Raczej ameryki nie odkryłem, ale mam wrażenie że rozpiekłem o co chodzi z aparatem w WM6. kiedy robi się zdjęcie tym smiesznym przyciskiem na środku trzeba delikatnie przycisnąć ( nie do końca) klawisz aparatu (ten z boku) To odpala autofocusa.
Inna kwestia jest taka że w piątce bardziej podobało mi się rozwiązanie skrzynki odbiorczej sms (standardowy widok jak w telefonie zamiast list konwersacji) ale możne to efekt przesiadki i jeszcze docenię obecny stan rzeczy.
Żałuję że nie można zdefiniować długiego przytrzymania klawisza wiadomości jako "utwórz nową wiadomość tekstową" to było miłym ułatwieniem w poprzedniej wersji.
Teraz trochę offtopic ale skoro już mowa o wiadomościach- co z tymi magicznymi diodami. w obu wersjach systemu zaczynają migać jak się dostanie wiadomość i moim zdaniem powinny przestać gdy się ją odczyta. i czasem faktycznie tak jest, ale bywa że się zawezmą i nic nie jest w stanie ich powstrzymać. i nie ważne ze wiadomość dawno przeczytana, skasowana, ba - nawet z kosza usunięta. Migają -BO TAK!
Pozdrawiam
Dajcie znać jeśli umiecie okiełznać szalone diody.
No to tak:
Brak przejścia do automatycznego pisania nowego smsa po przytrzymaniu koperty też uznaję za wadę, ale za to lista konwersacji bardzo przypadła mi do gustu, łatwiej znaleźć co komu się pisało.
Co do migającej niebieskiej diody. Miałem ten problem i rozwiązanie jest proste.
Wysyłam smsa, czekam na raport - przychodzi raport - kasuje. Dioda ciągle miga:/
Wysyłam smsa, czekam na raport - przychodzi raport -czekam 3-4s, u mnie jest to czas na zakończenie wibracji- kasuje. Dioda gaśnie.
Na dłuższą metę to akurat nie jest uciążliwe:)
EDIT:
Inna sprawa - już ktoś tutaj poruszył tę kwestie. Dziwie się że ta maszyna jeszcze nie stała się kultowa:] UMTS, videorozmowa, QWERTY (może nie super fajne ale jak dla mnie o niebo wygodniejsze od numerycznej), GPS (dobry!), host USB, wydajny procesor który można mocno wykręcić, wygodne gniazdo SD, wyjście na antenę dla sieci oraz dla GPS... tylko ten ekran kwadratowy.
Ciężko o taki sprzęt a używany FJST830 przecież grosze kosztuje.