladaja lepiej na ekranie VGA, szczegolnie te przekonwertowane do rozdzielczosci VGA, albo po prostu nie konwertowane - normalne 700MB pecetowe DivXy.

[Dodano: 2005-03-15 18:16:36]
Cytat: Pokemon 202
na www.fristloox.org piszą ze update looxa 4xx bedzie ale za ?45...
PocketCenter.de are reporting from CeBIT (English translation) that the long awaited Windows Mobile 2003 SE upgrade, for the Loox 400 series, will soon be available, from the Pocket LOOX - Choice site, for ?45.

Jakos nie za bardzo chce mi sie wierzyc ze po tak dlugiej zwloce bedzie jeszcze WM 2003 SE dla jakiegos PDA. Bede bardzo milo zaskoczony.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 15, 2005, 19:04:38 »
Cytat: xenium11
... czy mozna sie doczytac tak zminiaturyzowanego tekstu i czy potrzeba jeszcze do tego jakies dodatkowe oprogramowanie. jak wyglada sprawa z filmami divx na takim ekranie czy jest lepsza jakosc.czy Loox 718 to dobry wybor czy moze zastanowic sie nad asusem,dellem  z VGA...

Jakość ekranu jest poprostu niesamowita. Dobrze to ktos określił, że porównywalna z wydrukiem laserowym tyle, ze w kolorze. Filmy DivX czy mp4 odtwarzane przez BetaPlayer chodza płynnie, jakość obrazu, spokojnie moge powiedzieć, ze lepsza niż na "normalnym" monitorze komputerowym. Stosunek wielkości piksela do rozmiarów ekranu jest bardzo korzystny więc obraz jest stabilny, ostry i miły dla oka.
Moim zdaniem warto kupić Looxa 718

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 04, 2005, 00:50:00 »
Jakieś dziwne pytanie typu czy kupić Nissana Micrę czy Primerę. Oczywiście że 718 a na pytanie dlaczego jest dziesiątki za typu ekran Hi-Res i dwa sloty Flash o innych nie wspominając.