Tak wiec jezeli chodzi o liste MAC adresow to na pewno ne pomylilem bo mam tam tez dopisanego laptopa i on smiga bez problemu. Nie mam wlaczonego szyfrowania WPA wiec klucza nie musze wpisywac.
Natomiast mam wylaczony serwer DHCP w routerze i adresy wpisuje recznie na kazdym urzadzeniu (to z powodu problemow z automatycznym uzyskaniem adresu przez tuner sat.). Tak wiec w tym wypadku mysle, ze musze wpisac gdzies adres IP w palmtopie.
Napisze pokrotce co i jak mam ustawione obecnie w palmie:
Gdy wchodze w Settings->Connections->Network Cards to pokazuje mi nazwe mojej sieci i pisze Available po chwili pisze Connecting i wyskakuje Unavailable

(to wszystko w zakladce Wireless) Gdy przejde na zakladke Network Adapters pokazuje sie napis My network card connects to: i tu mam wybrane Work.
Ponizej jest lista urzadzen:
LOOX WLAN Wireless Adapter
NE2000 Compatible Ethernet Driver
Remote-NDIS Host
Remote-NDIS Host
Virtual Ethernet Intermediate Miniport
PPTP NDISWAN Miniport
AsyncMac NDISWAN Miniport
L2TP NDISWAN Miniport
SyChip WiFi SDIO Card
I wlasnie nie wiem do ktorego z tych urzadzen musze wpisac adresy IP. Probowalem do tego pierwszego ale i tak sie nie chce polaczyc.
Byc moze trzeba ustawic co w zakladce Settings->Connections->Connections
Tam mam do wyboru My ISP (ale jest tylko polaczenie modemowe wiec nie dotyczy raczej wifi)
Druga opcja to My Work Network i pod nia trzy opcje do wyboru:
Add a new modem connection
Add a new VPN server connection
Set up my proxy server
Moze tu trzeba cos skonfigurowac ale nie wiem co i jak

Sorry za taki lakoniczny i dlugi opis ale trace juz wiare ze uda mi sie to odpalic i wole opisac wszystko dokladnie.
Moze teraz cos sie komus nasunie