[ZDJECIA] Kupilem Looxa N560 !!!

• 75 Odpowiedzi
  • 7317 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 03, 2007, 17:53:46 »
Cytat: "Tytusdj"
nie wszyscy sypiają w samochodach i kochają je bardziej od swoich żon

Tu nie chodzi o milosc do samochodow, tylko zwykle dbanie. Co, jak kiedys bede chcial sprzedac? Co powiem klientow? Ze sobie palmtopa przykrecilem?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 03, 2007, 18:02:15 »
LOOX-owcy! Uważajcie - Ravel szybko nudzi się sprzętem i za chwilę dorzuci tu kilkadziesiąt postów w stylu: "Fujitsu-Siemens to ******" itp. Czyż nie tak było z MIO P550 i A701, ravelciu? ;-) No i po ASUSach też jeździłeś, oj jeździłeś ;-)

Tak, tak, powiesz, że teraz to co innego, że MIO to badziewiasta chińszczyzna, a teraz to japońsko-niemiecki supersprzęt, wprawdzie też w Chinach robiony, ale za to pod nadzorem potomków Bismarcka. Mnie jednak nie wiedziesz. Jeżeli nie będziesz krytykował (oczywiście bez pisania uzasadnień, a jakże), to nie będziesz sobą.  ]:>  Proszę więc - utrzytmaj renomę i tu coś też dopisz takiego  :E

Oczywiście cieszę się, że się cieszysz i życzę długiego, bezawaryjnego i w pełni satysfakcjonującego korzystania  :banan:  :party:  :banan:

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 03, 2007, 18:34:59 »
Ravel szybko nudzi się sprzętem i za chwilę dorzuci tu kilkadziesiąt postów w stylu: "Fujitsu-Siemens to ******" itp. Czyż nie tak było z MIO P550 i A701, ravelciu

Szybko sie nudze i owszem ale li tylko wadliwym sprzetem (bo na taki mnie nie stac), mialem i p550 i a636n i wiem ze tych dwoch modeli nie polecilbym nawet wrogowi.
Zlego nie moge powiedziec o a701 ale dopiero soft niestandardowy okiego to sprawil.

Szukalem czegos , przy czym mozna zostac na dlugo , na bardzo dlugo i teraz juz wiem ze Loox N560 to jest to , czego szukalem.
Od pierwszego dnia nie mialem z nim zadnego klopotu , wszystko dziala i nie trzeba od razu po zakupie wgrywac jakichs patchy (jak jest w mio) czy niestandardowego softu (mio) by ten szmelc zadzialal .

wprawdzie też w Chinach robiony

Mylisz sie , zaden Loox nie jest robiony w Chinach .

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 03, 2007, 20:43:51 »
ravel
jak nie w chinach to w malezji/tajwanie etc
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 03, 2007, 20:55:53 »
Gdzie by nie bylo to i tak lepiej brzmi i lepiej sie czyta niz Made In China :) Bo to mi przypomina tanie i bardzo psujace sie zabaweczki rodem z bazarowego straganu .

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 03, 2007, 21:15:28 »
Ravel, proszę - nie chwal sprzętu, bo lepiej Ci wychodzi pisanie krytyczne ;-) Poczekaj też z tym F-S. Wiesz... byłem parę lat tem,u w ich fabryce w Erding pod Monachium. Tam składają PC-ty, robią do nich płyty główne itp. A wiesz skąd biorą procesory, kości pamięci oraz resztę komponentów? Podpowiem Ci - nie z Taiwanu, nie z Korei, nie z Wietnamu, Malezji ani innych Karaibów... Podobnie jest ze wszystkimi sprzętami elektronicznymi - jeżeli całość nie jest składana w Chinach, to przynajmniej spora część komponentów tam jest produkowana. NBic na to nie poradzisz - tam siła robocza jest najtańsza. Możemy się na to oburzać, ale ekonomii nie pokonamy - jak się pracownikom płaci mniej, to produkt można sprzedać taniej, a dziś o to właśnie chodzi...

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 03, 2007, 21:33:09 »
to produkt można sprzedać taniej

Chyba chciałeś napisać z większą marżą?
brak podpisu i kropka

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 03, 2007, 21:52:11 »
Cytat: "lazik_s"

Pisałem o produkcie, którym jest komponent produktu finalnego, ale rzeczywiście dzięki temu gotowy sprzęt pozwala więcej zarobić. Przy okazji - spróbujcie kupić sprzęt z GSM, GPS, BT, 520 MHz prockiem itd itp, czyli o parametrach MIO A701, w cenie poniżej 2 kawałków. Ostatnia cena A701, jaką widziałem w sklepie (nie pamiętam już w którym) to było niewiele ponad 1600 zł.

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 03, 2007, 22:08:46 »
Wracajac do Looxa to dlaczego o nim wczesniej nie wiedzialem ze kupilem chinskie MIO i Asusa A636N ???

Wstyd sie przyznac ale mialem oba te bobki :D

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 04, 2007, 10:18:06 »
Cytat: "6nt"
Cytat: "lazik_s"

Pisałem o produkcie, którym jest komponent produktu finalnego, ale rzeczywiście dzięki temu gotowy sprzęt pozwala więcej zarobić.

Nawet i tyle ;)
http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4005160
brak podpisu i kropka

« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 04, 2007, 10:33:50 »
Cytat: "wpmike"

Tu nie chodzi o milosc do samochodow, tylko zwykle dbanie. Co, jak kiedys bede chcial sprzedac? Co powiem klientow? Ze sobie palmtopa przykrecilem?

sprzedałem razem z tym uchwytem

wiesz, Ty podchodzisz do kupna samochodu zgodnie z zasadą "samochód kupuje się dla drugiego właściciela"

ja tak nie robię i jeszcze nigdy nie sprzedawałem samochodu dłużej jak dwa dni

« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 04, 2007, 10:36:22 »
Cytat: "ravel"

Od pierwszego dnia nie mialem z nim zadnego klopotu , wszystko dziala i nie trzeba od razu po zakupie wgrywac jakichs patchy (jak jest w mio) czy niestandardowego softu (mio) by ten szmelc zadzialal .

Tak? i host USB ci działa tak jak byś chciał od początku? bo ja trzy sterowniki wgrałem zanim mogłem podłączyć wszystko co w przypadku XP chodzi bez problemu od razu... ]:>

o takich pierdołach jak beznadziejne wolne USB czy BT nie wspomnę...

jak dla mnie to dopóki te ******** nie będą miały zaznaczam szybkiego USB 2.0 i BT przesyłającego z deklarowanym standardem jak i kości min. 1 GB RAM/ROM i procesorów otwierających pliki Word zgodnie z deklarowaną szybkością a nie po kilkanaście sekund pliki 20 stronicowe nie będzie to dla mnie nic innego jak kolejna droga zabawka

ja myślałem, że to będzie naprawdę urządzenie wielofunkcyjne a w praktyce ogranicza się do prowadzenia mojego kalendarza, gry w pasjansa, przeglądania stron www jak akurat sygnał jest mocny i do nawigacji...a to trochę mało...nawet mikrofon wyklucza nagrywanie konferencyjne, chyba, że się do niego słuchawkę przyłoży...

baaaardzo te zabawki są jeszcze niedopracowane

Ravel, proszę - nie chwal sprzętu, bo lepiej Ci wychodzi pisanie krytyczne ;-) Poczekaj też z tym F-S. Wiesz... byłem parę lat tem,u w ich fabryce w Erding pod Monachium. Tam składają PC-ty, robią do nich płyty główne itp. A wiesz skąd biorą procesory, kości pamięci oraz resztę komponentów? Podpowiem Ci - nie z Taiwanu, nie z Korei, nie z Wietnamu, Malezji ani innych Karaibów... Podobnie jest ze wszystkimi sprzętami elektronicznymi - jeżeli całość nie jest składana w Chinach, to przynajmniej spora część komponentów tam jest produkowana. NBic na to nie poradzisz - tam siła robocza jest najtańsza. Możemy się na to oburzać, ale ekonomii nie pokonamy - jak się pracownikom płaci mniej, to produkt można sprzedać taniej, a dziś o to właśnie chodzi...

]:> mam w pracy (130 osób) FS-y informatycy nie przestają na nie mięsem rzucać, jest na nie dość długa umowa więc muszą je trzymać ale monitory wylatują oknami i zamiast nich przylatują koreańskie Samsungi, psują się parokrotnie rzadziej ;)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 04, 2007, 10:46:21 »
Tytus, spokojnie, ravel do tego jeszcze dojdzie i zawali i to forum swoim narzekaniem. On to ma wbudowane w swój "ROM" ;-)

« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 04, 2007, 10:50:05 »
Tytus, spokojnie, ravel do tego jeszcze dojdzie i zawali i to forum swoim narzekaniem. On to ma wbudowane w swój "ROM" ;-)

kubeł zimnej wody na Dzień Dobry nie zaszkodzi ;)

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 04, 2007, 12:08:30 »
Tak? i host USB ci działa tak jak byś chciał od początku? bo ja trzy sterowniki wgrałem zanim mogłem podłączyć wszystko co w przypadku XP chodzi bez problemu od razu...

Dziwne bo bez wgrywania dziala mi wszystko co podlacze ...

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 04, 2007, 12:22:35 »
Dziwne bo bez wgrywania dziala mi wszystko co podlacze ...

widać masz mało rzeczy i dużo szczęścia :))

*

Offline GumowyKurczak

• 46
  • Sprzęt: FS Loox N560, HTC M3000
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 04, 2007, 21:11:37 »
Cytat: "GumowyKurczak"
No wiem wiem. Mam taki sam ;] Swietnie sie sprawuje. Szkoda, ze w Polsce nie da sie kupic aktywnych (z wbudowanym ladowaniem)...

da się da się tylko cena nie dla nas:
http://www.palmtopy.pl/?p0=5&p1=33&o=802

Na sruby do deski rozdzielczej??? Ciekawe co za gieniuś to wymyslil  :terrified:

ja tam do puga 307 dokupiłem fabryczną (dodatkową) konsolę do montarzu telefonu i do niej mam przykręcony uchwyt - takie konsole są dla większości modeli pojazdów (wprawdzie dedykowane dla telefonów, ale nikt nigdy mi nie zabroni przykręcać do nich pocketa :P)

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 05, 2007, 15:44:39 »
Dzis zrobilem fotki Looxa w samochodzie , oto one:

Prezentuje sie naprawde looxusowo :D

« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 05, 2007, 19:33:48 »
Dzis zrobilem fotki Looxa w samochodzie , oto one:

Prezentuje sie naprawde looxusowo :D

ja mam na wywiewie założone i jest leszcze lepiej, bo nie ogranicza widoku i jest bardziej pod ręką...

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 05, 2007, 19:55:49 »
W zaden sposob nie ogranicza mi widoku i tez jest pod reka i wyglada to profesjonalnie a w nawiewie no coz - blokuje tylko powietrze ...
I malo uniwersalne bo tylko na kratke powietrza , a tak mozesz sobie go przyssac gdzie tylko chcesz nawet do deski rozdzielczej (kokpitu) za pomoca specjalnego krazka ...

*

Offline AKM

• **
  • 199
    • http://www.forum-akm.net
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 05, 2007, 22:48:23 »
A zasilania nie potrzebujesz podłączać? Bo ze zdjęć wynika, że nie zostawiłeś na to miejsca
Pozdrawiam
AKM

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 05, 2007, 23:02:34 »
Jest miejsce jak najbardziej na zasilanie az taki lamer to nie jestem .
A zdjecia jak to zdjecia , lepiej na zywo zobaczyc .

« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 05, 2007, 23:31:47 »
W zaden sposob nie ogranicza mi widoku i tez jest pod reka i wyglada to profesjonalnie a w nawiewie no coz - blokuje tylko powietrze ...
I malo uniwersalne bo tylko na kratke powietrza , a tak mozesz sobie go przyssac gdzie tylko chcesz nawet do deski rozdzielczej (kokpitu) za pomoca specjalnego krazka ...

wszystko zależy od samochodu
profesjonalnie to na pewno nie wygląda przyklejone do szyby  ]:>
nie wiem co w kratce mało uniwersalnego
mam klimę, wiać mi po twarzy powietrze nie musi, poza tym ze środkowych kratek i tak wieje gorzej
do pulpitu nie przykleisz bo mam chropowaty, poza tym dopiero by wieśniacko wyglądało :terrified:
poza tym przyklejone do szyby na środku blokowałoby mi schowek w desce

jak mówię, zależy od samochodu, zrobię Wam zdjęcie, zobaczycie co to jest profesjonalizm  ]:>

poza tym, uchwyt kosztował mnie 11 zł :))

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 05, 2007, 23:38:06 »
poza tym, uchwyt kosztował mnie 11 zł

Nie jest mnie stac zeby tanio kupowac .
Poza tym , kazdy uzywa to , na co go stac i co mu sie podoba bo sa rozne gusta i gusciki nieprawdaz ?
To tak samo jak jedni wola kobiety a inni mezczyzn ...

*

tramp

« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 06, 2007, 23:02:43 »
kolega Tytus odniósł się do profesjonalności różnego rodzaju przylepców szybowych i poniekąd miał rację
to o gustach i guścikach to chyba było trochę wycie zawiedzonej hieny :))

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 06, 2007, 23:08:14 »
Fakt faktem , ze uchwyty do szyby sa najlepsze i najukochansze i zyc bez niech nie idzie :)
Inne to wiesmacki .

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 06, 2007, 23:08:26 »
Tytusdj
widze, ze nie jestem jedynym ktory uzywa uchwytu za 11 zl :)
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

tramp

« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 06, 2007, 23:14:59 »
Fakt faktem , ze uchwyty do szyby sa najlepsze i najukochansze i zyc bez niech nie idzie :)
Inne to wiesmacki .

cóż co gust to gust

a czymże jest GPS firmy Navibe w takim razie :)))))

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 06, 2007, 23:22:39 »
Navibe siedzi gleboko schowany w samochodzie i ani mysli stamtad wychodzic.
A ze sie nie rozlacza przy bezczynnosci wiec jest zawsze gotowy do dzialania .
Przyda sie jak kupie drugiego Pocketa bez wbudowanego GPS'u  ...

« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 07, 2007, 18:13:22 »
Nie jest mnie stac zeby tanio kupowac .

hehe też tak mówię, ale w tym konkretnym przypadku głupotą byłoby wydawanie więcej, pocket siedzi pewnie, sztywno i widoku nie zasłania, w moim przypadku ramię musiałoby mieć ze 30 cm bym do niego od szyby sięgnął, a tak jest git

ok, idę z aparatem do samochodu

nie wyobrażam sobie tego przyczepionego do szyby...nie w tym samochodzie...

Cytat: "fokstrot"
Tytusdj
widze, ze nie jestem jedynym ktory uzywa uchwytu za 11 zl :)

uściślijmy, ten uchwyt stosowany na szybie to nieporozumienie, dodam, że jak do mnie dotarł w ogóle nie dało się go do szyby przyczepić  ]:>  ale próbowałem za jakiś czas z innym egzemplarzem i tam było ok, tzn można tym szyby wyrywać, ale buja się toto okropnie, natomiast na kratce jest naprawdę super, tyle tylko, że nie pasuje to do wszystkich autek, zależy od kratek

Navibe siedzi gleboko schowany w samochodzie i ani mysli stamtad wychodzic.
A ze sie nie rozlacza przy bezczynnosci wiec jest zawsze gotowy do dzialania .
Przyda sie jak kupie drugiego Pocketa bez wbudowanego GPS'u  ...

Navibe jest boski, bo chodzi na baterii jakie mam w dwóch telefonach, jak mi padnie zamiast 5h ładuję wtedy w 2h w samochodzie telefon i zmieniam baterię  :)) i to jest jego podstawowa, poza lepszym odbiorem zaleta[/img]