Jak rozkręcić F-S Loox N560.... zapraszam ;)

• 13 Odpowiedzi
  • 2352 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Jak rozkręcić F-S Loox N560.... zapraszam ;)
« dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:10:10 »
Jeśli interesowałoby kogoś, jak rozkręcić Looxa N560 lub po prostu jak wygląda w środku,
zapraszam do opisu mojego autorstwa :)
www.phoebe.pl
Adres tymczasowy, o nowym oczywiście poinformuję wkrótce :)
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline as127

• **
  • 207
Odp: Jak rozkręcić F-S Loox N560.... zapraszam ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:20:13 »
Dobre, napisz tylko czy jest tam troche miejsca, zeby wcisnac gdzieś zwykłe koncentryczne gniazdo mini do ładowarki, albo mini gniazdo usb. Ten koszmarny oryginalny wtyk FS bywa denerwujący. A może jakoś można powiększyć ram do 128 mb? :-)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 22:24:06 wysłana przez as127 »

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:51:11 »
No dobre, czuje, ze dam rade!!! Teraz musze poszukac na necie panelu dotykowego bo na moim  mam male uszkodzenie  /termiczne/ i  sprobuje go wymienic.. Kiedys probowalem to zrobic przez FS, ale jak sie dowiedzieli, ze to poza gwarancja, to mialem go zostawic na 10 dni i koszt okolo 800zl. Panele dotykowe, ktore kiedys widzialem na necie byly po okolo 200zl. Jak sie uda to masz browara...a jak nie to paczuszke z zawartoscia plastikowo-elektroniczna... :P
Pozdrawiam.

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2007, 23:03:53 »
No dobre, czuje, ze dam rade!!! Teraz musze poszukac na necie panelu dotykowego bo na moim  mam male uszkodzenie  /termiczne/ i  sprobuje go wymienic.. Kiedys probowalem to zrobic przez FS, ale jak sie dowiedzieli, ze to poza gwarancja, to mialem go zostawic na 10 dni i koszt okolo 800zl. Panele dotykowe, ktore kiedys widzialem na necie byly po okolo 200zl. Jak sie uda to masz browara...a jak nie to paczuszke z zawartoscia plastikowo-elektroniczna... :P
Pozdrawiam.

Ja wyświetlacza nie rozbierałem i nie odzielałem od niego digitizera, ale powinno dac sie go rozebrac, poniewaz z boku sa zatrzaski i mysle, ze szklo mozna zdjac. Tyle, ze ja osobno digitizera do N560 nie widzialem nigdzie, spotkalem sie tylko z ofertami calosci, tj. wyswietlacz + wartstwa dotykowa (czyli calosc, to co widac na ostatnim zdjeciu). To daje do myslenia, sadze, ze nie dostaniesz osobno warstwy dotykowej (obym sie mylil :)  )
Napisane: Wrzesień 18, 2007, 23:02:36
Dobre, napisz tylko czy jest tam troche miejsca, zeby wcisnac gdzieś zwykłe koncentryczne gniazdo mini do ładowarki, albo mini gniazdo usb. Ten koszmarny oryginalny wtyk FS bywa denerwujący. A może jakoś można powiększyć ram do 128 mb? :-)

Masz zdjecia, sam ocen :)

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2007, 00:58:05 »
No no nie powiem, bardzo dobry material dzieki, przynajmniej juz mam pojecie ze raczej ciezko bedzie cokolwiek tam wcisnac.
Pozdrawiam
Piotr

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2007, 09:03:06 »
Pozdrawiam.

Nie dostaniesz warstwy dotykowej chyba do żadnego pocketa, bo po prostu nie wypuszczają tego z fabryk inaczej, jak w zintegrowanej formie...

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2007, 21:10:28 »
BTW: Ładny styl opowiadania :)
Ja osobiście lubie czytać takie wstawki:
Jesli nam sie udalo, powinnismy ujrzec taki widok... ...jesli widzimy inny, to znaczy, ze nie rozbieramy N560
Dzięki temu tekst wyglada naturalniej i nie jest nudny :wink:
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:59:50 »
Pozdrawiam.

Ja wyświetlacza nie rozbierałem i nie odzielałem od niego digitizera, ale powinno dac sie go rozebrac, poniewaz z boku sa zatrzaski i mysle, ze szklo mozna zdjac. Tyle, ze ja osobno digitizera do N560 nie widzialem nigdzie, spotkalem sie tylko z ofertami calosci, tj. wyswietlacz + wartstwa dotykowa (czyli calosc, to co widac na ostatnim zdjeciu). To daje do myslenia, sadze, ze nie dostaniesz osobno warstwy dotykowej (obym sie mylil :)  )
Napisane: Wrzesień 18, 2007, 23:02:36

Masz zdjecia, sam ocen :)

Krotko po nabyciu Loox'a drobinka popiolu z papierosa spadla mi niezauwazenia na ekran, jeszcze wtedy bez folii i wypalila malenka /0,5mm/ dziurke. Loox dziala do tej pory ok,/niewielkie, do opanowania problemy przy naciskaniu rysikiem na pograniczu literu <<U>> ale to uszkodzenie wtedy zle dzialalo na moja psychike /nowe cacko a juz spie.../ wiec chcialem wymienic - co bylo w serwisie FS jest wyzej, wiec zaczalem szukac na necie i znalazlem firme, o ile dobrze pamietam gdzies z Dolnego Slaska, ktora w ofercie miala osobno cale wyswietlacze ale tez i same folie dotykowe,/nowe i uzywane/  tylko, ze nie chcieli tego wyslac, a jedynie naprawiali po wyslaniu im urzadzenia, na co sie nie zdecydowalem. Jakby mi wtedy wyslali to moze ja bym zamiescil taki schemat gdzies w listopadzie ubieglego roku. W wolnej chwili ponownie zaczne poszukiwania na necie...a moze ktorys z kolegow cos podpowie.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2007, 23:25:26 »

Krotko po nabyciu Loox'a drobinka popiolu z papierosa spadla mi niezauwazenia na ekran, jeszcze wtedy bez folii i wypalila malenka
[/quote]

Nastepny niuans palenia... zabija i pockety. A jak pocket capi okropnie bo pochodzi od palacza, hoho. Ale to na marginesie.

Co do opisu - ok, moze za duzo zartow ;) Powazna sprawa przeciez heh.
Moje uwagi: blaszane EKRANY a raczej mniej sluzy to za radiatorek choc moze :).

Stawiam piwo osobie ktora zlokalizuje mi antene GPS, ta slawna co to niejednemu wlosy z glowy powypadaly (przecietna czulosc tego bajeru, choc po wgraniu tego update/fix o ktorym obecnie glosno na forum to lapie mi sygnal na srodku pokoju :-O !)

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2007, 16:05:19 »
Jeśli interesowałoby kogoś, jak rozkręcić Looxa N560 lub po prostu jak wygląda w środku,
zapraszam do opisu mojego autorstwa :)
www.phoebe.pl
Świetny materiał! Kurcze, czyli tam jednak nie ma duszy w środku  :S

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 20, 2007, 16:21:46 »
fajny text, fajne zdjecia

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 20, 2007, 21:13:30 »
fajny text, fajne zdjecia

Dzieki,  staralem sie :)
Niedlugo przykleje strone pod inna domene, poprawie pare niedociagniec i  dorobie ogonki
do pliterek, zeby lepiej sie czytalo, to bedzie na przyszlosc, moze sie komus przyda taki opis.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 21, 2007, 15:38:38 »
gratuluję wykonania :) świetny poradnik!

*

Offline zsf

• 4
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:14:42 »
super, super
duże dzięki