Ekran w loox 410 - problem z dokładnością przy krawędziach

• 6 Odpowiedzi
  • 590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

Od pół roku jestem (prawie) szczęśliwym posiadaczem LOOXa 410. Ogólnie sprzęt śmiga aż miło, ale jedna rzecz spędza mi sen z powiek  :wink:

Problemem jest mianowicie bardzo słaba dokładność ekranu przy górnej i co gorsze dolnej krawędzi. Objawia się to szczególnie przy w miarę delikatnym dotykaniu ekranu. Zamiast punktu mój loox potrafi w takiej sytuacji stworzyć pionową linię długości nawet do 1/5 wysokości ekranu...   :(
W efekcie przy pisaniu na klawiaturze wciskają się złe literki lub "łapie" mi się tekst nad klawiaturą i przeciąga w dół zaznaczając pół ekranu... :-/

Czy Wasze looxy też tak mają? W serwisie coś na to poradzą?

Czy w serwisie przyjmą mi do naprawy gwarancyjnej palma tylko na podstawie faktury? Kartę niestety gdzieś mi wcięło przy przeprowadzce  :(

Oto przykład tego, co dzieje się gdy przejadę lekko po ekranie wzdłuż żółtej linii:

Gdy nacisnę mocno efekt nie występuje, ale wolałbym nie musieć ciągle walić rysikiem w palma...

Z góry dzięki za pomoc.
Tomek

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2006, 20:13:57 »
Witam :) ja mam chyba podobny problem tylko w loox 420 tez mi sie nieraz zdaje ze na krawedziach ekranu wystepuja male problemy tez sie zastanawialem czy to nie jest uszkodzenie ale wydaje mi sie ze nie i mowie tu odrazu ze nie pomoze nawet najlepiej zrobiona kalibracja ekranu pda.Problem wystepuje i tak... no moze nie w takiej sakli jak u ciebie ale mam niekiedy podobne objawy z tymi krawedziami ekranu ze albo przeskakuje albo jest niedokladny i tyle. Pozdrawiam :)

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2006, 21:04:26 »
a moze na krawedzi folia ochronna jest nierowno naklejona?

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2006, 23:02:04 »
Cytat: "Tasior3d"
Witam :) ja mam chyba podobny problem tylko w loox 420 tez mi sie nieraz zdaje ze na krawedziach ekranu wystepuja male problemy tez sie zastanawialem czy to nie jest uszkodzenie ale wydaje mi sie ze nie i mowie tu odrazu ze nie pomoze nawet najlepiej zrobiona kalibracja ekranu pda.Problem wystepuje i tak... no moze nie w takiej sakli jak u ciebie ale mam niekiedy podobne objawy z tymi krawedziami ekranu ze albo przeskakuje albo jest niedokladny i tyle. Pozdrawiam :)

A używasz folii ochronnej? Ja używam Brando, tej przezroczystej. Właśnie ją zdjąłem i jakby troche mniej błędów przy pisaniu na klawiaturze było, ale problem nadal pozostaje - jak delikatnie dotknę rysikiem to ekran nie do końca trafia tam gdzie trzeba... :/

POZDRAWIAM
Tomek

*

Offline Janko

• *
  • 59
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 11, 2006, 14:49:17 »
Jak dotkniesz ekranu bokiem rysika, delikatnie i jeszcze przez folie to zawsze wyjda bzdury, podobnie jak przy dotknieciu w dwoch miejscach jednoczesnie.

Janko

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 11, 2006, 15:19:54 »
Cytat: "Tomek_Sz"
A używasz folii ochronnej? Ja używam Brando, tej przezroczystej. Właśnie ją zdjąłem i jakby troche mniej błędów przy pisaniu na klawiaturze było, ale problem nadal pozostaje - jak delikatnie dotknę rysikiem to ekran nie do końca trafia tam gdzie trzeba... :/

taki ekran ... to się od czasu do czasu ... kalibruje :lol:

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 11, 2006, 15:48:09 »
Cytat: "b98"
taki ekran ... to się od czasu do czasu ... kalibruje :lol:

Kalibracja nie ma tu nic ... do rzeczy ...
Skalibrowany, czy nie działa niedokładnie.

POZDR
Tomek