Dwa tygodnie od zakupu N560. Poczatek byl bardzo ciezki, bo to pierwsze moje urzadzenie takiego typu, jestem dosc biegly w PC, a tu kompletne zero - no i chcialem sie podzielic pierwszymi wrazeniami...a wiec...
1. Instrukcja obslugi - dramat, zarowno ta wydrukowana jak i na CD. Bez pomocy tego Forum jak ktos tak jak ja pierwszy raz wezmie do reki Looxa to nie da rady nic zrobic - wniosek dobrze, ze jest forum!!! /gratulacje dla prowadzacych/
2 Samo urzadzenie...obecnie SUPER!!! - zostalo jeszcze kilka problemow, ale mysle, ze sie uporam ..oczywiscie przy pomocy PDACLUB...
3.Moja opinia i wrazenia
- bateria ok - na wlaczonej nawigacji /automapa/ dziala 3,5 godziny - ladowarka samochodowa konieczna i jest w drodze...
- GPS bez problemu - wyznacza trase w okolo 15s,
/w samochodzie mam fabryczna navi i widze roznice w wartosciach wysokosci okolo3-5m, w polozeniu o kilka sekund i w szybkosci - testowalem w Octavii II, Yarisie II i Superbie - roznice okolo 5-8km/h - zawsze w autach jest wiecej/
- Marchevka - byl problem z FSCspeed /pokazywalo brak pamieci/ - kontak mailowy z producentem - odpowiedz po 24 godzinach - latka do Windowsa i dziala ok.
- dodatkowo wgrane programy to Doktop, kalendarz /ze strony PDA/, Destinator6 i automapa PL - wszystko dziala - restartu nie musze uzywac.
- bez problemu dziala BT z telefonem Samsung Z400
OBECNE PROBLEMY
1. Nie moge polaczyc sie z netem wykorzystujac HotSpot ... i tu musze troche pomyslec, albo skorzystac z pomocy
2. Wprowadzilem blokade antykradziezowa... /typu PIN/ i to nie dziala i sam plik nie daje sie otworzyc, jak klikam na ikonke to podswietla sie na niebiesko i na tym sie konczy.....a po przeczytaniu forum...boje sie robic hard reset
I to chyba tyle wrazen z dwu tygodni nowicjusza, nastepne pewnie beda.
Pozdrowienia