Lokalizacja N560

• 18 Odpowiedzi
  • 2400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lokalizacja N560
« dnia: Październik 30, 2006, 18:20:04 »
Witam

Chce sobie sprawic LOOXa n560 ale z powodu obecnego miejsca pobytu mam do wyboru lokalizacje niemiecka lub francuska (angielska wersja niby jest wspomniana na stronie FS ale w reklamach sklepow pisza ze DE albo FR). To bylby moj pierwszy pocket wiec nie wiem czy da sie usunac lokalizacje i zostac z normalnym angielskim jezykiem czy jest to wklepane na stale ?

TIA

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2006, 19:18:03 »
Polską lokalizację możesz wgrać tylko na system angielski. Jeśli kupisz looxa z DE albo FR to niestety będziesz musiał najpierw zmienić ROM na ang (co specjalnie łatwe nie jest), a dopiero potem wgrać lokalizację. Lepiej szukaj z angielskim systemem.

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2006, 07:35:20 »
Nie zmieniałem nigdy lokalizacji ROM, ala zdecydowanie uprzedzam, przed skutkami instalowania na Looxach w serii n5xx o nazwie marchwvka mWriter. Jestem w trakcie walki z producentem o zwrot pieniędzy za szkdliwe oproggramowanie. O skutkach napiszę szerzej później.

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2006, 11:05:45 »
Co do wgrania ROMu nie powinno byc zbyt duzych problemow bo na co dzien sie zajmuje mikroelektronika. Przypuszczam ze wgranie romu skasuje wszystkie aplikacje ktore sa zainstalowane ponad bazowy system (tj. pocet word, excel itp... ) ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2006, 11:07:42 »
jarq
pocket word, excel itp. są "w systemie" wiec jak wgrasz inną wersje WM5 dla tego modelu, word, excel, pp itp. zostaną
wgranie nowego romu kasuje ustawienia, wgrywane przez usera programy, dokumenty, itp.

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2006, 23:04:38 »
Cytat: "blackdog"
Nie zmieniałem nigdy lokalizacji ROM, ala zdecydowanie uprzedzam, przed skutkami instalowania na Looxach w serii n5xx o nazwie marchwvka mWriter. Jestem w trakcie walki z producentem o zwrot pieniędzy za szkdliwe oproggramowanie. O skutkach napiszę szerzej później.

Bardzo ciekawie  ;) co piszesz, jakos ja od prawie roku mam zainstalowaną taką nakładkę jak i moich kilku klientów którzy ją zakupili i jakoś nikt nie narzeka ...

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 04, 2006, 22:08:42 »
Cytat: "FNW"

Bardzo ciekawie  ;) co piszesz, jakos ja od prawie roku mam zainstalowaną taką nakładkę jak i moich kilku klientów którzy ją zakupili i jakoś nikt nie narzeka ...

Też jestem ciekaw, używam tej nakładki, więc warto wiedzieć jakie szkody powoduje.

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 04, 2006, 22:16:44 »
Cytat: "grzegorzr"

Też jestem ciekaw, używam tej nakładki, więc warto wiedzieć jakie szkody powoduje.

a ja nie używam, bo nie mam pojęcia na co ona komu...no chyba, że ktoś jest totalnym inwalidą językowym, przecież oprogramowanie w PDA jest ciągle tak prostackie, że nie ma się tam w co wczytywać...

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2006, 23:15:48 »
Cytat: "Tytusdj"
Cytat: "grzegorzr"

a ja nie używam, bo nie mam pojęcia na co ona komu...no chyba, że ktoś jest totalnym inwalidą językowym, przecież oprogramowanie w PDA jest ciągle tak prostackie, że nie ma się tam w co wczytywać...

Jestem przekonany, że Twój post zbliżył wszystkich niesamowicie do poznania odpowiedzi na nurtujące ich pytania. Ale przynajmniej licznik się choc trochę ruszył.

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 05, 2006, 14:23:42 »
Jak obiecałem tak i czynię ;) trochę napiszę o swoich przygodach z FSC PL520 i marchevka mWriter w wersji 2.5.
Niedawno stałem się posiadaczem looxa 520 no i oczywiście razem z nim zamówiłem pakiet lokalizacyjny mwriter aby było w pełni OK. Odebrałem swój sprzęt, doniosłem do domu i oczywiście perwsze uruchomienie, kalibracja, ustawienie hasła i mam swój sprzęt. Pierwsza synchronizacja również wszystko ok. Teraz biorę się za instalację marchevki. Przebiega pomyślnie, reset urządzenia i amba... po resecie biały ekran z kratkami na hasło i ani śladu klawiatury. Nie mogę wprowadzić hasła. Żadne zabiegi nie pomogają. Nie ma możliwości wprowadzenia hasła bo nie ma klawiatury, Pierwszy hard reset. Nigdy bym się nie spodziewał, że przeżyję hard reset urządzenia jeszcze tego samego dania co jego kupno. Zdejmuję hasło, instaluję marchewkę i działa. Sukcec :P ale za to prohram hasło w panelu sterowania w ogóle nie działa bo się nie uruchamia. Wyłączam polską lokalizację, program do hasła działa ale po zahaśleniu urządzenia i wprowadzeniu polskiej lokalizacji znowu biały ekran. A więc sprawa jasna, nie można zabezpieczyć danych na urządzeniu bo pod marchewką program do hasła nie działa. Więc urządzenie jest niezabezpieczone bo marchewka nie pozwala go zabezpieczyć. Dlatego jest to oprogramowanie szkodliwe. Ale idźmy dalej, po zainstalowaniu marchewki nie działa GPS locator. Tego już za wiele. Kontakt z producentem tego oprogramowania. Miła korespondencja w któej w sprawie GPS lokatora otrzymuję radę aby usunąć plik z kat windows. Faktycznie GPS lokator zaczyna działać. Uważam to jednak za zamaskowanie problenu a nie jego rozwiązanie. Natomast w przypadku programu hasło otrzymuję podziękowanie za zlokalizowanie problemu i obietnicę że za kilka dni problem zostanie rozwiązany. Po 10 dniach jednak otrzymuję odpowiedź, że problem nadal istnieje, nie ma na to poprawek, a programiści mieli inne ważniejsze sprawy. Ponadto po około 10 dniach użytkowania marchewki pewne skróty z programów zaostały usunięte bez mojej ingerencji a inne się zdublowały. W konsekwencji po następnym tygodniu walki udało mi się zwrócić nieszczęsny produkt i odzyskać pieniądze. To tyle jeśli chodzi o moją przygodę z marchewką.

*

Offline GumowyKurczak

• 46
  • Sprzęt: FS Loox N560, HTC M3000
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 21, 2006, 22:25:36 »
czy jedyną opcją polskiej lokalizacji do N560 jest marchevka ??
na stronie oficjalnego partnera FS znalazłem coś takiego:
http://fujitsu-siemens.e-factory.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4004145
po wpisaniu w googlach kodu producenta:
LBY:PLH-LOKPL-N56
we wszystkich wynikach zarzekali się, ze producentem jest FS - czy to naprawdę oficjalne wydanie wersji PL przez producenta ??

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 21, 2006, 23:20:24 »
Cytat: "GumowyKurczak"
LBY:PLH-LOKPL-N56

Neeee... Marcheva: http://www.programejros.pl/product_info.php?products_id=47

*

kichu1979

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 22, 2006, 01:38:54 »
A ja na probe zainstalowalem sobie Sunnysoft Interwrite Standard Polish Edition w wersji demo. Problemow zadnych, wszystko smigalo jak zloto, i jak po 3 dniach odinstalowalem to caly system wrocil do stanu poprzedniego i dziala do dzis :)

Moge tylko polecic!

Interwrite Sunnysoft
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 27, 2006, 20:07:06 »
Cytat: "kichu1979"
A ja na probe zainstalowalem sobie Sunnysoft Interwrite Standard Polish Edition w wersji demo. Problemow zadnych, wszystko smigalo jak zloto, i jak po 3 dniach odinstalowalem to caly system wrocil do stanu poprzedniego i dziala do dzis :)

Moge tylko polecic!

Zgadzam sie z przedmowca, tylko jest jeden problem ... gdzie i jak to zakupic?

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 29, 2006, 10:33:07 »
Cytat: "kichu1979"

Moge tylko polecic!

A jak z wydajnością urządzenia po zainstalowania Inwritera Sunnysoft? Wcześniej znalazłem kilka opinii, że bardzo spowalnia działanie urządzenia.

*

kichu1979

Lokalizacja N560
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 29, 2006, 12:14:52 »
Nie zauwazylem szczerze mowiac...

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 27, 2006, 22:21:42 »
Witam!

Kupiłem dzisiaj właśnie n560 i ponieważ jest to mój pierwszy sprzęt tego typu zastanawiam się gdzie jest ta polska lokalizacja. W pudełku mam jedną płytkę do synchronizacji z certyfikatem legalności MS. Teraz palm mi sie ładuje więc go nie włączam na razie (robię jak w instrukcji przykazali 12 godizn ładowania bez jego ruszania). Czy ta lokalizacja jest na osobnej płycie czy jest może już wgrana do systemu ? Jak to u was jest? W opisie produktu było napisane że posiada polską lokalizację.

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline gotrek

• *
  • 74
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 28, 2006, 00:07:33 »
Ja dostalem lokalizacje jako program na oddzielnej plytce. Ta plyta nawet nie byla w pudelku z pocketem tylko zupelnie oddzielnie, wiec jezeli nie dostales zadnej dodatkowej plyty to pewnie nie masz lokalizacji.
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
Lokalizacja N560
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 28, 2006, 06:44:36 »
Cytat: "gotrek"
Ja dostalem ... na oddzielnej plytce. ... jezeli nie dostales zadnej dodatkowej plyty to pewnie nie masz lokalizacji.

Dzięki wielkie. jak tylko wybije godzina 9.0 to dzswonie do sprzedawcy   :wkurzony:  :kill:  ]:>  :))

Pozdrawiam, Yankee

Edit:
Sprzedawca przeprosił, zwalił winę na dostawcę że im nie przekazał lokalizacji i obiecał wysłać na ich koszt w pierwszym tygodniu nowego roku.
Mam nadzieję że dojdzie  :mysli: