HR i zawieszony T830 :[ HELP !!!

• 4 Odpowiedzi
  • 1386 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HR i zawieszony T830 :[ HELP !!!
« dnia: Grudzień 19, 2007, 20:51:59 »
Zrobiłem HR wg instrukcji - po uruchomieniu factory settings boot moge ustawic rysikiem kalibracje ekranu i czas, ok, po czym wyskakuje  pop -up menus i dupa zbita nie reaguje na zadne przyciski ani inne działania, resety powtarzaja sytuacje HR nastepny - dokładnie to samo. Co za swołocz??? Co raz bardziej wnerwia mnie ten FS same problemy.  :mad: Help, bo zaraz pizgne tym syfem o ziemie i poprawie z kopa, co za złom i grat zafajdany.

*

Offline Caravan

• 37
  • Sprzęt: Nokia E61, FS T830
Odp: HR i zawieszony T830 :[ HELP !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2007, 23:54:19 »
Próbowałeś flashować ROM? Nie wiem, czy nie będzie to jedyne wyjście. To tak wygląda, jakby czegoś brakowało. Podejrzewam, że ten cały syf w systemie narobiła marchewa. Mimo wszystko nie jest to produkt dopracowany i potrafi nieźle system destabilizować... Nie tylko zresztą w FSC, chociaż akurat ten wydaje się wyjątkowo wrażliwy na zaszczytne dzieło naszych wybitnych programistów....
Pozdrawiam
Caravan

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2007, 21:35:03 »
Dzieki!!  :ok:  Wielki szacun po flashowaniu romu ponownie na najnowsza dostepna wersje po restarcie tel sie obudził.   :DWyglada ze wsio ok, a teraz siup płyte z marchevka do kosza.  Jakies inne spolszczenie mozna doinstalowac??  :wink:

*

Offline Caravan

• 37
  • Sprzęt: Nokia E61, FS T830
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2007, 23:02:07 »
Dzieki!!  :ok:  Wielki szacun po flashowaniu romu ponownie na najnowsza dostepna wersje po restarcie tel sie obudził.   :DWyglada ze wsio ok, a teraz siup płyte z marchevka do kosza.  Jakies inne spolszczenie mozna doinstalowac??  :wink:

Cieszę się, że pomogło.  :ok:

Generalnie nie polecam dodatków spolszczających i sam takowych nie używam. Osobiście uważam, że bezpieczniej jest jednak polegać na wersji oryginalnej. Zawsze to mniej ew. przyczyn usterki do wyeliminowania. IMHO nie pozostaje nic innego jak tylko wzrokowo nauczyć się, co gdzie siedzi  :wink:
Pozdrawiam
Caravan

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2008, 22:12:44 »
Witam, niestety mam ten sam problem, z tą różnicą, że wgranie nowego romu, ani HR nie pomaga, palm "wisi" na etapie kalibracji ekranu i  testowania pop menu.... Ręce opadają. Naprawdę jestem w kropce.....Może ktoś dysponuje    starą wersją romu? Na niej przynajmniej jakoś chodził, z fatalnym dzwiękiem w słuchawce, ale był. Może ktoś mi pomoże. :(