Jblend w T830

• 9 Odpowiedzi
  • 2245 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jblend w T830
« dnia: Listopad 08, 2007, 22:14:58 »
Czy ktoś z Was ugryzł Jblend w T830?? Jakie gry / programy na tym chodzą..?? Jakoś nie mogę w całym polskim necie znaleźć coś konkretnego na ten temat...

*

Offline mapic

• **
  • 120
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens T830
Odp: Jblend w T830
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2007, 10:28:42 »
Czy ktoś z Was ugryzł Jblend w T830?? Jakie gry / programy na tym chodzą..?? Jakoś nie mogę w całym polskim necie znaleźć coś konkretnego na ten temat...

ja... tylko zupełnie nie mam pojęcia czy to co w nim uruchamiam zostaje gdzieś w pamieci i ją zaśmieca czy nie... bo uruchomiłem 2 gry (zainstalowałem) a później usunąłem rom (?) z karty bez de instalacji...

I niestety... romy się nie skalowały do wielkości ekranu, nie wiem dlaczemóż - przecież java często ma właśnie dużą tolerancję co do wymiarów ekranu. Są lepsze programy do javy?

p.s.: Chce odinstalować 1 grę przez usuń programy, on mi pisze że części plików nie może usunąć... co zrobić żeby ich cąłkowicie się pozbyć?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2007, 12:15:35 »
A powiedz w jaki sposób instaluje się grę... Domyślam się że przez stronkę www. , ale może przybliżysz ten sposób.. Ja bardziej chciałbym się skupić na programach niż na grach, chociaż i tych jest trochę ciekawych...

*

Offline mapic

• **
  • 120
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2007, 12:21:28 »
A powiedz w jaki sposób instaluje się grę... Domyślam się że przez stronkę www. , ale może przybliżysz ten sposób.. Ja bardziej chciałbym się skupić na programach niż na grach, chociaż i tych jest trochę ciekawych...

te freeware'y które miałem to za pomocą pliku z dana grą - po uruchomieniu w pda uruchamiał się instalator, pozniej byłą ja widac w jblend i możnabyło ją uruchomić kliknąwszy odpowiednią pozycję. Co do gier komercyjnych to myślę że z nim jest tak jak w gsm - potrzebne będzie ściągnięcie via gprs i uruchomienie (automatyczne?)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2007, 13:47:16 »
nio to zaraz spróbuję :)
Ale chyba nie muszą być w jakimś konkretnym katalogu , mam nadzieję .. :)

*

Offline mapic

• **
  • 120
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2007, 13:50:42 »
nio to zaraz spróbuję :)
Ale chyba nie muszą być w jakimś konkretnym katalogu , mam nadzieję .. :)

ja uruchomiłem z głównego karty sd - palmtop żyje, to jest najlepszy dowód na potwierdzenie twojej tezy.  Może wykombinujesz jak skalować programy do kwadrata... ;P

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2007, 14:21:17 »
jak narazie kicha wielka , jeszcze żadna aplikacja nie poszła prawidłowo.. uruchamia się ale potem zwiecha..
wieczorkiem spróbuję gierki zarzucić
a skalowanie ... hm... nie chwytam .. :)
nie ma żadnych takich opcji w Jblend... :(

*

Offline mapic

• **
  • 120
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2007, 23:29:08 »
jak narazie kicha wielka , jeszcze żadna aplikacja nie poszła prawidłowo.. uruchamia się ale potem zwiecha..
wieczorkiem spróbuję gierki zarzucić
a skalowanie ... hm... nie chwytam .. :)
nie ma żadnych takich opcji w Jblend... :(

chodzi o to że poprostu moje gry wystawały poza ekran, dzieki czemu nie były grywalne. A co Ci zwieszało, jakiego typu aplikacje?

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2007, 08:40:49 »
próbowałem dość sporo gier i aplikacji z nokii 6233.. Nawet buzer na komary nie poszedł.. Migneło że aplikacja się włącza, i wracało do poprzedniego okna z listą aplikacji..  Jedynie w aplikacji na bt pojawiło się menu, ale po wybraniu jakiejkolwiek opcji wieszało program..  Niby nie powinno być problemu z żadną aplikacją w java, a jednak problem jest...
A Ty od jakiego telefony gry instalowałeś...??   

*

Offline mapic

• **
  • 120
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2007, 08:48:01 »
próbowałem dość sporo gier i aplikacji z nokii 6233.. Nawet buzer na komary nie poszedł.. Migneło że aplikacja się włącza, i wracało do poprzedniego okna z listą aplikacji..  Jedynie w aplikacji na bt pojawiło się menu, ale po wybraniu jakiejkolwiek opcji wieszało program..  Niby nie powinno być problemu z żadną aplikacją w java, a jednak problem jest...
A Ty od jakiego telefony gry instalowałeś...??   

a ja tam nie wiem ;P odpowiem po niedzieli jak bede na moim pc