Siemens, czy to dobry pomysł?

• 6 Odpowiedzi
  • 719 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« dnia: Październik 29, 2006, 20:57:49 »
Jakiś czas temu popełniłem poważny błąd i zakupiłem badziew marki Mio (P350). Ciągłe problemy z nim związane doprowadzają mnie do szału i mam już dość.
Wpadłem na pomysł zakupienia czegoś innego mniej problematycznego (nieawaryjnego) i tu moje oczy kierują się na N560.
Zastosowanie na naszym forum przycisku szukaj kończy się jak wszędzie wyświetleniem postów o problemach, bo ludzie przeważnie piszą jak coś jest nie tak jak trzeba.
Czy moglibyście mnie uświadomić czy taka zamiana to dalsze szarpanie moich nerwów czy może wreszcie totalne ukojenie.
Może macie jakieś inne pomysły na bezawaryjny sprzęt (w cenie do 2K) firmy Siemens, bo chyba za taką ona uchodzi.
Czy mam myśleć o tym Siemensie czy lepiej go sobie odpuścić i skierować wzrok w inną stronę.
Doradźcie coś bo nie chcę popełnić podobnego błędu jak w przypadku MIO

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2006, 21:10:55 »
napisz może jakie to są problemy, będzie wtedy można napisać jak te sprawy wyglądają w n560 :P

*

Offline Powhatan

• 771
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2006, 21:54:36 »
Moje wnerwienie na poprzedni sprzęt spowodowane jest jego ciągła awaryjnością.

On ma już trzecią w swoim życiu płytę główną (Serwis Orika ciągle wymienia bebechy na coraz gorsze) i pewnie teraz znów wymienią bo odbiornik GPS „odszedł w stronę światła w tunelu”.

Automapę przez ten badziew stosuję z internetu (a legalna leży na półce) bo tak częste przenoszenie licencji (płyta główna nr 2 została wymieniona w Orice z przeprosinami bo sami wsadzili wadliwą, na kolejna już po tygodniu) jest niewykonalne i mnie już tam przestali lubić. Jestem choć tyle uczciwy, że stosuję tylko te mapy na które mam kwity czyli Warszawę i XL.
Automapa nie kocha mnie, a ja w zamian nienawidzę Mio.

Interesuje mnie głównie, czy jakieś opisywane przez was problemy
- z blokowaniem sprzętu hasłem
- długoterminowe nagminne naprawy
- kłopoty z niewyłanczaniem się odbiornika GPS i BT
są nieuniknioną regułą i czego mogę się jeszcze spodziewać.

Jak nie udowodnicie mi że Siemens też jest tak mocno awaryjny jak Mio to we wtorek jeda do sklepu po 560-ę

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 23:53:56 »
W moim po tygodniu padła IrDA. Ale wymienili płytę główną i od tamtej pory działa jak złoto (już kilka miesięcy). Co do wymienionych przez Ciebie usterek... Nie stwierdzono.

*

Offline Powhatan

• 771
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2006, 09:46:49 »
No to co?
SIEMENS górą?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2006, 09:59:39 »
hmm u mnie sie nic nie dzieje, nawet softa robie rzadko

*