Dodawanie ikon w N560 i pytania o użytkowanie

• 6 Odpowiedzi
  • 1164 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dodawanie ikon w N560 i pytania o użytkowanie
« dnia: Październik 12, 2009, 17:19:09 »
Witam

Od 2 dni jestem użytkownikiem N560 z systemem Mobile 6.1. Jako że jest to sprzęt używany wykonałem HR w celu sprawdzenia czy nie ma hasła i niestety znikła mi ikona z programu który jest na karcie. Dlatego mam pytanie jak przywrócić ikonę na główne menu Today <nie ikony do programu w  zakładce Items>. Korzystając  z okazji  i nie zaśmiecając forum jaką polecacie klawiaturke do zainstalowania z polskimi znakami jak zmienić język aby był polski?

Poniżej podaje linka do foto na którym jest dodana ikona w tym przypadku do Nav I GO

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 23:09:24 wysłana przez benny777 »

Odp: Dodawanie ikon w N560 i pytania o użytkowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2009, 12:19:55 »
Witam serdecznie

Jeżeli dobrze Cię rozumiem to utraciłeś skrót Today do aplikacji.
Nie piszesz co to za aplikacja a więc trudno jednoznacznie się wypowiedzieć.
Najskuteczniejszy sposób to zainstalowanie jej ponownie.
Niektóre programy mają wbudowaną funkcję odtworzenia tegoż skrótu Today.
Możesz więc spróbować uruchomić ją z poziomu File Explorera i przekonać się czy to pomogło.
Inne programy po zainstalowaniu posiadają na karcie  flash w kartotece 2577 pliki samostartujące np. autorun.exe które potrafią odtworzyć potrzebny Ci skrót Today.
Występują także rozwiązania kidy to w programie instalacyjnym mamy możliwość instalacji samego skrótu.

Pozdrawiam
AJS

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2009, 14:11:47 »
Dokładnie o to mi chodziło znikł mi skrót od AutoMapy. Program normalnie odpalam z karty i chodzić chodzi jednak nie zapisuje się skrót w menu. Patrząc na karcie nie ma katalogu o którym pisałeś.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2009, 16:06:40 »
Witam ponownie

W programie instalacyjnym do AutoMapy powinieneś wybrać sobie instalację wtyczki odbudowy instalacji.
Reszty nie instaluj, szkoda na to czasu. Po ponownym włączeniu PDA wtyczka ta powinna odtworzyć potrzebny Ci Skrót Today do AutoMapy.
Jeżeli zdecydujesz się na instalację bezpośrednio na kartę pamiętaj, że AutoMapa zwykle nie obsługuje wewnętrznych czytników w notebookach tak że użyj do tego celu czytnika np. na złączu USB.

Pozdrawiam
AJS
Napisane: Październik 13, 2009, 15:51:00
Przepraszam zapomniałem dodać abyś zaznaczył instalację samej wtyczki na ekranie Today.

Pozdrawiam
AJS

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2009, 19:05:35 »
Wielkie dzięki za pomoc problem rozwiązał się gdy podłączyłem pena z katalogiem 2275 w którym był plik autorun.exe. Pozostaje tylko pytanie jaką polecacie klawiaturkę.

*

Offline m@k

• 8
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2009, 15:51:10 »
vgakey
Kosztuje 10 pln, ale jest bardzo ładna (koniecznie należy dociągnąć skórki). Wygodnie wprowadza się pl literki gestem.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2009, 16:14:28 »
Witam ponownie

Zobacz jeszcze ten wątek: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130499.0

Pozdrawiam
AJS