można ładowac Looxa sieciowo i przez USB simultaneously ?

• 3 Odpowiedzi
  • 728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline b98

• 541
bo wpadłem w taki myślowy korek  :cry:

Rozumiem, że loox jak go zasilac w kredlu :lol: sieciowo i jednocześnie synchronizowac sam sobie odłącza zasilanie z USB tak ? ok - względnie inaczej - po prostu to dodatkowe zasilanie mu nie szkodzi ?

bo może ktoś zorientowany walnąc tu rozpiskę pinów konektora serii N ?
Rozumiem, że są osobne piny od zasilania sieciowego (i to pewno od +5V kilka, żeby przenieśc taki ładny prądzik) i osobne od zasilania USB ?

Acha pyt.2 CZY ładowarka sieciowa może byc podłączona non-stop do gniazda zasilającego (bo na razie wyjmuję ale już mi się nie chce więcej) ??? :?:

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2006, 15:53:03 »
hmm ... wobec znikomego odzewu uściślę pytanie 2.

Chodziło mi o to czy ładowarka sieciowa (którą podłączyliśmy do kredla :lol: - poprzez wtyk w kablu ActiveSync ofkoz) może być non-stop zadokowana w sieciowym 230V50Hz ściennym gnieździe zasilania (no dobra - jest ładna listwa a nie bezpośrednio gniazdo ale wiadomo o co chodzi)

wobec również  :cry: znikomego odzewu co do rozpiski konektora serii N zasięgnę   :wink: googla  :lol: w sieci (a konektory pewnie te same co w serii 7) i na pocketlooxie :P

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
Re: można ładowac Looxa sieciowo i przez USB simultaneously
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2006, 16:34:01 »
xxx
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:12:14 wysłana przez krutoj »

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2006, 19:26:47 »
eee tam jest już całkiem sporo posiadaczy tylko przystąpili Oni od razu do do eksploatacji na drogach świata (nawet jeśli tylko Europy :lol:) [albo jeśli nawet tylko Polski :P] {albo jeśli nawet tylko Pcimia górnego :P} i teraz problemy tego typu mają już głęboko gdzieś :lol:

a Michobo interesuje głównie czy N560 jeszcze jest lepszy od Axima czy już nie  :cry:

ALE PRZEDE WSZYSTKIM mój problem jest uniwersalny więc nie rozumiem Twojego sposobu myślenia bo odnosi się do tego czy możemy zostawic ładowarkę sieciową podłączoną do gniazda zasilania (sieciowego) nawet jak już skończyliśmy ładowac Looxa czy nie