Bateria od Asusa do Loox 610?? Prawda?

• 14 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mateusz19mati

• 39
  • Sprzęt: Fujitsu siemens loox 610
Bateria od Asusa do Loox 610?? Prawda?
« dnia: Maj 24, 2007, 11:13:37 »
prawda to ze bateria do ASUS MyPal A716 pasowalaby do Loox 610? wyglada identycznie wiec byc moze by pasowala? prosze o opinie:)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Bateria od Asusa do Loox 610?? Prawda?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2007, 09:35:23 »
prawda to ze bateria do ASUS MyPal A716 pasowalaby do Loox 610? wyglada identycznie wiec byc moze by pasowala? prosze o opinie:)
Tak - pasuje bez problemu. Loox 610 i Asus a 716 to klony - różnią się tylko drobnymi detalami i nie tylko baterie można stosować zamiennie.

*

Offline mateusz19mati

• 39
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2007, 18:10:53 »
dzieki za rade :) myslalem, ze bede musial gdzies zamawiac za granica baterie do mojego looxa 610:) a orientujesz sie moze ile powinna trzymac bateria w looxie 610? tak srednio?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2007, 21:17:07 »
Jeśli rozwiązania zarządzania energią są podobne w A716 i Loox'ie 610, to możesz liczyć na ok 4 dni czuwania (z minimalnym użytkowaniem), lub pracę non stop na minimalnym podświetleniu do 8 godzin.

*

Offline mateusz19mati

• 39
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2007, 10:04:36 »
Nie wiem dokladnie czy mozna zblizyc ale jesli juz wczesniej mowiles ze to prawie sa klony wiec pewnie bywa podobnie. U mnie zawsze procek jest dany na minimum, podswietlenie na 1 stopien czyli ten najslabszy poza tym nie ogladam filmow, muzy nie slucham przewaznie gra w karty lub kulki ale to zasluga mojej dziewczyny :P wiec tak wytrzyma z 6 godz a w przeliczeniu na dni bo nie bawie sie nim caly czas to z 2 dni spokojnie :)

A ja mam jeszcze takie pyt: co trzeba by dokupic do mojejgo looksa zeby miec neta? mam tutaj na mysli bezprzewodowy :) jesli mozesz to wytlumaczysz mi to?:)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2007, 10:31:25 »
Nie wiem dokladnie czy mozna zblizyc ale jesli juz wczesniej mowiles ze to prawie sa klony wiec pewnie bywa podobnie. U mnie zawsze procek jest dany na minimum, podswietlenie na 1 stopien czyli ten najslabszy poza tym nie ogladam filmow, muzy nie slucham przewaznie gra w karty lub kulki ale to zasluga mojej dziewczyny :P wiec tak wytrzyma z 6 godz a w przeliczeniu na dni bo nie bawie sie nim caly czas to z 2 dni spokojnie :)

A ja mam jeszcze takie pyt: co trzeba by dokupic do mojejgo looksa zeby miec neta? mam tutaj na mysli bezprzewodowy :) jesli mozesz to wytlumaczysz mi to?:)
Jeśli chcesz korzystać z hotspotów Wi-fi, to musisz kupić kartę wi-fi (część Loox'ów miała wi-fi wbudowane, ale Twój model widocznie nie). Najtańsza będzie karta CF, wśród których wybór jest całkiem spory. Na dodatek nie musisz się martwić o miejsce na aplikacje, bo masz dwa sloty kart i Wi-fi na cf nie będzie przeszkadzać.

*

Offline mateusz19mati

• 39
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2007, 12:10:33 »
ok ale taka karta na CF WiFi ile kosztuje? pewnie wcale nie jest to takie tanie prawda?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2007, 13:01:44 »
ok ale taka karta na CF WiFi ile kosztuje? pewnie wcale nie jest to takie tanie prawda?
Tania nie jest - musisz się liczyć z wydatkiem rzędu 100 zł. Na dodatek darmowych hotspotów nie jest zbyt dużo - może najpierw sprawdź, czy będziesz miał możliwość skorzystać z takiego udogodnienia w swojej okolicy.

*

Offline mateusz19mati

• 39
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2007, 13:52:17 »
jesli bedziesz mial chwilek czas podrzucisz mi jakis link zebym mogl zobaczyc jak to wyglada? 100 zl znow nei taki duzy koszt. darmowych hotspotow tzn miejsc w ktorych net jest za free bez zadnych ograniczen??

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 27, 2007, 13:59:25 »
allegro zamknięte czy co ?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=195344585
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=199236643

darmowych hotspotow tzn miejsc w ktorych net jest za free bez zadnych ograniczen??

a tego nie kumam.

*

Offline mateusz19mati

• 39
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 27, 2007, 16:30:50 »
chodzi o to ze siadam sobie np w rynku jakiegos miasta badz w centrum handlowym i laze po necie ile mi sie chce. oto mi chodzi. tak jak w laptopach ze gdzies jest mozliwosc mozna korzystac z neta. nie wiem czy teraz mnie rozumiesz?

a jesli zakupilbym taka karte co podales linki to juz wszystko procz dostepu do neta aby z www korzystac?

Ogolnie dzieki za rady :) pozdro

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 27, 2007, 17:46:22 »
chodzi o to ze siadam sobie np w rynku jakiegos miasta badz w centrum handlowym i laze po necie ile mi sie chce. oto mi chodzi. tak jak w laptopach ze gdzies jest mozliwosc mozna korzystac z neta. nie wiem czy teraz mnie rozumiesz?

a jesli zakupilbym taka karte co podales linki to juz wszystko procz dostepu do neta aby z www korzystac?

Ogolnie dzieki za rady :) pozdro
Trochę nieszczęśliwie sformułowałeś swoją poprzednią wypowiedź, dlatego brzmiała ona nieco dziwnie. Darmowy Hotspot to właśnie miejsce, w okolicy którego (dodajmy, w dość bliskiej okolicy), można korzystać z dostępu do internetu po Wi-Fi. Listę takich hotspotów masz w linku na głównej stronie PDAClubu. Internet na PPC działa jako tako - to znaczy można w miarę wygodnie korzystać z komunikatorów (GG a nawet skype) czy poczty. Ze stronami www jest trochę gorzej - bo po pierwsze ciężko je dopasować do tak małego ekranu, a po drugie PPC nadal mają problemy z obsługą JAVAscript'u (który jest niestety obecny w wielu stronach www). Do pewnego stopnia można sobie i z tym poradzić instalując dodatkowe programy do WWW.

*

Offline mateusz19mati

• 39
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 29, 2007, 11:17:30 »
a teraz mam takie pyt jeszcze z innej beczki. wiesz w necie gdzie mozna znalezc fajne programiki na palmtopa? jakies slowniki, jakies stopery, programy do nagrywania glosu wiesz gdzie takie cos moze jest? albo jakies male gierki?:)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 29, 2007, 12:05:56 »
a teraz mam takie pyt jeszcze z innej beczki. wiesz w necie gdzie można znalezc fajne programiki na palmtopa? jakies slowniki, jakies stopery, programy do nagrywania glosu wiesz gdzie takie cos moze jest? albo jakies male gierki?:)
No to już chyba wynik lenistwa :) Sporo ciekawych programów masz choćby w dziale download PDAClubu. Największe zbiór, to chyba http://www.pocketgear.com/ . Poza tym niebezpiecznie odchodzimy od tematu wątku dotyczącego w końcu baterii, a nie oprogramowania.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 29, 2007, 12:11:09 »
a teraz mam takie pyt jeszcze z innej beczki. wiesz w necie gdzie mozna znalezc fajne programiki na palmtopa? jakies slowniki, jakies stopery, programy do nagrywania glosu wiesz gdzie takie cos moze jest? albo jakies male gierki?:)

proszę najpierw przeszukać forum i zadawać pytania w odpowiednim wątku

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=3522.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=1415.0