Uchwyt

• 9 Odpowiedzi
  • 1549 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Merauder

• **
  • 115
Uchwyt
« dnia: Listopad 01, 2007, 13:22:59 »
Jestem na etapie zakupu uchwytu do samochodu. Jako ze najadlem sie juz tanioch za 20 i mnie zlotych, ktore nie wytrzymuja dluzej niz kilka mies. prosze o rade. T830 potrzebuje o tyle nie typowego uchwytu, ze szczeki zaciskowe boczne ze wzgledu na nie zabezpieczony slot SD powinny byc dosc wysoko tj zaczynac sie ok 5 cm od spodu uchwytu. Probowale mz Hamy w Mediamarkt pare modeli i byly ok. Tylko wlasnieszczeki byly ciut za nisko i kazde zacisniecie szczek i zwolnienie konczylo sie wypluciem karty SD.

W zwiazku z powyzszym mam do was ogromna prosbe. Poradzcie mi jaki uchwyt mam kupic do tego modelu zeby bylo ok. Pochwalcie sie jakich uzywacie i tp. Oczywiscie nie chce zadnych orginalow z siemensa czy nokii ktore kosztuja ok 120-140 zl. Szukam czegos za 50-60 zl.
jakaś Motorola->C25->C35i->3210->S35i->S45i->T630->SXG75->FS T830->no właśnie, co tu wybrać?

Odp: Uchwyt
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2007, 22:53:31 »
witam również przyłączam sie do prośby na dzień dzisiejszy korzystam z uchwytu "przejściwego" montowanego do szyby i czasami podczas wyjmowania karta w ręce zostaje niestety, myślę że jakaś rada doświadczonych użytkowników by się przydała :smile:

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2007, 00:06:24 »

*

Offline mapic

• **
  • 120
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens T830
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2007, 17:38:15 »
Na allegro niedawno pojawiał się podbny uchwyt po 150 zł... ale przy cenie uniwersalnych okolo 50 pln...

*

Offline lahudra

• 36
  • Sprzęt: t830
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2007, 22:48:27 »
Na allegro niedawno pojawiał się podbny uchwyt po 150 zł... ale przy cenie uniwersalnych okolo 50 pln...

Tylko ze te po 50pln maja zawsze jakies ale......... Ja kupilem za 100pln calkiem fajny (nazwy niema), niby wszystko cacy............ALE.... no wlasnie okazalo sie ze prz docisnieciu zaciskow bocznych lewy docisk wciska mi wlacznik aparatu....

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2007, 09:53:53 »
Witam. Ja używam od miesiąca takiego uchwytu: http://www.allegro.pl/item271420659_sztywny_uchwyt_samochodowy_pda_gps_gsm_jakosc.html.
Naprawdę mogę go polecić. Posiada taki koszyczek - dzięki któremu nie trzeba mocno zaciskać szczęk - przez to karta SD pozostaje na miejscu - aparat również się nie załącza.

*

Offline oko_1

• 35
  • Sprzęt: LOOXT830
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2007, 21:07:06 »
A to moja propozycja. Cena przystępna, żadnych przypadkowych włączeń (notatki gł, aparatu) czy też wyłączeń karty SD.
 http://www.allegro.pl/item274284937_uniwersalny_stabilny_regulowany_uchwyt_gsm_pda_mp3.html

*

Offline Caravan

• 37
  • Sprzęt: Nokia E61, FS T830
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2007, 21:17:15 »
Można jeszcze inaczej. Ja mam mam sprawdzony patent z E61. Z mocowaniem Nokii też miałem problemy. Oryginalny uchwyt kosztował przeszło 130PLN a "uniwersalne" nadawały się tylko do natychmiastowej utylizacji. Skompletowałem sobie wtedy "system mocowania" na bazie produktów Krusell'a: etui skórzane z mocowaniem "multidapt" oraz uchwyt samochodowy, w tym samym systemie.

Sprawdzało to się wyśmienicie. Dwie pieczenie przy jednym ogniu. Po pierwsze telefon był chroniony, a po drugie wystarczyło tylko wyjąć zza paska telefon i powiesić na uchwycie. Wszystko doskonale pasowało, nic się przypadkowo nie przyciskało. Teraz też szukam czegoś podobnego. Pozostał mi uchwyt, więc teraz szukam jakiegoś przyzwoitego pokrowca. Defaultowa kabura tak średnio mi pasuje. Nie jestem do końca przekonany, czy ciągłe wsadzanie i wyjmowanie jest tym, co mój T830 lubi najbardziej :wink:

Na razie w ZIRIUSIE (http://www.skleppda.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=I197&szukaj_opis=1) znalazłem produkty z takim mocowaniem, ale szykam dalej.

Pozdrawiam
Caravan

*

Offline mhulboj

• 12
  • Sprzęt: F-S - Pocket Loox T830 -> Samsung Omnia -> HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2008, 11:25:17 »
Witaj,
Ja korzystam z aktywnego uchwytu HR Auto Comfort który wcześniej już był wskazany:
http://www.gps.bialystok.pl/produkt,10421,hr-auto-comfort,uchwyt-xgps-t830,uchwyt-do-fujitsu-siemens-loox-t810-830-aktywny.html

Muszę stwierdzić że poza jedną (nie wiem czy dużą czy małą) wadą jest ok. A wadą jest to, że w zewnętrzym głośniku czsami słychać jak komórka "łapie" lub szuka zasięg. Taki charakterystyczny sygnał który można czasami słychać w głośnikach urządzeń elektronicznych kiedy komórka dzwoni.
ja już sie do tego przyzwyczaiłem, ale może to komuś przeszkadzać. Natomiast telefon ładuje się w uchwycie i dzięki głośnikowi Z PRZODU!! komunikaty z nawigacji są znacznie lepiej słyszalne nież przez głośnik z tyłu urządzenia. Nie jest to głośnik wysokiej klasyi mp3 nie posłuchamy, ale do nawigacji w zupełności wystarczy.
Ot co :D
pozdrawiam,
M

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 05, 2008, 09:16:09 »
ja korzystam z tego uchwytu
http://www.allegro.pl/item290078331_uchwyt_gsm_do_telefonu_27_cm_jakosc_bluestar_.html

i na prawde jestem zadowolony.Urzadzenie nie  skacze, mozna (PDA) obracac dowoli na boki nigdy mi karta SD  nie wypadla. Czesto go zdejmuje zakladam i juz mam go jakies 3-4 misiace. jestem zadowolony. Moi znajomi rowniez korzystaja z takiegu uchwytu i tez pozytywnie sie o nim wypowiadaja..