beta AM roz*psuła mi Looxa 720 ;(

• 12 Odpowiedzi
  • 1140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wol2

• 258
  • LooX 720 + jakieś tam śmieci ;)
« dnia: Czerwiec 13, 2006, 12:27:21 »
Ta tiii beta powiesila sie na moim kochanym looxiku, wiec zrobilem soft reseta. Po softresecie ekran czarny i nic sie nie ładowało no to sobie myśle "trudno i tak mam backupa" wiec ciach hard reset. Pocket zaczoł wstawać tzn tak wygladało ale po 10 minutach ogladaniea delfinów i loga "fujitsu siemens" bez podświetlania zaczolem sie martwic. Pare hard resetów i minut bez bateri zaczynam powoli dostawać furii jak zaraz czegos nie uszkodze....

POMOCY!! ja ce mojego looxika spowrotem  :x

*

Offline Spookie

• 457
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2006, 13:18:58 »
Trzeba będzie chyba flaschować. ;/

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2006, 13:32:49 »
Jezeli chcesz zeby ci ktos pomogl to przestan rzucac miesichem !!

Co to jest AM BETA?  - Jezeli instalujesz powinienes wiedziec i pretensje miec do siebie, Jezli masz na mysli pirata to TYM BARDZIEJ! a nie grozic "rzeźnie zrobie tym pajaca z AM "  ty rozumiec?
OK Sprobujmy zrobic ale po kolei:

? - "Pare hard resetów i munit bez bateri"   co masz na mysli? bateria sie wyladowala?  Jezeli tak to musisz ja naladowac; Nie Ładuj z PCta przez USB tylko zasilaczem!  - dioda ladowania sie swieci czy nie? (bateria jest cieplejsza?)
- po 15-20 min ladowania sprobuj ponownie zrobic reset i jezeli tylko LCD sie zaswieci oraz LED ladowania - zostaw w spokoju do naladowania.(lub min 30min)
- jezli LCD nie zaswieci sie: wyjmij na chwile główną baterie. po czym powtórz ponownie powyższe kroki.

Jezeli PDA budzi sie (LCD swieci) i dalej wiesza na ekranie powitalnym.
- wykonaj reset dokladnie wg procedury, W momencie gdy LCD  zaswieca sie po resecie ponownie wykonaj reset.
Reset wykonuj POWOLI bez nerwow. Klawisze maja byc naciskane w kolejnosci wg procedury.

Jaki program uzywasz do Backupa- Sprite Backup Premium?
Czy juz kiedys udalo ci sie przywrocic system wykorzystujac ten program?

*

Offline wol2

• 258
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2006, 13:46:48 »
Cytat: "Zeebe06"
Jezeli chcesz zeby ci ktos pomogl to przestan rzucac miesichem !!

Sora ale krew mnie zalewa....

tak to jest beta a na ich stronach napisali że trzeba sie liczyc z utrata danych i ok byłem na to przygotowany ale nie pisali nic o tym że mi to moze uwalic PDA...

bateria była naładowana w 80% chodzilo o to ze wyjolem ja na pare minut zeby sie rozladowala ta zapasowa i zeby wszystko od 0 zaczac

LCD dziala ale nie włącza sie podświetlanie czyli jest to pierwsze stadium bootowania

Program do backupu tu nie ma nic do rzeczy bo system wogole nie wstaje ;]

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2006, 15:50:49 »
Cytat: "Zeebe06"

Co to jest AM BETA?  - Jezeli instalujesz powinienes wiedziec i pretensje miec do siebie, Jezli masz na mysli pirata to TYM BARDZIEJ! a nie grozic "rzeźnie zrobie tym pajaca z AM "  ty rozumiec?

Jest to testowa wersja AutoMapy 4, żaden pirat.

*

Offline wol2

• 258
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2006, 17:00:21 »
jako ze nie bylo zadnego kontaktu z pda nawet po podłączeniu ładowarki diody sie nie swiecily PDA wylądowało w serwisie ;( ciekawe o ile mnie oskrabia  :roll:

*

silentjob

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 13, 2006, 17:02:15 »
A długo próbowałeś ładować pocketa, może to pomoże, dłuższe pozostawienie go w trybie ładowania?

*

Offline wol2

• 258
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2006, 17:21:40 »
ale on nie miał problemu z bateria probowalem go nawet flashować ale nie bylo z nim zadnego kontaktu, jak to ładnie pan z swerwisu ujoł:
"Po zamontowaniu baterii pocet stoi na ekranie logowania i nic więcej się nie dzieje (nie można go wyłączyć w żaden sposób ani wykonać jakichkolwiek operacji)

i dopisał w uwagach:
"zabrudzone LCD, poobcierana obudowa, brak zaślepki kart, brak rysika, przed wystąpieniem usterki klijent testował program Automapa 4.0 (wersja BETA), informacja co do kosztów po diagnozie"

a jusz myślałem ze chociaz rysik wycyganie za free...

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 13, 2006, 18:51:57 »
Cytat: "cytryna2"
.... Jest to testowa wersja AutoMapy 4, żaden pirat.

Dzieki cytryna2 ale ja to wiem  :)  moja intencja bylo uswiadomienie czym jest wersja BETA i jaka jest rola programow tego sortu.

Co do  sprawy wol2 to tu rzeczywiscie duzo "podzialales"  "probowalem go nawet flashować " - to czasem moze byc niebezpieczne.
Co sie tyczy programu do backupu to w rzeczy samej jest istotne bo program do backupu mogł zrobic błedy (albo i AM) a dalej np w nastepstwie "niepelnego" resetu system bedzie sie wieszal - taka mogło byc.
Co do ładowania (tak skrótowo) to niektore PDA nie beda sie ladowały gdy sa wyłaczone.

"a jusz myślałem ze chociaz rysik wycyganie za free..."
Oj oj kombinator jestes..
Ostatecznie najlepiej zrobiles oddajac do serwisu.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 13, 2006, 19:06:53 »
Chyba za szybko czytałem :oops:

*

Offline wol2

• 258
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2006, 19:55:16 »
Zeebe06 z twojej wypowiedzi wnioskuje ze jestes nie samodzielny i z kazda najwieksza pierdołą lecisz do serwisu "niech to zrobia fachowcy, oni sie znaja i napewno zrobia dobze" denerwuja mnie tacy ludzie, sa rzeczy gdzie serwisant wcisnie ci taki kit ze oko bieleje bo on musi zarobic, bardzo wiele mozna samemu (oczywiscie nie wszystko ale jest to zdeterminowane jedynie przez rożnice w dostępie do odpowiedniego szprzętu i softu) i zrobic to 2x lepiej niz jakis tam pseudo fachowiec ot chociazby przykład z programu "usterka" z mojej strony AOT

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 13, 2006, 21:02:57 »
Cytat: "cytryna2"
Chyba za szybko czytałem ..

No daj spokoj !!  :)  wszystko OK!
To raczej ten powyzej sie nie widzi .. .HEHEHE!!!

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 13, 2006, 21:18:38 »
Cytat: "wol2"
jako ze nie bylo zadnego kontaktu z pda nawet po podłączeniu ładowarki diody sie nie swiecily PDA wylądowało w serwisie ;( ciekawe o ile mnie oskrabia  :roll:

Chyba cos nie tak u ciebie z glowa!!   Nagrzebales w maszynie CHAOTYCZNIE chwytajac sie róznych sposobów - SAM  DALES do serwisu i na dodatek  Cos z mysleniem u ciebie nie tak:

Zeebe06 z twojej wypowiedzi wnioskuje ze jestes nie samodzielny i z kazda najwieksza pierdołą lecisz do serwisu "niech to zrobia fachowcy, oni sie znaja i napewno zrobia dobze"

Beehehehe! :lol:  :lol:  Raczej Popatrz w lustro!!
Stary - to
TY Rzuciles temat -
TY napisales posta bo MASZ problem i
TY sobie z tym nie poradziles!!
 Nie zauwazyles ze dawalem ci rozwiazania? - nie odsylalem cie do zadnego serwisu! - to napisalem po fakcie!
a rzeczy gdzie serwisant wcisnie ci taki kit ze oko bieleje bo on musi zarobic, bardzo wiele mozna samemu"
sic!
No no swiete slowa !!  :lol:  Tylko jak to sie ma w twoim przypadku? nawet  z ładowaniem nie mogles sobie poradzic?!
Szkoda słow!!