No, niestety jak na razie brak efektów przy próbie synchronizacji laptopa IBM T60 z PDA.
Mimo uzyskania połączenia, jest port szeregowy, łączy się – ActiveSync od strony laptopa próbuje się synchronizować, ale połączenia nie nawiązuje ?. Brak możliwości nawiązania połączenia od strony PDA.
Jeżeli chodzi o połączenie w domu, to wywaliłem wszystko co związane było z Bluetooth /odinstalowałem/ łącznie z instrukcją na stronie Microsoftu
http://support.microsoft.com/Default.aspx?id=315539Potem instalacja zgodnie z opisem na stronie
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11676 A w szczególności opis w komentarzach z 19 sierpnia 2006 03:37 , i zadziałało.
PS. PDA wykorzystuje porty com od 1 do 9, ja mam 1, 2, 3, 5 zajęty /nie wiem czym/ na 8, 9, jest ustawiona automapa i GPS, a połączenie po bluetooth z ActiveSync mam : usługi lokalne com 7, połaczenie klienckie na com 4. /wywalić firewalla – tez blokuje, potem właczyć, poczytać w pomocy ActiveSync i wprowadzić porty na których chodzi ActiveSync do fiewalla/
dodano 09.09.03
To jest chore, ale mam synchronizację w laptopie po Bluetooth ActiveSync, zadziałało po całkowitym wywaleniu sterowników zainstalowanych podczas pierwszego uruchomienia laptopa.
Ściągnąłem sterowniki ze strony IBM – Lenowo, zainstalowałem, dodałem porty com od 3 do 7, gdyż chciałem ustawić transmisją na com 6 i 7, a porty dodaje po kolei. W ustawieniach połączenia ustawiłem usługi lokalne na „Port szeregowy interfejsu Bluetooth” com 7, usługi klienckie „Port szeregowy interfejsu Bluetooth” com 6, niestety nie miał jeszcze jakiegoś urządzenia, więc trzeba było dodać urządzenia Bluetooth /sam ich nie znajdował/, po dodaniu urządzenia Bluetooth licznik magistrali Bluetooth, coś tam zainstalował. Gdy próbowałem ustawić połączenie, sam dodał połączenie lokalne jako „Bluetooth Serial Port” na com 3, i połączenie klienckie jako „Bluetooth Serial Port” na com 4. Wtedy zmieniłem w aplikacji ActiveSync port com 7 na com 3 i zatrybiło – jest synchronizacja.
W ustawieniach PDA mam port wychodzący jaki laptop com 4, a port przychodzący jako com 7, a łączy się na comie 3 /to jest chore/. Więc wywaliłem z ustawień BT /Laptop/ połączenia:
usługi lokalne na „Port szeregowy interfejsu Bluetooth” com 7 i usługi klienckie „Port szeregowy interfejsu Bluetooth” com 6, pozostawiając połączenie lokalne jako „Bluetooth Serial Port” na com 3, i połączenie klienckie jako „Bluetooth Serial Port” na com 4, które sam dodał podczas instalacji. Nadal mam połączenie.
Więc wywaliłem w PDA port przychodzący jako com 7 i jest połączenie, i niech tak zostanie.
Spróbuję jeszcze zmienić porty na inne, gdyż port com 4 mam ustawiony do synchronizacji w domu, na innym komputerze, ale to kiedy indziej, na razie cieszę się z połączenia. W PDA mam tylko połączenie /wychodzące/ laptop com 4.