Blokada FS N560

• 4 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ramz

• 26
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens LOOX N560 WM6.0
Blokada FS N560
« dnia: Sierpień 14, 2007, 15:06:13 »
Witam

Wiem ze istnieja juz watki o blokadze pcketow z serii LOOX, ale moje pytanie ma troche inny cel :)
Chodzi o to że: niewiem czy moj pocket jest zabezpieczony jakims haslem w Secur Loock oraz Loock czy jest możliwość sprawdzenia czy jest haslo czy może go nie ma ? (pocket jest moj moge dac na forum skan faktury)

Pozatym pytnie 2 : Do czego słuzy zabezpieczenie Secure Loock oraz zabezpieczenie Loock ?

PS. Hard reseta nie chce robic bo mam tam poinstalowane wazne programy i porobione notatki.

Edit:
Czy jesli w Secure Loock mam odznaczone Theft Protection to znaczy ze niema hasla ??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2007, 15:53:24 wysłana przez Ramz »

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: Blokada FS N560
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2007, 16:50:02 »
Secure LOCK przede wszystkim. Jesli kupiles go jako nowego, to domyslnie nie ma zalozonego Theft Protection.

*

Offline Ramz

• 26
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2007, 17:09:08 »
Był oczywiscie nowiutki kupiony ze sklepu internetowego. Ale czytałem forum i pisało ze przy pierwszym włączeniu pyta sie o zalozenie hasla, teraz chce zrobic HR (a potem moze przesiąść sie na WM6) ale boje sie ze przez przypadek (nie wiedzac jakie konsekwencje to moze miec)  wprowadzilem jakis kod. Dlatego sie pytam.
Jak zrobic by zlikwidowac ten kod (nie wpisywac nic (zostawic puste pola) i potwierdzic OK ?) ??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2007, 17:50:37 wysłana przez Ramz »

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2007, 11:15:02 »
To nie prawda, ze przy pierwszym wlaczeniu prosi o wpisanie kodu, wiec jesli nie wpisywales to nie ma, a jesli wpisales przy uruchomieniu to ja juz nie wiem o co chodzi, bo niezbyt jasno piszesz...

*

Offline Ramz

• 26
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2007, 13:44:51 »
Dzisiaj zrobiłem HR i nie miałem żednego hasła (uff myslalem ze nieswiadomie pozbylem sie ok. 160 zł za wizyte w CSS). Co do wpisywania napewno za pierwszym razem nie zrobilem "Skip" gdy pytal sie o zalozenie hasla. Ja wtedy (teraz mi sie przypomnialo gdy zrobilem HR widzac te same ekrany) po prostu nie wpisalem zadnego hasla tylko kliknalem OK z pustymi polami.

PS. Temat mozna juz zamknac.