T810

• 23 Odpowiedzi
  • 3117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
T810
« dnia: Styczeń 05, 2007, 12:25:02 »
Proszę użytkowników o swoje opinie na temat tego urządzenia. Możecie mnie przekonać lub zniechęcić do zakupu. thx

Jeszcze jedno pytanie : jakiej używacie lokalizacji?
Pozdrawiam
    razor

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2007, 12:37:30 »
o kurcze dzięki za wnikliwe i obiektywne odpowiedzi buhaha
Nikt nie korzysta z tych urządzeń?  :(
Pozdrawiam
    razor

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
T810
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2007, 15:53:24 »
nowiutki sprzet, jeszcze mało popularny.  Poczekaj trochę więcej niż 24h to może ktoś się znajdzie ;-)

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2007, 16:21:11 »
Masz rację :)
Po prostu jestem niecierpliwy....
Poczekamy zobaczymy.
Pozdrawiam
    razor

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
T810
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2007, 16:50:08 »
Ja się trochę tym bawiłem. IMHO za wielkie to to. Niby ma wszystko, co trzeba, a nawet więcej, ale jest strasznie cegłowate. Ja w kazdym razie nie chciałbym musieć używać T810 jako telefonu. Znaczy jako głównego telefonu ;)
No i ekran. Moim zdaniem kwadratowy w WM to nieporozumienie.

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2007, 18:22:16 »
Rozumiem  ale jaka jest alternatywa? Zastanawiałem się nad M700 ale niestety ma dwa minusy. Posiada aparat którego nie mogę posiadać oraz brak UMTS za to ma EDGE. Wiem , że nie ma rozwiązań idealnych ale można szukać ...  ;)
Pozdrawiam
    razor

*

tramp

T810
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2007, 18:29:39 »
aparat możesz na pewno za dodatkową opłatą uszkodzić w serwisie i dostać papier, że nie działa :)))) wykazując się tym przed tymi, którzy to będą sprawdząc co to za sprzęt masz przy pasku

moim zdaniem jeśli wystarczy sprzęt bez UMTS brać X500/M700 w zależności od tego czy kochamy lub nie nikomu do szczęścia niepotrzebną klawiaturę  :)
jeśli bez GPS może być nie ma nic bardziej fajowszego niż HTC P3600
(a ponoć może on nawet on GPS-a ma)
poczytaj na firstloox.org wypowiedzi posiadaczy looxów, jeśli wymiary dla Ciebie ok i mały, niestandardowy wyświetlacz to bierz, sprawuje się ponoć bardzo dobrze z zastrzeżeniem ostatnio wiele osób skarży się na jakość dźwięku
generalnie tam szukaj info u nas mało kta ma ten sprzęt

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:00:45 »
Jest to pomysł ale powiedz że wydajesz tyle forsy a następnie idziesz do serwisu aby uszkodzić kamerę?
Dzięki za namiar na firstloox.org
Pozdrawiam
    razor

T810
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2007, 22:27:11 »
Oki, niech będę pierwszy - T830 i z dramatyzmam w oczach musze powiedzieć że spolszczenie w PalmOSie było bajkowe-rach ciach i po sprawie

Tu bawię się z marchevką (mWriter) i jak na razie tylko 1 hard reset!!!!!!! Trochę działa...trochę....

Spróbój: http://www.marchevka.com/index.php?lng=Polski

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:47:44 »
dr.pajhiwo czemu z dramatyzmem ? i czemu tylko trochę działa? dreszczyk niepewności przeszył moje plecy ... czy coś nie tak ? pisz nie "wstydzaj" się  ;)
Pozdrawiam
    razor

T810
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:03:44 »
Dramatyzm wynika z braku jakiejkolwiek alternatywy: próbowałem RescoKeyboard, Interkey i żaden nie obsługuje "twardej klawiatury" tylko screenowe...

Może wynika to z mojego PPC newbee-zmu, dopiero co przesiadłem się z Treo 650 i do dziś nie wiem czy to nie był krok w tył...

Co do Marchevka mWriter...całkiem fajny interface ale jest trochę niedociągnięć (które z relacji Supprotu właśnie rozgryzają).

Ogólnie nie radzę polonizować systemu, tylko włączyć obsługę "hard klawiatury" niestety tlko z klawiszem ' (apostrof)...

T810
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 07, 2007, 16:48:26 »
T830: cegła, wolny jak muł i słaba bateria. Tzn słaba jak ktoś gada dwie godziny dziennie.

Faktem jest, że UMTS działa super, GPS i programy oparte na nim też.

Wróciłem do Treo650. T830

V. [/code]

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:08:04 »
hmmm czyli jednak nie polecacie , a już myślałem iż będzie blisko złotego środka.  :(
Może jednak Eten glofiish M700 zastanawiam się..
Pozdrawiam
    razor

*

Offline magii

• **
  • 213
T810
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 08, 2007, 18:48:44 »
Używam jakiś czas T830. Dużo korzystam z modułu GSM głównie przez BT. Video rozmowy działają stosunkowo szybko. Nie jest najszybszy ale za to w miarę stabilny a miałem już parę tego typu urządzeń. Dziwi mnie iż towarzystwo narzeka na jakość dzwieku. Niech przetestują Eten i zostaną fanami FS. GPS działa tak jak powinien działać. Nie mam problemów z połączeniem przez USB. Poprzez WiFi działa szybko i stabilnie.

T810
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 09, 2007, 14:06:10 »
Ja nie miałem żadnych problemów z jakością dźwięku, był bardzo dobry. WI-FI też działa szybko i stabilnie, choć "wysysa" baterię dość skutecznie. CO do synchronizacji - przy kilku tysiącach wpisów w kalendarzu proces pierwszej synchronizacji jest bardzo powolny, co jest winą nowego ActiveSynca, późniejsze są już szybsze, choć zdarza się, że trzeba po kilka razy wymuszać sunchronizację, bo wyskakują błędy (problem dotyczy jednak nie FSC, a ActiveSynca i został dość szczegółowo opisany w pomocy technicznej Microsoft).

Co do polecenia - wg mojej skromnej opinii, po prostu urządzenia typu "All in One" nie sprawdzają się - zawsze ma się coś kosztem czegoś.

Pozdrawiam,

V.

Hehe-o co tu się "bić"?..
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 09, 2007, 17:11:32 »
Hehe,ale gość tu temat zapodał!Niby ktoś ma cię przekonywać czy coś kupić czy nie??Sam się przekonaj,człowieku!:)) Jeśli bieżesz udział w wyborach,to kto ci mówi na kogo masz zagłosować,hę?!:] Ale jednak wtrącę tu moją opinię:NIE MA RZECZY LEPSZEJ NIŻ T830!Ale to chyba kwestia "zakochania",a nie realnej,obiektywnej,logicznej tylko oceny..Bo już gdzieś tu pisałem,że nie ma wcale rzeczy idealnych,a tego typu sprzętom jak ppc-każdemu z nich z osobna do ideału to ho-ho jak daleko!Ale inaczej nie było i nie będzie nigdy.A wracając,to mam od paru miesięcy T830 i jestem zadowolony-może dlatego,że osobiście lubię "kombajny"-szczególnie takie o jak najmniejszych rozmiarach.Faktycznie,ten loox do najmniejszych palmtopofonów nie należy(a waży naprawdę sporo),ale są jeszcze większe;a zważywszy co zostało "upakowane" do T830-to uważam,że to prawie cud,iż zmieściło się to wszystko w takiej obudowie..Nie zgadzam się też,że jest wolny(416MHz taktowania procka,z możliwością bardzo prostego "podkręcenia" do 640MHz-zalecane nawet przez Intela,a nawet do 1GHz-to już z pewną obawą,50MB pamięci operacyjnej-to może jednak trochę zbyt mało,ale "zapycha" mi się tylko gdy probuję jednocześnie odpalić WMP i Automapę,to wszystko-moim zdaniem-nie są "wolne" parametry).Mam też HTC Charmera[MDA Compact 2]-i to dopiero jest "padło",jeśli chodzi o szybkość działania.Dla porównania:WM5 na looxie startuje około 15 sekund-na Charmer'ze bywa,że do paru minut(porażka!).Moduł GSM też jest sporo lepszy w looxie-moim zdaniem jakość rozmów nie odbiega raczej od jakości w większości "typowych" telefonów.GPS trochę słabo łapie sygnał-ale nie jest to tragiczny "performance"..Klawiatura(ta sprzętowa)dla mnie jest bardzo potrzebna-kupiłem T830 m.in. ze względu na nią,ponieważ pisanie np. smsa przy użyciu wirtualnej klawiatury ekranowej bedąc w ruchu(doświadczałem tego na MDAcompact2)graniczy z umiejętnościami akrobatycznymi nieomal..Kwadratowy kształt wyświetlacza-nie taka to "porażka" jak sam na początku myślałem!.Fakt-prawidłowo działających z takim wyświetlaczem alikacji nie jest wiele(jak na razie),ale moim zdaniem,na takim wyświetlaczu programy wyglądają lepiej niż na VGA lub QVGA portrait oriented(najlepsze jest w/g mnie rozwiązanie landscape).No i tryb USB host też jest całkiem fajną rzeczą,choć jak na razie prawie nikt się do tego nie "przyznaje"(nawet sama FSC)(sic!).Dodam jeszcze,że rozważając kupno "kombajna" brałem pod uwagę jeszcze tylko dwa modele-HTC Hermesa(TyTN)i Qteka9000..Ale przegrały w mej opinii z T830. No,może wystarczy już tych "wypocin" z mojej strony..;)

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
T810
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 09, 2007, 17:17:18 »
Wszystko byłoby pięknie w Twoim przypadku, gdyby nie zastosowany i jednocześnie niezwykle wkur.....cy BOLD.

A mnie wkur..a twoje marudzenie!!!
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 09, 2007, 17:33:54 »
Co wy ludzie macie do pisania postów różną czcionką i różnymi kolorami??Przecie to ładniej wygląda i wyróżnia każdy post od pozostałych-od razu widać gdzie się zaczyna i kończy każdy post!Ale wiele osób się tego "czepia"!Może ktoś mnie oświeci czemu to grzech(chyba cieżki nawet.!)pisać różną czcioną i w kolorze??[/i][/b]

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
T810
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 09, 2007, 18:42:49 »
Nie zgadzam się też,że jest wolny(416MHz taktowania procka,z możliwością bardzo prostego "podkręcenia" do 640MHz-zalecane nawet przez Intela,a nawet do 1GHz-to już z pewną obawą,

Możesz podać jakieś źródła lub info na HOWTO?
brak podpisu i kropka

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 09, 2007, 18:52:27 »
muodafoka ależ oczywiste przeoczenie z Twojej strony, przecież na wybory idziesz z bagażem wiedzy zaczerpniętej z Tv, prasy, ulotek wyborczych oraz własnych doświadczeń nabytych w drodze socjalizacji.   :)) Właśni z tego powodu powstało forum aby rozstrzygnąć o danej sprawie. Porównanie chybione  ]:>
Z drugiej strony bardzo się cieszę z Twojej wypowiedzi. Rozwiała ona sporo wątpliwości - oby takich więcej  :) .
Mam pytanie dotyczące oprogramowania - czy będzie działać automapa (chodzi o wyświetlacz)?

Dzięki bardzo
Pozdrawiam
    razor

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
T810
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 09, 2007, 19:00:38 »
Automapa będzie działać, TomTom też. Co najwyżej mogą nie działać gry i ewentualnie skórki do nakładek na system, ale można sobie zawsze coś samemu zrobić lub przerobić gotowce.
brak podpisu i kropka

T810
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 09, 2007, 19:19:30 »
Automapa działa ok. Kwestia przyzwyczajenia do kwadratowego ekranu

V.

*

Offline razor777

• **
  • 160
T810
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 09, 2007, 19:35:13 »
To bardzo się cieszę że AM działa.
Do ekranu się przyzwyczaję , mam przecież 640 x 200   :)
Czy na coś jeszcze muszę zwrócić uwagę ?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
    razor

Odp: T810
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 23, 2008, 20:33:06 »
Hej. Od miesiaca jestem uzytkowniczka t810. Telefon jest super chociaz ja osobiscie z b. wielu funkcji nie kozystam. No i ciagle mam wrazenie ze cos nowego w nim odkrywam. Automapa jest super, dziala bardzo sprawnie i jest duzo lepsza od wielu innych drozszych gpsow. Osobiscie ubolewam nad tym ze nie ma wielu gadzetow do ozdabiania tego telefonu ale to moze subiektywne zdanie. No i cos o czym dzis sie nauczylam - jak w kazdym takim urzadzeniu tak i w t810 zdarzaja sie bledy i zawieszenia wiec czego byscie  nie robili pamietajcie by zawsze wczesniej zrobic kopie backup. Przydaje sie! Pozdrawiam serdecznie.