[RECENZJA] FSC LOOX N560

• 10 Odpowiedzi
  • 1455 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« dnia: Lipiec 22, 2006, 18:45:45 »
Siemka,

tak jak obiecałem, z formie rewanżu za pomoc jakiej mi na tym forum udzielono podczas wyboru PDA napisałem recenzję posiadanego przeze mnie loox'a N560.

Recenzję wrzuciłem na swoją stronę, można ją obejrzeć tutaj

Liczę na jakieś komentarze i uwagi :)

PS Sorki za brak zdjęć, pojawią się w najbliższym czasie jak będę miał aparat.

--
Pozdrawiam

*

Offline marcinko

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch HD
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2006, 22:25:35 »
"Nie mniejszego kłopotu można sobie narobić kupując tanią, „homemade” ładowarkę samochodową, zwłaszcza tą 2A. Zbyt duży prąd ładowania i jego wahania mogą zaprowadzić nasz akumulator do kosza i oby tylko na tym się skończyło"

Sieciowa ładowarka którą dostałeś w zestawie też ma 2A więc sugerowanie że ładowarka o takich samych paramertach uszkadza baterię jest moim zdaniem trochę bez sensu.

*

Offline RoNi

• 815
  • Sprzęt: TX, Tungsten E, Treo 680, Huawei P20
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2006, 23:14:56 »
matis przestań dublować posty!

*

Offline solex

• **
  • 190
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2006, 23:45:41 »
Recenzja jakich setki w sieci - nic nowego nie wnosi. Brak zdjęć ją mocno zuboża. Pomieszałeś troszkę recencje z poradnikiem. Szczegolny nacisk powinienes polozyc na ekran, BT i procesor, bo to odroznia n560 od n520. Poza tym pominales kwestie zmian w sofcie w stosunku do nizszych modeli.
Plusik za dobre checi.
pzdr

*

Offline matis

• 267
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2006, 08:43:46 »
@marcinko
Nie porównuj orginalnej ładowarki sieciowej z domoróbką, która oscyluje wokół 2A. Wszyscy dobrze wiemy i pisano o tym na forum, że z 2A ładowarkami samochodowymi są problemy, że pocket się dość mocno grzeje,
a wiadomo że dla LiIon nie jest to zbyt dobre...

@Roni
nie dubluje tylko chcialem, żeby recenzja pojawiła się głównie w dziale zakupy, bo tam się ludziom przyda

@solex
Pokaż mi te setki recenzji ;) jakiś czas temu michobo wykopał test z pdagold, ale było to głównie porównanie z 720, z którym jak ktoś nie miał do czynienia to cięzko mu będzie wyrobić sobie zdanie na temat N560. Starałem się opisać wszystko szczegółwo. Ile można pisać o ekranie poza tym, że jest bajeczny, że wyglada na nim wszystko jak namalowane, że ma wysoką rozdzielczość... miałem mierzyć siłe nacisku pod jaką reaguje?
To samo dotyczy BT, co można o nim pisać, jest i spełnia swoje funkcje,a moja recenzja nie miała być recenzją BT. Co do procesora - fakt, jest inny niz w pozostałych modelach i faktycznie o tym nie wspomniałem. Ale podobnie nie wiem co można tutaj więcej napisać poza tym że ma SpeedStep'a i ma kilka trybów pracy.
Co do zmian w sofcie - nie jest to test porównawczy, to wogóle nie jest test tylko recenzja zwykłego końcowego użytkownika. Nie miałem okazji pracować z N520 i innymi, N560 jest moim pierwszym pocketem, dlatego skupiłem na na nim i na tym co w nim jest, a nie na tym co dodano w stosunku do N520.
Podsumowując, dzieki chociaz za ten plusik za chęci

Pozdr

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2006, 10:03:22 »
Cytat: "matis"
@marcinko
Nie porównuj orginalnej ładowarki sieciowej z domoróbką, która oscyluje wokół 2A. Wszyscy dobrze wiemy i pisano o tym na forum, że z 2A ładowarkami samochodowymi są problemy, że pocket się dość mocno grzeje,
a wiadomo że dla LiIon nie jest to zbyt dobre...

Pozwolisz, że się niezgodzę ;)

Pisząc recenzję powinieneś bazować na swoich doświadczeniach. Ty ten fragment zaczerpnąłeś z (dosłownie kilku) postów na forum. I przyjąłeś jako pewnik.

Ja też jestem przeciwnikiem kupowania szemranych podróbek nie mniej jednak z tak kategorycznym stwierdzeniem, że każda ładowarka z 2A to szajs bym uważał. Recenzja straciła na tym na obiektywności i fachowości.

No właśnie recenzja. Moim zdaniem Twój tekst, choć fajny, nie jest recenzją. To jak wskazał solex raczej poradnik z elementami recenzji.

Poza tym - tekst fajny. Na pewno się komuś przyda.

*

Offline sprey

• *
  • 50
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2006, 18:18:47 »
Czyli ladowarka o wydajnosci 1A wystarcza zeby podtrzymac urzadzenie i jednoczesnie je ladowac? Sa w ogole jakies widoczne roznice w ladowaniu miedzy ladowarkami 1A a 2A?

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 26, 2006, 12:39:22 »
Poradnik czyta sie przyjemnie, choc duzo w nim literowek. Mozesz dodac np spis programow jakich uzywasz i polecasz no i zdjecia. Co do faktow, ladowarka Looxa720 ma miejsce na dodatkowa baterie, a karta WLAN w 720 czesto okazuje sie lepsza niz z laptopow, uhm moze i jest tak z n560, warto sprawdzic. Generalnie gdybym nie czytal innych recenzji m560, Twoja by mi sie przydala (mimo braku zdjec).

[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 26, 2006, 23:40:03 »
Sympatyczny tekst, szczegolnie dla nowych uzytkownikow, ktorzy szukaja podstawowych informacji i porad zwiazanych z Looxem. W moim odczuciu spelnia swoja funkcje:).

*

Offline matis

• 267
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 27, 2006, 20:07:44 »
dzięki, miło słyszeć ;)

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
[RECENZJA] FSC LOOX N560
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2006, 16:49:49 »
"Co do procesora - fakt, jest inny niz w pozostałych modelach i faktycznie o tym nie wspomniałem. Ale podobnie nie wiem co można tutaj więcej napisać poza tym że ma SpeedStep'a i ma kilka trybów pracy."

ekhm... benchmarki? zadnego testu wydajnosci tam nie widze.

-GXMark
-TCPMP
-Spb Benchmark

w recenzji takie rzeczy powinny byc. IMO na ta chwile to jest opis a nie test urządzenia. no i zdjęcia by się przydały.