Witam , wgrywałem kilka wersji WM6 i brak mi jednej istotnej funkcji która jest w WM5 , a dokładnie chodzi mi o to , że kiedy uaktywniamy telefon to przyciski numeryczne podświetlone są na niebiesko a reszta oczywiście na biało .To super usprawnia dzwonienie . Może ktoś z forumowiczów ma rom WM6 z tak działającą klawiaturą ? lub ja nie wiem jak to ustawić . Będę wdzięczny za pomoc . Pozdrawiam.
Niestety w żadnej z dotychczasowych wersji wm6 bądż wm6.1 nie udało sie rozwiązać tego problemu, żeby wybierać numer tak jak to miało miejsce w wm5, tj. w momencie naciskania klawiatury numerycznej zmieniała ona kolor i można było "wystukać" numer.
W wersji której ja używam WM6.1 bulid19209.2.3.0 jest możliwe coś takiego:
-trzeba uaktywnić funkcję Fn.(poprzez podwójne naciśnięcie klawisza Fn) wprowadzania liczb z klawiatury
-każde naciśnięcie liczby powoduje zmianę koloru na niebieską i wybieranie cyfr numeru, przy czym przy okazji w pierwszej kolejności zostaje wyszukiwany numer z listy kontaktów.
-przy braku aktywnego Fn. wyszukiwane są numery wg. kolejności alfabetycznej wybieranych liter, ale oczywiście tylko z listy kontaktów.
Napisane: Marzec 10, 2009, 09:47:54
Nic w ogóle nie kapuję jak zmienic WM 
1. Wkładamy kartę do urządzenia.
2. Otwieramy pokrywę od baterii.
3. Wciskamy przyciski od aparatu foto oraz czerwona słuchawka (najlepiej jednocześnie), przytrzymujemy i rysikiem wciskamy na 2-3 sekundu przycisk od resetu (pod pokrywką baterii).
4. Uruchamia się autoflash i zaczyna nam wgrywać nowy obraz ROM-u z karty pamięci, czekamy aż pasek postępu dojdzie do końca i zmieni kolor na zielony.
5. Następnie robimy Hard Reset (czerwona słuchawka i przycisk reset pod pokrywką baterii).
To tyle. Potem kierować się wskazówkami konfiguracji urządzenia na ekranie.
Uwaga:
Należy pamiętać, że wszystkie dane niezarchiwizowane na innym nośniku zostaną utracone, a całą operację przeprowadzać przy dobrze naładowanej baterii.
Spoób jest prosty i sprawdzony przeze mnie wiele razy w trakcie Upgradu do WM6 i Downgradu do WM5 jak i przy wgrywaniu wersji ROM-u z nr 9 do 12.
Oczywiście każdy robi to na własne ryzyko
Ps.
kartę przed umieszczeniem na niej pliku romu należy sformatować. Nazwa pliku: mdoc. bądż MDOC. bez żadnych mdoc(2..3) bo będzie flesz failed.
Sposób sprawdzony dziesiątki razy...