flashowanie ROM-u Loox

• 12 Odpowiedzi
  • 2870 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

flashowanie ROM-u Loox
« dnia: Grudzień 14, 2003, 14:53:08 »
podczas flashowania romu w Looxie zrestartował się mój komputer - skok napięcia czy też chwilowy jego brak... Tak czy inaczej loox przestał działać i wszystkie próby ponownego wgrania ROMu nie powiodły się.
Czy ktoś może wie co teraz można zrobić? oczywiście poza oddaniem go do serwisu

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2003, 17:30:10 »
Ale pech! :surprised:   
A co dokładnie próbowałeś zrobić?
Jakie, o ile wogóle, są komunikaty ze strony Looxa?

flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2003, 18:39:02 »
Generalnie ze strony loox-a nie ma żadnej odpowiedzi, za każdym razem jak uruchamiam program flashujący jeszcze raz pojawia się komunikat:

DATA ON LOOX CANOT BE RETRIEVED i że powinienem jeszcze raz uruchomić program...

[Dodano: 2003-12-14 18:44:16]
ale najśmieszniejsze jest to że windows widzi Looxa jako mobile device. Tyle że w żaden sposób nie można nic w nim zrobić...
LIPA i BEZNADZIEJA...

*

Offline bastiann

• 919
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2003, 19:23:24 »
To że widzi to dobrze. Teraz by się przydało wystartować program do flashowania, bo on najpierw i tak, o ile pamiętam, wykasuje zawartość ROMu. Rozumiem, że próbowałeś już to robić? Mam na mysli ten krok, gdy się po twardym resecie uruchamia Looxa z wciśnientm którymś tam klawiszem i wtedy on jest w trybie "flashowym".
Być może jest jeszcze ten sposób z kartą CF. Poszukaj na forum na ten temat. Co prawda zazwyczaj było to na temat ratowania iPAQów ale pewnie z Looxem bedzie podobnie.
Jakiego rodzaju update ROMu robiłes?

*

Offline bastiann

• 919
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2003, 20:06:03 »
Chyba rzeczywiścioe masz LIPE że hej! :worried:   

flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2003, 11:48:03 »
A próbowałeś flashować za pomocą USBFlash113.exe.  Ten chyba nic nie sprawdza przed flashowaniem.

flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2004, 19:02:30 »
dawno tutaj nie zagladałem...
Ale - co najważniejsze to w końcu poszedlem do serwisu - i tutaj bardzo, bardzo miła niespodzianka - naprawa w niecałe 24 godziny !! !!
I zajebiście miła i uprzejma obsługa !! !! jestem pod dużym wrażeniem !! !! Naprawde

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2004, 19:23:22 »
Mimo iż cała sprawa dotyczy rzeczy niemiłej (no bo wizyta w serwisie wynika z awarii sprzętu - chociaż w tym wypadku wywołanej przez użytkownika), to jednak miło się czyta, że firma FSC w taki sposób dba o swoich klientów :)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline bastiann

• 919
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 30, 2004, 20:11:55 »
No i Loox! :))
A ja głupi sprzedałem swojego Loox!
Żeby mojego iPAQa tak szybko naprawili a tu g...o!
Wrrr!

*

Offline korrek

• 346
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 30, 2004, 21:52:38 »
Rzeczywiście, serwis Loox-a to rewelacja - góra dwa dni w naprawie. Gdyby jeszcze tak chciała w Loox-sie działac karta SD! Problem rzeczywiście musi z tą kartą być poważny bo na stronach www Siemensa opisują jak wrócić do PPC2002 gdzie karty SD jeszcze działały

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2004, 01:10:35 »
Ja również przyznam że serwis FSC jest super, mój LOOX gościł tam 2 razy, i za każdym razem jak go wysyłałem we wtorek to w piątek był u mnie z powrotem :)
Dodam jeszcze że FSC ma bardzo miłą obsługę klienta, podczas pobytu w serwisie dzwonili do mnie z informacją że już naprawili i wysłali do mnie palmtopa, następnego dnia kolejny telefon z pytaniem czy sprzęt dotarł i czy jest wszystko w porządku.

Teraz LOOX czeka na trzecią wyprawa do serwisu, a potem chyba będzie trzeba go sprzedać, aż mi go szkoda :S .

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2004, 12:25:48 »
Lass:: a czemu tak często musiałeś korzystać z serwisu? Co się psuło w Twoim LOOX-ie?

A co nowego zamierzasz nabyć? Może też LOOX-a, ale tego nowszego (model 610)?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
flashowanie ROM-u Loox
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2004, 17:04:39 »
Za każdym razem kłopot sprawiał wyświetlacz, najpierw padł ekran dotykowy, stracił czułość po prawej stronie, po wymianie wyświetlacza po kilku tygodniach zaczął falować ekranik, wiec się go wysłało na kalibracje, a teraz znów padł ekran dotykowy również po prawej stronie.
Jeśli chodzi o zakup nowego palmtopa to już mam to za sobą, i tym razem skusił mnie iPAQ4150