klawiatura numeryczna

• 6 Odpowiedzi
  • 1880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

klawiatura numeryczna
« dnia: Wrzesień 20, 2007, 18:36:41 »
Ostatnio przez przypadek nacisnalem jakas kombinacje klawiszy i podswietlila mi sie na niebiesko klawiatura numeryczna. Probowalem grzebac i dojsc do tej kombinacji  ale za cholere nie moge tego zrobic. Czytalem instrukcje ale tez tam nic na ten temat nie widzialem. ktos wie jak to wlaczyc?

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
Odp: klawiatura numeryczna
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2007, 21:56:34 »
naciskasz FN zapala się na biało wciskasz znak # lub * i się świecą na niebiesko numerki
Pozdrawiam
    razor

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:17:22 »
tak jest taka funkcja ale moim zdaniem niedopracowana albo ja jeszcze nie potrafię jej włączyć odpowiednio bo po przyciśnięciu jakiego kolwiek przycisku znów swieci się wszystko na biało. A mogło być tak pięknie.....

*

Offline RIDER1

• 44
  • Sprzęt: FS T830,  HTC TP,
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2007, 23:41:38 »
Zauważyłem że nie trzeba nawet naciskać FN - wystarczy sama * - świeci się ładnie na niebiesko klawiatura numeryczna, ale od razu włacza telefon i wskakuje * jako pierwszy wybrany znak :(

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2007, 13:02:29 »
Bo * trzeba przytrzymać ok. sekundy, a nie tylko nacisnąć.Wtedy klawiatura numeryczna podświetla się na niebiesko, ale nie wchodzi panel telefonu.Rozwiązanie jest dobrze przemyślane: Spację łatwo "namacać" w ciemności, czy w samochodzie, bo jest najszerszym klawiszem.Pierwszy sąsiad spacji z prawej strony (równie łatwo go odszukać bezwzrokowo) , po przytrzymaniu podświetla cyferki = aby skorzystać np.z szybkiego wybierania, z poziomu ekranu Today.W samochodzie sprawdza się super!  Ot, co.  :ok:

*

Offline bobson4

• 10
  • ponoć BobEr
  • Sprzęt: FSC T830 WM 6.1
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2007, 23:48:46 »
jak sie przytrzyma ok sekundy to wchodzi w tryb cichy czyli taki bez wibry i głosu... ponowne przytrzymanie powoduj przejście do poprzednio wybranego profilu... dlatego Ci sie nie włącza panel telefonu ;) a jak sie krótko naciśnie to jest właśnie włączany panel telefonu ;) a wybieranie i tak działa nie ważne czy sie naciśnie gwiazdkę czy nie  bo tu chodzi o przytrzymanie cyfry ;)
Polskie znaki? uzywam w pismie mowionym;)
"I thought what I`d do was, I`d pretend I was one of those deaf-mutes "

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2007, 07:47:42 »
Myślę że kierunek myślenie inżynierowie mieli dobry ale skopali to.
Funkcja podświetlenie klawiszy numerycznych powinna działać po dwukrotnym naciśnięciu przycisku FN.
Teraz ta funkcja aktywuje klawiaturę numeryczną ale poszczególne cyfry trzeba odszukiwać nawet jak palec sam już wskazuje właściwą.
Ja bardzo dużo używam tej klawiatury i czasem ciołka dostaje i się zastanawiam gdzie jest np zero.
HP ma cyferki na stale wymalowane na niebiesko i to jest rozwiązanie połowiczne ale dobre. Ideałem by było właśnie to podświetlenie w momencie
uaktywnienia FN.