Hmmm, właśnie sprawdziłem działanie piórka w Sticky Notes, Windows Journal i OneNote, no i niestety w żadnej z tych aplikacji nie zauważyłem żeby siła nacisku podczas pisania miała jakikolwiek wpływ na np. grubość linii...
W ustawieniach "Tablet and Pen Settings" jest faktycznie opcja "Use top of the pen to erase (where available)", ale widocznie w podanych wyżej programach jest ona unavailable, a poza tym top piórka w TC1100 jest metalowy i jakoś nie mam serca jeździć nim po ekranie

EDIT:: masz rację! Znalazłem w opcjach Windows Journal pozycję "Pressure sensitive" i faktycznie to działa! Zwracam honor Panie HP

W OneNote (którego głównie używam) też zauważyłem tę opcję, ale gumki jakoś nie mogę uruchomić, a szkoda bo faktycznie często z niej korzystam i muszę ją wybierać z paska narzędzi...
[Dodano: 2004-12-28 22:14:22]
A jeszcze tak przy okazji: nie wiem czy wiesz, ale w przypadku piórka do TC1100 też występuje problem pęczniejącej gumy

Kumpel, który również używa 1100 musiał ją zdjąć bo spuchła i piórko przestało mieścić się do dziurki (a ponieważ jest pedancikiem, to zamówił w HP-PL całe nowe piórko, no i dostał... ale to z bateryjką od TC1000)...
Jest jakaś rada na te gumkie?