@Piotrek49, a więc tak, mam go dopiero kilka dni i nie wszystko jeszcze poznałem, dlatego zawsze zaczynam od początku, a opis będzie trochę łopatologiczny - mój jest po twardym resecie i oprócz ustawienia E2P, nic w nim nie grzebałem /wcześniej zainstalowałem marchewkę i też mi się udało uruchomić E2P i internet/.
Po włączeniu, na dole ekranu nad napisem Contacts ikonką globusa włączamy Wi-FI / Turn Wireless ON/, uruchamiamy E2C, na dole po lewej jest menu, wybieramy "New WLAN Destination, Wpisujemy nazwę naszego połączenia w opcji: Destination name, np: DOM, jeżeli sieć jest nie szyfrowana to, Authentication jest Open, Encryption - none.
By szybciej znalazł sieć klikamy na Specific SSID i scan. Powinien znaleźć dostępne sieci, klikamy na sieć z którą chcemy się połączyć i ok. Przechodzimy do zakładki TCP/IP, Ja mam nadane adresy IP w domu i w pracy, dlatego wpisuję je po kliknięciu opcji: Use specific address:
np: 192.168.1.77 - to mój w domu IP
maska: 255.255.255.0
Getway: 192.168.1.1
Następnie zakładka Servers: i tu DNSy standartowe, tj:
DNS: 194.204.159.1
Alt DNS: 194.204.152.34
i to na tyle, reszta nie ruszana i w prawym górnym rogu klikamy ok, potem Save and Exit.
Następnie klikamy w programie E2C wybieramy naszą sieć "DOM", klikamy na Connect i powino być OK.
Jeżeli nie ma internetu zaraz po wpisaniu ustawień, pomaga reset zwykły.
Wtedy znowu włączamy Wi-FI, potem połączenie E2C Connect - po tym fakcie zawsze mam internet.
Nie znam go jeszcze dobrze, pewne ustawienia /np: połączenie z Wi-Fi i Connect w E2C można ustawić na auto.
To na tyle.