dziwne rzeczy (pytania użytkownika n560)

• 4 Odpowiedzi
  • 803 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline loos

• **
  • 175
  • Sprzęt: glofiish M800
« dnia: Grudzień 25, 2006, 23:55:05 »
Witam ;]

pomoże mi ktoś rozszyfrować zagadkę?

Jakiś czas temu (1 mies) zainstalowałem kilka programów w tym
total commandera
tcpmp 0.71 (+ac3,ffmpeg czy jakoś tak)
worms world party
syberia

po instalce wormów po wyłączeniu gry pojawiał sie jakis tam error jakaś tam aplikacja  ... (już nie pamietam co bo odinstalowałem wormy)

ustawiłem sobie tcpmp i total commandera jako skróty w menu start .
obie ikony od tych programów wyglądają tak samo (białe pole i niebieski pasek tak jakby standardowa ikonka w wypadku braku ikonki ...) a czasami ikony od nich są normalne

programy te działają.

parę dni temu ppc złapał dziwną zwiechę ... reagował na dotyk tylko czasami i to barrrrdzo sporadycznie tak że myślałem że ekran padł
ale zostawiłem go na dzień myśląc co zrobić  i tak się jakos rozruszał że samoistnie się czasami pasek start włączał i jakoś tak wymyśliłem aby dac align screen kiedy w końcu udało mi sięcoś włączyć... no ok jakoś sie to uspokoiło.

w między czasie odinstalowałem wszystkie podejrzane programy w tym tcpmp i total comm.  ale ikony po nich zostały w starcie. w settings/menu widnieją nadal pomimo odinstalowania programów ...

robiłem HR cyba z 20 razy bo myślałem że znów nie wyszedł... taka ciekawostka że zerowała sie data i godzina jak przy  HR ale nic pozatym
... nie włączał sie standardowy align screen (a chyab się włacza automatycznie ?? po HR )... i generalnie dalej mam w settings/menu widniejące napisy tcpmp i total comm.  (edit: teraz ta sama ikona pojawiła mi sie przy gpsproxy i spbbackup ... a po resecie pojawiły sie ich normalne)

jakieś to dziwne trochę i irytujące...

W między czasie testowałem gps`a z ciekawości i jak mi zawsze łapał fixa do minuty tak nie złapał go nawet w 15 min... mimo to że satelity miał całkiem ok... jeszcze jutro przetestuje go po HR`ach i zobaczymy co z tego będzie

jakieś pomysły ?? czy odrazu go oddac na wszelki...

pozdrawiam i sory za esej...

a tak pozatym to wszystkie programy to niby chyba na wm5 są...

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2006, 00:42:14 »
widać nie zrobiłeś HR ;-)

factory reset (this is the hard reset). You do this by pressing & holding the power & calender button, then pressing & releasing the reset button. You continue to hold the power & calender buttons for a few seconds. When you release the power & calender buttons the unit should beep & then reset. You will then have to go through the align screen & calender tutorial.

tak robiłeś?

*

Offline loos

• **
  • 175
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2006, 09:10:48 »
cholera wychodzi na to, że nie... a już kiedyś robiłem HR  ...

zabieram się spowrotem za personalizacje.

dzięki

*

Offline loos

• **
  • 175
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2006, 22:54:21 »
i dupa znowu łapie zwiechy tylko ciekawe czemu, Po HR wszystko ok, zainstalowałem ilauncha i wisbara najnowszego (beta) i włączyłem skina windows vista. Nie wiedzieć czemu po każdorazowym resecie wisbar się nie chciał włączyć tylko jakiś tam problem że może nie być podpisany

"trusted certificate or file may be mising"

Czy problemem może być to że włączyłem vistę realVGA bez trybu realVga ? chyba nie bo chodzi tylko o to że te ikonki są mniejsze...

no zrobiłem soft reset i znowu się zawiesił ;/  i znów HR trzeba bo sięprzegrzeje za bardzo...

czy jest jakiś sposób abym mógł sprawdzic co faktycznie mojemu pda nie pasuje ???

jutro spróbuję od nowa tyle, że ze starszą wersją wisbara ...

a tak btw dla czego gdy w tcpmp dam właściwości i tam jest ogólne i pisze :

soś tam fujitsu siemens , cpu 312 mhz ? ? ?

pozdrawiam

czy tylko ja mam takie problemy ? :P

[/code][/list]

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 27, 2006, 01:46:32 »
cpu jest teoretycznie wolne, bo zmienia predkość zależnie od użycia.

a spróbuj może podziałać dzień - dwa z samym tcpmp i zobaczyć, czy też muli...