activsync łączy jako gość i nie synchronizuje

• 13 Odpowiedzi
  • 2374 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 03, 2007, 12:23:05 »
Witam,
 Jestem posiadaczem looxa c550 i do tej pory wszystko działało jak trzeba, niestety od 2 dni nie mogę zsynchronizować pda z komputerem. Activsync wykrywa moje urządzenie poprawnie, ale po kilku sekundach zmienia jego nazwę na GOŚĆ, mogę instalować programy, kożystać z internetu, ale nie mogę zsynchronizować. Activsync w wersji 4,1 z płyty, ale próbowałem ze wszystkimi obecnie dostępnymi wersjami i cały czas jest tak samo. Przekopałem forum i nic nie pomaga.Wyłączyłem wszystkie firewalle i antywirusy. Na innym komputerze to samo. Boje się że po hr stracę cały kalendarz z terminami spotkań i ksiązkę telefoniczną, a nie uda mi się odzyskać jej z kompa (czy można jakoś ręcznie zgrać te informacje). Bardzo proszę o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2007, 18:33:23 »
czy naprawdę nikt nie wie?

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2007, 19:57:02 »
jezeli posiadasz firewall sprawdz czy aby nie blokuje portu do Activesync'a
podaje link ktory moze byc zwiazany z twoim problemem: http://support.microsoft.com/kb/319711/pl
[b]warto przejrzeć pliki dziennika Wcesmgr.log oraz Outstore.log. Oba pliki są przechowywane w folderze systemowym Temp[/b]

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2007, 22:38:57 »
Dzięki, ale to nie pomaga.
Problem wygląda nastepująco:
- wkładam looxa do kołyski podłączonej do kompa z świeżo zainstalowanym activsync
- wykrywa urządzenie, każe wybrać które dane będą synchronizwane
- po kliknięci ok znika nazwa urządzenia wyskakuje że nie można zsynchronizować łączy jako gość
- przy ponownym podłączeniu looxa znowu prosi o wybranie co chcę aby było synchronizowane, i tak w kólko
- mogę instalować programy, kożystać z internetu, nie chce natomiast nic zsynchronizować, nie wiemo co chodzi bo wcześniej było ok.
Soft resety nie pomagają
wyświetla błąd repllog.exe error i kod 0x8503001c
Proszę o pomoc

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2007, 01:31:02 »
Usun powiazanie w ActiveSyncu i sprobuj podlaczyc Looxa.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2007, 08:55:59 »
Cytat: "sajlent"
Usun powiazanie w ActiveSyncu i sprobuj podlaczyc Looxa.

Nastepnie napraw Outlook.w mojej wersji Outlook'a w zakladkce Help>>Detect and Repair bylo takie narzedzie ktore rozwiazalo moj problem z synchronizacja...

PS.......
uzupelnij swoj profil tak by inni wiedzieli z jakim sprzetem oraz oprogramowaniem mamy do czynienia ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2007, 20:30:45 »
NIESTETY PUDŁO !
Nic się nie zmieniło, próbowałem na różnych komputerach i zawsze jest tak samo a wcześniej działało. wstrzymuje się jeszcze z HR bo liczę, że ktoś mi pomoże, Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2007, 21:23:00 »
Straciłem już nadzieję, że obejdzie się bez HR, a czy może ktoś wie czy da się przegrać "ręcznie" kontakty i terminarz? Jeśli tak to jakie to pliki i gdzie się znajdują

*

Offline AKM

• **
  • 199
    • http://www.forum-akm.net
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2007, 22:41:42 »
Usuń (lub przenieś w inne miejsce) wszystkie podfoldery z folderu C:\Documents and Settings\Twój_login\Dane aplikacji\Microsoft\ActiveSync\Profiles
Zrestartuj kompa i podłącz pda, powinno (musi) się udać
Pozdrawiam
AKM

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 06, 2007, 08:07:28 »
Cytat: "paratasman"
Straciłem już nadzieję, że obejdzie się bez HR

zrob kopie zapasowa np FSCbackup lub np SPB Backup(zawsze mozesz wrocic do ustawien pierwotnych).nastepnie wykonaj HR i sprawdz polaczenie z AS na "golym systemie".Jezeli to nie pomoze to znaczy ze wina jest przez kompa i AS a nie PDA.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 06, 2007, 16:07:32 »
do AKM
Zrobiłem tak jak napisałeś i niestety pojawia się komunikat, że nie można zsynchronizować.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 06, 2007, 16:49:03 »
zrobiłem backup po HR wszystko ok,przywracam wszystko z kopii poza ustawieniamisysemu i wszystko gra!
Szkoda,że trzeba instalować na nowo trochę programów, ale nie szkodzi.
Najważniejsze, że kalendarz i terminarz ocalał.
Dzięki za rady!
Pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 06, 2007, 20:01:29 »
Cytat: "paratasman"
...
Szkoda,że trzeba instalować na nowo trochę programów, ale nie szkodzi.
...

Właśnie, właśnie... proponuję, abyś po instalacji każdego programu sprawdzał, czy z synchronizacją jest wszystko w porządku. Pamiętam, że kiedyś sam miałem podobny problem i po wielu bojach okazało się, że był to "efekt uboczny" jakiejś nideopracowanej aplikacji...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline deeb

• **
  • 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 20, 2007, 21:23:12 »
sorry, że tak późno czytam ten temat, ale w twojej sytuacji raczej nie był potrzebny Hard Reset , może trzeba było usunąć wszelkie powiązania Active Synca z PDA z poziomu komputera jak i PDA <PDA też zapisuje z kim się komunikuje -> i trzeba to usunąć>
w PDA: Start>Programs>ActiveSync>Menu>Options i tam trzeba usunąć "źródło" - że tak to nazwe