E2C - problem z instalacją [n560]

• 44 Odpowiedzi
  • 4939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 02, 2006, 01:17:23 »
Witam,

próbuję po zarejestrowaniu zainstalować na n560 program FSC E2C. Za każdym razem wywala mi komunikat błędu: "FSC Easy2Connect" nie można zainstalować. Any spróbować zainstalować w innym miejscu wybierz inną lokację:
* Urządzenie
* \SD-MMCard
Potrzebne miejsce: 1714 KB

Co to może być? Zmiana miejsca na kartę / urządzenie nie pomaga...

Pozdrawiam,
Michał

*

Offline delaa

• 18
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2006, 20:39:37 »
mam to samo dokladnie - wiec cos jest nie tak ...

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2006, 13:34:46 »
E2C poprawiona wersja - update instaluje się bez problemu o nic nie pytając

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2006, 21:37:11 »
Podaj namiary na tę wersję (link). Czy wiesz jak połączyć ten upgrade z rejestracją programu? Niestety rejestracja polega na upgrade nie na wprowadzeniu klucza.

Dziękuję,
Michał

*

Offline maciekmouse

• *
  • 74
  • Sprzęt: BlackBerry Bold
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2006, 00:53:23 »
Podłączę sie do prośby... Kilka postów pytałem o zainstalowanie nabytej za punkty E2C... Albo ja jestem za tępy albo coś jest nie tak z tą aplikacją. Zciągam plik, zgodnie z podpowiedziami kopiuje go do katalogu Windows na pockecie i...kicha... odpalam E2C a ten dalej wywala komunikat o konieczności rejestracji... Czy mógłbym prosić kogoś komu udało się przez to przejść o pomoc...Najlepiej łopatoloicznie...

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2006, 23:25:45 »
Chyba znalazłem. Niestety kabel został w pracy i nie mogę przetestować. Sprobuję jutro. Opis (niestety po angielsku):
http://support.fujitsu-siemens.com/forum/viewtopic.php?t=16559&highlight=e2c
Jak zadziała - przetłumaczę.

Michał

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 15, 2006, 01:53:06 »
Opisany sposób działa - polecam.

MS.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 15, 2006, 15:06:48 »
można prosić o krótką instrukcję w języku polskim ?  :)

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 15, 2006, 16:23:25 »
Źródłem problemów jest zrobienie uprgade'u przed zarejestrowaniem. Wersja zarejestrowana jest wcześniejszą od 3.0.3.

Należy zalogować się na stronie http://www.pocketloox-choice.com następnie z lewego menu wybierasz opcję My Downloads, a dalej Reg.-Code: Download Reg.-File. Zapisujesz na PC-cie plik z rozszerzeniem .e2$ Teraz wystarczy zapisany plik przekopiować do PDA do katalogu Windows. Soft reset i gotowe.

Jak na razie jestem zadowolony z E2C. Mam sieć z zabezpieczeniami a mimo to działa.

Powodzenia,
Michał

*

Offline maciekmouse

• *
  • 74
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2006, 20:30:45 »
Witam ponownie, no niestety nie dziala u mnie... E2C mam w wersji v3.02.06041... Była już wpakowana w Looxie po zakupie. Postępuje zgodnie ze wskazaniami tj. kopiuje Reg.-Code do pda a potem do katalogu Windows, potem soft reset i .... dalej przy uruchamianiu komunikat: The evaluation period for professional edition is expired ! The program continues to run as Standard Edition. See help for differences between standard and prof. edition....niazły rebus..pozostałe aplikacje te już zakupione i te trialowe smigają aż miło.. Tylko ten cholerny E2C !!!

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2006, 20:34:17 »
Spróbuj najpierw zrobić upgrade....

M.

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 18, 2006, 22:44:57 »
Jeśli mogę coś powiedzieć to u mnie była versja v3.02.06041 . Zgodnie z podanymi tutaj zasadamy sciagnałem Reg-File, przekopiowałem do katalogu Windows, zrobiłem softa i po uruchomieniu E2c pokazało mi się "Your E2c has been successfully activated!" . Czyli chyba wszystko ok? ;] Zauwazyłem, że pojawiły się nowe opcje.

Pozdr.

*

Offline maciekmouse

• *
  • 74
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 18, 2006, 23:14:00 »
no to już nic nie rozumiem.. ręce opadają..kombinuje i nic nie wychodzi. kpiuje plik z rozszerzeniem e2$ do katalogu Windows.. i nic-dalej to samo. misopi- upgrate mówisz..ale z jakiej strony ?

*

Offline maciekmouse

• *
  • 74
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 19, 2006, 00:18:33 »
NO I SUKCES !!! udało się w końcu... Pozdrawiam i dzięki za pomoc..

*

Offline fauo

• 11
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 27, 2006, 22:58:41 »
Witam, na wstepie chcialbym zaznaczyc iz dzis kupiony przeze mnie N560 jest jednoczesnie moim pierwszym palmtopem, tak wiec jestem prawie zupelnie zielony :) Przeczytalem caly ten watek kilkanascie razy, ale i tak nie rozumiem co powinienem zrobic :) Sciagnalem ten plik e2$ ze strony, wrzucilem do katalogu Windows, zrobilem soft reset, wlaczylem E2C no i mam zarejestrowany program, ale w wersji 3.02.06041. Co teraz mam zrobic, zeby upgrade'owac ten program do najnowszej wersji?

Z gory dzieki!

*

Offline fauo

• 11
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 27, 2006, 23:55:36 »
Witam, sam sobie odpowiadam, ale w miedzyczasie podjalem pewne kroki - sciagnale z www.pocketloox-choice.com E2C w wersji 3.05203, ale niestety podczas instalacji dalej pojawia mi sie informacja:

FSC Easy2Connect nie można zainstalować. Any spróbować zainstalować w innym miejscu wybierz inną lokację:
* Urządzenie
* \SD-MMCard

No a zamiana miejsc palmtop / SD nic nie daje :(. Co powinienem zrobic w takiej sytuacji?

Z gory dzieki i pozdrawiam!

*

Offline megabit

• **
  • 120
  • Sprzęt: L00X C55o + Brando + 2GB SD + Schecter Revenger :P
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 28, 2006, 11:33:11 »
Przeczytaj watek od poczatku to sie dowiesz :)
...::: COMA :::...

*

Offline fauo

• 11
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:01:53 »
Kiedy ja naprawde przeczytalem ten watek kilkadziesiat razy! I nie tylko ten, szukalem rozwiazania rowniez na innych forach. I nie znalazlem odpowiedzi na moj problem. Moze opisze to raz jeszcze: zrobilemt dzis rano hard reset (myslalem ze to cos pomoze), wlaczylem E2C, pojawilo sie info ze program nie jest zarejestrowany, przekopiowalem do katalogu Windows plik e2$, zrobilem soft reset, wlaczylem ponownie E2C - program jest juz zarejestrowany. Jednakze podczas instalowania wersji 3.05203 ciagle pojawia sie informacja:

FSC Easy2Connect nie można zainstalować. Any spróbować zainstalować w innym miejscu wybierz inną lokację:
* Urządzenie
* \SD-MMCard

W takim razie w ktorym miejscu popelniam blad? :terrified: Przeciez chyba podstepuje w dokladnie ten sam sposob, ktory jest opisany w powyzszym watku!

Bede naprawde ogromnie wdzieczny ze pomoc i wskazanie mi co robie zle, gdzie popelniam blad, spedzilem nad tym problemem juz dobre kilka godzin :wkurzony:...

A na infolinii FS oczywiscie nikt nie wie nawet o takim problemie :(

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 31, 2006, 13:12:31 »
Spróbuj po kolei:

1. zrobić upgdare niezarejestrowanej wersji (jeśli już zarejestrowałeś to hard-reset),
2. przerzucić odpowiedni plik do kat. Windows.

Czy najpierw aktualizacja, potem rejestracja trochę inną drogą...

Sukcesu!
Michał

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 01, 2006, 23:30:31 »
Długo się zastanawiałem czy kupić ( za punkty ) E2C. W końcu po przeczytaniu tego tematu zdecydowałem się . Po ściągnięciu ze strony pocketloox-choice.com najnowszej wersji okazało się, że jest to wersja 3.0.05203 natomiast ta zainstalowana w sprzęcie 3.02.06041. Tak się zastanawiam, która z nich jest nowsza? Ściągnąłem też ten niesamowity plik z rozszerzeniem e2$ i stwierdziłem, że zajmuje aż 72B czyli 0.072kB. Wydaje mi się, że nie może to być aplikacja a więc upgrade też nie. Moim skromnym zdaniem skrót REG. FILE oznacza: registration file- czyli plik rejestracyjny. Po wrzuceniu tego pliku do katalogu windows pojawił się komunikat, że właśnie zarejestrowałem program E2P, który nadal nie chce łączyć się z internetem. Chciałbym usłyszeć, że ktoś naprawdę ma połączenie z internetem przy użyciu programu E2P bo niestety punktów już nie mam.

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 01, 2006, 23:41:04 »
Program działa i jest naprawdę dobry. Jakość jest odwrotnie proporcjonalna do jakości supportu FSC.

MS.

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 02, 2006, 11:14:16 »
Cytat: "Piotrek49"
Chciałbym usłyszeć, że ktoś naprawdę ma połączenie z internetem przy użyciu programu E2P bo niestety punktów już nie mam.

Witam, właśnie sprawdziłem połaczenie w pracy - szyfrowane /co prawda tylko kluczem 64 bitowym/ ale po ustawieniu wszystkich danych w E2P połaczył się i jest internet, w domu mam nie szyfrowane i działa Ok. Wersja E2P nie zarejestrowana, dopieroo mam zamiar zarejestrować.
Mam wersję v3.02.06041

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 02, 2006, 13:03:35 »
Witam, właśnie sprawdziłem połaczenie w pracy - szyfrowane /co prawda tylko kluczem 64 bitowym/ ale po ustawieniu wszystkich danych w E2P połaczył się i jest internet, w domu mam nie szyfrowane i działa Ok.

Gratuluję i mam prośbę. Jakbyś mógł podać mi te wszystkie ustawienia byłbym niezmierne wdzięczny. Spędziłem już niesamowitą ilośc "roboczogodzin" z tym pudełkiem zamiast jechać nad jezioro, a netu jak nie było tak nie ma.

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 02, 2006, 14:53:22 »
@Piotrek49, a więc tak, mam go dopiero kilka dni i nie wszystko jeszcze poznałem, dlatego zawsze zaczynam od początku, a opis będzie trochę łopatologiczny - mój jest po twardym resecie i oprócz ustawienia E2P, nic w nim nie grzebałem /wcześniej zainstalowałem marchewkę i też mi się udało uruchomić E2P i internet/.
Po włączeniu, na dole ekranu nad napisem Contacts ikonką globusa włączamy Wi-FI / Turn Wireless ON/, uruchamiamy E2C, na dole po lewej jest menu, wybieramy "New WLAN Destination, Wpisujemy nazwę naszego połączenia w opcji: Destination name, np: DOM, jeżeli sieć jest nie szyfrowana to, Authentication jest Open, Encryption - none.
By szybciej znalazł sieć klikamy na Specific SSID i scan. Powinien znaleźć dostępne sieci, klikamy na sieć z którą chcemy się połączyć i ok. Przechodzimy do zakładki TCP/IP, Ja mam nadane adresy IP w domu i w pracy, dlatego wpisuję je po kliknięciu opcji: Use specific address:
np: 192.168.1.77   - to mój w domu IP
maska: 255.255.255.0
Getway: 192.168.1.1

Następnie zakładka Servers: i tu DNSy standartowe, tj:
DNS: 194.204.159.1
Alt DNS: 194.204.152.34
i to na tyle, reszta nie ruszana i w prawym górnym rogu klikamy ok, potem Save and Exit.

Następnie klikamy w programie E2C wybieramy naszą sieć "DOM", klikamy na Connect i powino być OK.
Jeżeli nie ma internetu zaraz po wpisaniu ustawień, pomaga reset zwykły.
Wtedy znowu włączamy Wi-FI, potem połączenie E2C Connect - po tym fakcie zawsze mam internet.
Nie znam go jeszcze dobrze, pewne ustawienia /np: połączenie z Wi-Fi i Connect w E2C można ustawić na auto.
To na tyle.

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 02, 2006, 15:49:06 »
Dzięki za dokładne instrukcje. Niestety nadal mam problem. Do tej pory miałem wszystko ustawione w PC i N560 na auto. Po włączeniu E2C w PC w: stan połączenia pokazuje mi: połączono, szybkość 108,0Mb/s, siła sygn. na max.  aktywność : wysłano- liczba która ciągle rośnie ,a odebrano: cały czas 0. Czyli łączność w jedną stronę. Po ustawieniu wg. Twoich wskazówek jest dokładnie to samo. Mam neostrade i router przewodowy. W jednym komputerze mam kartę bezprzewodową D-Link
Sieć mam skonfigurowaną tak, że wszystkie komputery (3szt.) łączą się przez router z internetem ( po kablu) . Teraz sobie pomyślałem, że 108 Mb/s to pewnie za dużo jak na takie pudełko. Pewnie problem tkwi w karcie bezprzewodowej, bo jeszcze przez nią nie łaczyłem się z żadnym sprętem. Nie mogę wejść w D-Link Air-Plus Utylity- ikona jest na pulpicie a panelu nie otwiera. Próbowałem na dwóch komputerach i to samo. Tak, że na razie muszę walczyć z kartą D-Link.

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 09, 2006, 00:31:43 »
A ja myślę, że jednak problem tkwi w E2C. U mnie działało przy pierwszym skonfigurowaniu, później dodałem modem po BT (6310i) i działał internet przez modem. Teraz przez WiFi nie działa, co ciekawe Skype przy uruchomieniu pisze, że nie ma połączenia ale za chwilę się loguje, natomiast przeglądarka internetowa zawsze sygnalizuje brak połączenia. Już była informacja na forum, że wersja standardowo zainstalowana w ROM-ie N560 źle pracuje z WM5, nowszej nie instalowałem bo chyba zdecyduję sie na WiFi Companion.

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 09, 2006, 00:32:32 »
A ja myślę, że jednak problem tkwi w E2C. U mnie działało przy pierwszym skonfigurowaniu, później dodałem modem po BT (6310i) i działał internet przez modem. Teraz przez WiFi nie działa, co ciekawe Skype przy uruchomieniu pisze, że nie ma połączenia ale za chwilę się loguje, natomiast przeglądarka internetowa zawsze sygnalizuje brak połączenia. Już była informacja na forum, że wersja standardowo zainstalowana w ROM-ie N560 źle pracuje z WM5, nowszej nie instalowałem bo chyba zdecyduję sie na WiFi Companion.

*

Offline maciekmouse

• *
  • 74
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 10, 2006, 00:46:10 »
Poczytaj kilka wątków dot. współpracy N560 i innych Looxów z telefonami Noki i nie tylko. Wina leżała najczęsciej po stronie aparatu a nie Looxa.

LOOX n560
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 10, 2006, 14:27:21 »
Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem LOOXa ...
Ale przechodzac do  meritum problemu - władowałem sie w E2C :-/

"Jeżeli nie ma internetu zaraz po wpisaniu ustawień, pomaga reset zwykły.
Wtedy znowu włączamy Wi-FI, potem połączenie E2C Connect - po tym fakcie zawsze mam internet."

Faktycznie działa ale to chyba nie normalne zebym za kazdym razem kiedy chce odpalic neta ( W LAN w domu mam ) musial resetowac LOOXa !!
Mam wersje  : 3.02.06041 czy nowsza cos pomoze ??

Dodam ze IE nie chodzi no chyba ze sie kombinuje z tym resetem a Skype smiga az milo ...

Sciagnalem ze stony http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html
wersje  3.03  1131 - pomoze to ?? ktos probowal bo nie chce kolejnego czegos instalowac jesli nie bedzie dzialalo .

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 10, 2006, 15:38:25 »
oooo, zaraz lecę do domu to zainstaluję, tego szukałem ! THX