Czy to jest możliwe?

• 4 Odpowiedzi
  • 629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tube

• *
  • 51
Czy to jest możliwe?
« dnia: Wrzesień 04, 2006, 14:46:59 »
Jak zwykle przepraszam za moją indolencję ;-) Czy możliwa jest taka konfiguracja: Loox560 i kabel od  telefonu na którym "stoi" zwykły PC. Czyli - czy jest jakiś sposób połączenia Loox-a bezpośrednio z numerem dostępowym np. TPSA? z pominięciem innego komputera? Bo przykładowo, gdy łączę Looxa z laptopem oryginalnym kablem przez USB, który to laptop jest aktualnie połączony przez swój wewnętrzny modem z TPSA, to wszystko chodzi OK. Mogę na Looxie przeglądać internet, wysyłać i odbierać pocztę. Oczywiści w tle pracuje AS. Soorrryy, jeśli palnąłem jakąś "babuchę" :-)

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
Re: Czy to jest możliwe?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2006, 19:46:34 »
Cytat: "tube"
Jak zwykle przepraszam za moją indolencję ;-) Czy możliwa jest taka konfiguracja: Loox560 i kabel od  telefonu na którym "stoi" zwykły PC.

Nie rozumiem zdania...

Cytat: "tube"
Czyli - czy jest jakiś sposób połączenia Loox-a bezpośrednio z numerem dostępowym np. TPSA? z pominięciem innego komputera? Bo przykładowo, gdy łączę Looxa z laptopem oryginalnym kablem przez USB, który to laptop jest aktualnie połączony przez swój wewnętrzny modem z TPSA, to wszystko chodzi OK. Mogę na Looxie przeglądać internet, wysyłać i odbierać pocztę. Oczywiści w tle pracuje AS. Soorrryy, jeśli palnąłem jakąś "babuchę" :-)

Chodzi Ci o połączenie loox-a bezpośrednio do linii telefonicznej? Jeśli tak to chyba nie ma takiej możliwości, bo Loox nie posiada modemu...

*

Offline tube

• *
  • 51
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2006, 22:43:45 »
Cytat: "matis"

Chodzi Ci o połączenie loox-a bezpośrednio do linii telefonicznej? Jeśli tak to chyba nie ma takiej możliwości, bo Loox nie posiada modemu...

- i wszystko stało się jasne. Dokładnie tak: Loox bezpośrednio do linii telefonicznej. Z tym "staniem peceta" chodziło oczywiście o przewód do zwykłego telefonu, którego używam równolegle do połączenia "dużego" komputera z TPSA.

Dzięki Matis-ku :-)

*

Offline tube

• *
  • 51
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2006, 20:34:27 »
Cytat: "matis"

... Loox nie posiada modemu...

- ale jedna rzecz mnie nurtuje - skoro Loox może być hostem USB (posiada odpowiedni kabel), to czy nie istnieją zewnętrzne modemy USB, które by się do tego nadawały?
(Czuję, że prawię straszne banialuki ;-)

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
Czy to jest możliwe?
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2006, 20:51:14 »
kup sobie looxa 720, ma gniazdo CF - kup modem na CF i po sprawie. :))