Witam
Niedawno zakupiłem Loox 420. Urządzenie uruchamia się (obraz z delfinkiem + logo Fujitsu-Siemens), następnie startuje Windows Mobile z napisem "Tap the screen to set up your Pocket PC", przeprowadzam kalibrację ekranu (klikanie w krzyżyki) i pojawia się coś w stylu porad - pierwsza porada jest na temat czegoś w rodzaju menu kontekstowego, po sekundzie/dwóch pojawia się przycisk "Next", po kliknięciu pojawia się porada na temat dodawania wydarzeń do kalendarza i tutaj zaczyna się problem... Nie pojawia się żaden przycisk i nie mogę nic zrobić. Klikałem w każde miejsce na ekranie, próbowałem resetować, wyciągałem baterię i za każdym razem po uruchomieniu dochodzę do tego momentu. Co ciekawe, synchronizacja przez USB działa - komputer widzi urządzenie (przez program Sync Center - mam Windows 7 x86), mogę kopiować pliki.
W internecie znalazłem tylko jedną wzmiankę o podobnym problemie, niestety bez odpowiedzi:
http://www.expansys.co.za/ft.aspx?k=95589Zastanawiam się co może być powodem... Bateria raczej odpada - po jej demontażu i zasilaniu bezpośrednio z ładowarki efekt jest taki sam. Palmtop był lutowany bezołowiowo, czyli możliwe, że po tylu latach nieużywania pojawiły się zimne luty - wersja pesymistyczna i zanim zacznę go rozbebeszać i wygrzewać, chciałbym posłuchać ekspertów... Może ktoś ma inny pomysł? Może można gdzieś zdobyć oryginalny ROM i spróbować podmienić ten istniejący? W załączniku zdjęcie przedstawiające moment "zwiechy". Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
-------------------
edit
Aż mi głupio... wystarczyło zastosować się do napisanych wskazówek :D Kliknąć i PRZYTRZYMAĆ. Temat nieaktualny ;)