Trochę potestowałem:
Niezdecydowani możecie spokojnie wgrać nowy rom a nawet powinniście. Pamiętajcie tylko iż na nowym ronie nie zadziała backup robiony w starszej wersji. Mój t810 chodzi zdecydowanie sprawniej i szybciej. Największa jednak poprawa to długość działanie baterii - jest ogromna różnica. Błędów nie stwierdziłem które należały by do tej wersji romu.
Ogólnie urządzenie spisuje się bardzo dobrze, używam go głównie do dzwonienie, nawigacji, szybkich notatek i pisania artykułów.
Nie mam większych zastrzeżeń co do działania - pewnie to dlatego iż nie instaluję co popadnie, mam stały zestaw programów łącznie z marchwvkową lokalizacją

.
Do tej pory (niezależnie od wersji romu) problemy miałem następujące:
1. Zdarzyło się w sumie 2 razy że telefon nie zadziałał, był dzwonek odbierałem i nikogo nie słyszałem, ani też mnie nikt nie słyszał. Po ponownym uruchomieniu wszystko chodziło OK. Może ktoś się z czymś takim spotkał?
2. Następną sprawą jest taka czarna obwódka wokół ekranu, zastanawiam się czy tak było od początku czy też nie- już nie pamiętam. Po prostu obraz nie jest wyświetlany na całości matrycy.
I to by było na tyle