Co z marchevką?

• 13 Odpowiedzi
  • 1281 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikus

• 15
Co z marchevką?
« dnia: Kwiecień 20, 2007, 00:52:28 »
Kilka dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem N560.  Teraz jestem mało zadowolony, gdyż podczas konfiguracji nowego połączenie /WiFi/, zawiesza się system.  Podejrzewam marchevkę lub . . . .  no właśnie, co to może być?
Jestem świeżym użytkownikiem PDA i za dużo to o nich nie wiem.  Jeżeli jest ktoś, kto mi pomoże, to czekam wytrwale na info.
Pozdrawiam Mikus

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
Odp: Co z marchevką?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2007, 03:07:10 »
A czym sie laczysz???
Windowsowo czy przez e2c ?

*

Offline tapster

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung i600 // i780
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2007, 06:25:46 »
- odrazu podpowiem, ze jezeli przez E2C to jak najszybciej zrob HardReset (HR) i jeszcze szybciej zapomnij ze istnieje cos takiego jak E2C a bedziesz szczesliwszym czlowiekiem.
- marchewka... u mnie dokonala totalnego spustoszenia... szczegolnie jak zdecydowalem sie ja odinstalowac... raptem w Start/System i Start/Programy okazalo sie ze mam razem tylko 5 ikonek... nie obylo sie bez HR... moja propozycja... o marchewce tez zapomnij
by tapster 1997-2007

*

Offline mikus

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2007, 09:39:59 »
Próbowałem łączyć się przez E2C, a nie windowsowo.
Teraz to mnie przestraszyliście, to ja myślałem, że spolszczenie Windowsa, jest ok /marchevka/ oraz te wszystkie programy, które mają pomagać w życiu, pomagają, a z tego wynika, że z to lipa. 
Wielkie dzięki za rady, zaraz będe próbował.  Pozdrawiam.

*

Offline cinas

• 20
  • Sprzęt: FSC LOOX T830 + Kingston Elite 2GB + Laptop
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2007, 12:35:37 »
Marchev wyrwij i najlepiej wrzuć do kompostownika.  U mnie po marchevie skonczylo sie HR i pozostaniu przy wersji EN systemu.  Generalnie nie polecam tego spolszczenia bo oprócz zwolnienia looxa nie daje nic wiecej.

*

Offline amico_pl

• *
  • 83
  • Sprzęt: BlackBerry Torch 9800, Loox N560
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2007, 13:08:27 »
Marchev wyrwij i najlepiej wrzuć do kompostownika.  U mnie po marchevie skonczylo sie HR i pozostaniu przy wersji EN systemu.  Generalnie nie polecam tego spolszczenia bo oprócz zwolnienia looxa nie daje nic wiecej.

Podpisuję się obiema rękami. Marhevka jest do kitu. Kontaktowałem się z producentem i bez żenady odpwiedzieli, że na razie nie ma nowej wersji, która by poprawiła ewidentne błędy. Szkoda tylko wydanej kasy :-(.

E2C też polecam wyrzucić, ja nawet wykasowałem wszystkie pliki i skróty, żeby nie chcący tego świństwa nie uruchomić.

Bez jednego i drugiego jestem szczęśliwy, a jak potrzebujesz polską klawiaturę (ja nie) to wystarczy jedna z dostępnych klawiatur (VGA Key, Spb Full Screen Keyboard).

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2007, 14:12:57 »
Lepsze i bezproblemowe jest spolszczenie interwrite od sunnysoftu.

*

Offline mikus

• 15
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2007, 20:13:55 »
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc.  Po odinstalowaniu marchevy, niestety musiałem zrobić HR /tak jak przewidzieliście/, bo zostały jakieś śmieci warzywne.  Teraz jest o wiele lepiej tj.  szybciej i się nic nie zacina.
DZIĘKI WSZYSTKIM !!!

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 21, 2007, 21:57:33 »
Chyba bardziej zależy od wersji marchevki i od urządzenia. Ja jakoś nie mam z nią problemów hmmm
Pozdrawiam
    razor

*

Offline mikus

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 21, 2007, 22:24:34 »
Po wyrwaniu marchevy, ani razu żadnego zacięcia, system nie ma tych spowolnień, jakie miał wcześniej.  Obecnie dużo bawię się, a raczej uczę się i poznaje Loox-a, więc mam porównanie i . . . . .  loox n 560 na problemy z marchevką.  Może nie są one jakieś wielkie i uciążliwe, ale są.  Jedyna strata po marchevce, to angielska wersja WM.
Pozdrawiam Wszystkich Loox-iarzy i zamykam temat
MIKUS

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 04, 2007, 09:55:31 »
Znalazłem ten post i zwracam się z pytankiem gdzie szukać  spolszczenia do Pocket LOOX 610  ???

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2007, 10:03:08 »

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 04, 2007, 13:54:02 »
Niestety jestem chyba zbyt cienki w te klocki :-[, ponieważ nie znalazłem tam modelu 610.  A może jakąś instrukcję z niemieckiego na polski do tego modelu. . . Wczoraj sprowadziłem tego LOOX-a z niemiec i niebardzo wiem jak się w tym menu poruszać. To moje pierwsze takie urządzenie. Problem w tym że też nie mogę się połączyć z moim kompem,ale znajomek powiedziałmi że trzeba coś z microsoftu ściągnąć (jak bedzie miał chwile to pomoże) więc możenarazie tylko na sucho przy pomocy jakiejś instrukcji w pl ???

*

Offline mikus

• 15
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 06, 2007, 23:41:21 »
Witam !
To jest link do strony FS i instrukcjami do PDA FS Loox ... http://www.fujitsu-siemens.com/support/manuals.html