Ostrzegam przed zakupem ETENÓW !!!!

• 266 Odpowiedzi
  • 123563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: Ostrzegam przed zakupem ETENÓW !!!!
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 10, 2008, 09:35:07 »
Wiem, że każdego z was sumienie rusza, ale jeśli macie problemy to korzystajcie z ustawy niezgodności towaru z umową - najlepiej w ciągu pierwszych 6 m-cy, jeśli później to trzeba udowodnić, że usterka była uajwniona wcześniej właśnie w okresie tych pierwszych 6 miesięcy.
Czyli np. wadliwy moduł GSM jak u mnie - towar niezgodny z umową - sprzedawca sprzedawał wam działający telefon a telefonu nie ma bo nie działa.
Możecie korzystać w danej chwili albo z gwarancji albo z ustawy nie naraz. Jak z ustawy to kartę gwarancyjną zostawiamy w domu.

Nie pisałbym o innym sprzęcie w taki sposób i nie nakłaniałbym do tego ale m700 i wogóle eten ma dużo mega wad w stosunku do innych marek.
A i polecam wgrać oryginalny rom z jakim dostaliście sprzęt, żeby nie było przywalania się, że grzebaliście w sofcie a na oryginalnym chodzi przecież super. Co ciekawe właśnie na modyfikowanych to urządzanie daje się używać a na oryginalne nie - sta kolejny punkt na waszą przewagę.

Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 10, 2008, 11:51:35 »
Może zacznijmy od tego że MIP jest sub-dystrybutorem bo bierze sprzęt od Unicomu więc MIP - odsyła sprzęt do Unicomu a Ci do Niemiec. A szkoda bo mogli się dogadać z Oriką i oni by im na miejscu serwisowali. Szkoda Unicomu i MIP-u bo to dystrybutorzy tak jak każdy inny tylko przez ten niemiecki serwis psują sobie opinie. Unicom sprzedaje także inne marki i tam kłopotów z serwisem takich nie ma. Więc winę za to wszystko ponosi tylko i wyłącznie niemiecki serwis.

Moim serwisantem jest UNICOM i tam odsyłam sprzet. NIE INTERESUJE mnie to, co on z nim dalej robi! Ma go naprawić i tyle! A niemiecki, szwecki czy kabulski serwis? Co mnie to? Zresztą IMHO jak by ktos zapytał tego serwisu czemu tak w ch** grają, na pewno znaleźliby innego winnego. Np. że: "Unicom wysyła paczki raz na 2 tyg i to drogą morską"

Chłopcy muszą coś zmienić bo coraz wiecej ludzi bedzie sie odsuwać od ETEN'a.

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 10, 2008, 12:06:39 »
No ja też miałem jazdę z serwisem. Póki co na M700 nie narzekam (choć ma parę wad), ale to głównie dzięki TB i jego WM6.1
Ale wiem, że więcej już Etena nie kupię.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 10, 2008, 13:29:56 »
No ja też miałem jazdę z serwisem. Póki co na M700 nie narzekam (choć ma parę wad), ale to głównie dzięki TB i jego WM6.1
Ale wiem, że więcej już Etena nie kupię.

Eten ma hulać na sofcie oryginalnym, wiesz co by się stało jakbyś wysłał etena z tym romem na windzie 6.1 ? Chyba już nie było by co reklamować.

Pozdrawiam

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 10, 2008, 14:23:31 »
Zgadzam sie calkowicie z baciarkiem.
Sprzet ma smigac na oryginalnym sofcie a nie dzieki zapalencom takim jak TB.
Z drugiej stony...gdyby nie opcjonalny soft urzadzenie mozna by bylo wywalic.

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 10, 2008, 22:27:08 »
Też bym pękał ze śmiechu, po co ci codziennie backup? Skonfiguruj tego Etena porządnie i nie będzie się system wieszał ani nie będziesz musiał robić codziennie backupów.

Dokładnie. Ja mam M700 ponad rok i nie widzę praktycznie żadnych problemów z tym urządzeniem, może z wyjątkiem zbyt małej ilości RAM, jednak 128MB RAM by czyniło z M700 sprzęt idealny. (...)

OLDZIE i KOCUREQ,
a może nie warto od razu zakładać, że te problemy wynikają z błędnej konfiguracji. Może resetowanie tego urządzenia podczas wkładania do zasilacza samochodowego też jest winą rodzaju samochodu (pisałem nie tylko ja o tym problemach tu na forum). Jeśli system po założeniu hasła potrafi resetować się i nieodczytywać poprawnego hasła przy co najmniej 20 MB dostępnej pamięci - to chyba nie jest do końca prawidłowa sytuacja.
Problemy z gniazdem słuchawkowym (opisywane i na tym i na międzynarodowym forum Etena) też wynikają według Was z dyletanctwa userów?
Więc może więcej pokory i wiary w to, że fakt iż trafiłeś na w pełni sprawne urządzenie nie czyni z tego PDA urządzenia user-friendly.

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 11, 2008, 07:39:36 »
@clie, masz rację co do problemów z gniazdem słuchawkowym. Ale co do resetującego się hasła poczytaj trochę forum, to zobaczysz, że nie jest to tylko zmorą Etena ale problem dotyczący Windows Mobile.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 11, 2008, 09:33:58 »
@clie, masz rację co do problemów z gniazdem słuchawkowym. Ale co do resetującego się hasła poczytaj trochę forum, to zobaczysz, że nie jest to tylko zmorą Etena ale problem dotyczący Windows Mobile.
Bliski - masz całkowitą rację. Reset hasła to wina Windowsa (jest o tym na wielu forach). Dlatego postawiłem to jako argument w rozmowie z Oldziem i Kocurkiem - nie każdy problem użytkownika wynika z nieprawidłowej konfiguracji.
Pozdrawiam

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 11, 2008, 09:36:25 »
@clie - no bardzo mi przykro, że mój eten nie stwarza problemów. A jeszcze bardziej mi przykro, że wiedziałem co kupuję za określoną kwotę, i do tego za potrafię ten sprzęt prawidłowo eksploatować.

A co do problemów z Etenami, to może ktoś dysponuje danymi, ile etenów sprzedano w Polsce, a ile trafiło do serwisu? I z jakim stopniem skomplikowania usterki.
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 11, 2008, 09:46:08 »
Wiecej skromnosci oldzie...Czy wg ciebie reszta ktora miala/ma problemy z tym sprzetem to idioci nie potrafiacy skonfigurowac swojego sprzetu??
M700 kupowalem w czasach gdy kosztowal ok 2,5k a kupilem go bo mial w tym czasie wszystko co chcialem - wi-fi, gps.Teraz tego bledu bym nie popelnil. A tobie radze uwazniej dobierac slowa.
Pozdrawiam

*

Offline oldzie

• 397
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 11, 2008, 10:45:06 »
Wiecej skromnosci oldzie...Czy wg ciebie reszta ktora miala/ma problemy z tym sprzetem to idioci nie potrafiacy skonfigurowac swojego sprzetu??
 A tobie radze uwazniej dobierac slowa.
Pozdrawiam

Nie widzę nigdzie w swojej wypowiedzi zwrotu, w którym nazwał bym kogoś idiotą nie potrafiącym skonfigurować swojego sprzętu. Więc nie mam się czego wstydzić, bo nikogo nie obraziłem.

A co do awarii, to kilka osób, które mają problemy ze swoim sprzętem, i są z tego powodu mniej lub bardziej sfrustrowane, do czego mogą mieć prawo, nie może rzutować na całą markę. Jestem więcej niż pewien, że tych, którzy kupili Etena i mają z nim problemy jest zdecydowanie mniej, niż tych, którzy takich problemów nie mają. Tylko, że jak ktoś problemów nie ma, to nie krzyczy na prawo i lewo, że mu się krzywda stała, stąd głos mniejszości zaczyna wydawać się głosem większości.

Poza tym w tym wątku są pomieszane ze sobą:

1. Problemy wynikające z wad fabrycznych związanych ze sprzętem Etena
2. Problemy wynikające z niedoróbek softu Etena
3. Problemy wynikające z błędów i niedoróbek w samym Windows Mobile
4. Problemy wynikające z działania serwisu Etena

i teraz 1+2+3+4 = Eten to szmelc, co oczywiście jest w najlepszym wypadku naciąganiem faktów do postawionej tezy.

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 11, 2008, 10:58:43 »
A co do problemów z Etenami, to może ktoś dysponuje danymi, ile etenów sprzedano w Polsce, a ile trafiło do serwisu? I z jakim stopniem skomplikowania usterki.

Dane sprzedaży może jeszcze byś gdzieś znalazł, ale dane serwisowe z tego co wiem wszystkie firmy urywają niezależnie czy to ETEN czy HTC.
Napisane: Lipiec 11, 2008, 10:56:12
A co do awarii, to kilka osób, które mają problemy ze swoim sprzętem, i są z tego powodu mniej lub bardziej sfrustrowane, do czego mogą mieć prawo, nie może rzutować na całą markę. Jestem więcej niż pewien, że tych, którzy kupili Etena i mają z nim problemy jest zdecydowanie mniej, niż tych, którzy takich problemów nie mają.
To potwierdza nawet wynik sondy: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101768.0
61.1% użytkowników nie musiało korzystać z serwisu.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline banny

• 37
  • Sprzęt: Eten X650
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 11, 2008, 11:40:59 »
Witam!

Jestem dosc swiezym uzytkownikiem Etena X650, ale od ponad miesiaca uzytkuje go bardzo intensywnie. Poki co jestem bardzo zadowolony, urzadzonko spelnia moje wymagania, nie bylo praktycznie zadnych problemow technicznych. Jedyne co zauwazylem, to dwa lub trzy  razy po wlaczeniu pojawil sie bialy ekran, ale za kazdym razem ponowne wylaczenie i wlaczenie rozwiazalo problem, bez koniecznosci resetu. Urzadzonko ani razu mi sie nie zawiesilo, jedynym powodem soft resetu bywa zmniejszajaca sie pamiec, ale to chyba nie jest wylaczny problem Etena, tylko dotyczy to wszystkich PDA z WM.

Oczywiscie moglbym sie przyczepic, ze bateryjka pada bardzo szybko, odbiornik FM jest beznadziejny, podobnie jak wbudowany aparat foto, a odgrywana muzyka jest raczej przecietnej jakosci, tym niemiej wszystko dziala i mozna skorzystac lepiej lub gorzej z tych funkcji. W klasie cenowej do 1000 pln netto nie udalo mi sie znalezc niczego ciekawszego, a zachwalane HTC podobnie wyposazone sa sporo drozsze.

Dzialam na fabrycznym sofcie, nie wgrywalem nowszych wersji, ograniczylem sie tylko do usuniecia zbednych aplikacji i rezygnacji z wersji polskiej. Niezbyt rozumiem narzekania osob, ktore zarzucaja nadmiar opragramowania w Etenie... Faktycznie urzadzonko z calym bagazem softu moze zbyt szybko nie chodzi, ale od nadmiaru glowa nie boli, przeciez kazdy uzytkownik ma mozliwosc wyboru niezbednych sobie aplikacji etenowskich lub innych platnych albo freewarewych, jesli ma takie zyczenie.

Jesli mi sie cos zepsuje, to oczywiscie nie zapomne poinformowac, ale wolalbym jednak, zeby zabawaczeka nadal dzialala sprawnie i bezawaryjne. Czego tez zycze szanownym Kolegom!   B)
------------------------
Pozdrawiam
Banny

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 11, 2008, 13:32:49 »
Ironia w twojej wypowiedzi byla az nader czytelna...Dlatego napisalem zebys zwracal uwage na to jak piszesz...
Co do punktow.....W HTC nie spotkalem sie z 1, 2 i 4...Wiec wiele pracy przed Etenem. Ja wiem jedno, moje nastepne urzadzenie na pewno nie bedzie z Etena. Nie jest sztuka wypuszczenie na rynek niedorobionego sprzetu z dobrymi bebechami, ta metoda nie zwieksza ilosci entuzjastow tego sprzetu. To ma dzialac, mimo ze znam sie na tym nie mam czasu ani ochoty bawic sie z urzadzeniem zeby doprowadzic go do stanu uzywalnosci.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 11, 2008, 15:56:30 »
Mam dwa modele etenow i z zadnym zadnych problemow. Oczywiscie to zaden dowod na to ze eten produkuje swietne urzadzenia ale chyba nie zagladales dawno a byc moze nigdy do dzialu htc - i tak np. Charczenie w słuchawce , Problem z SDHC 4gb, problem z ładowaniem, ClearType raz jest raz nie ma , Problem z radiem Fm, Trefne wyświetlacze w Polarisie To tylko kilka watkow z dzialu htc a tego typu wpisow jest tam naprawde duzo? I co taki doskonaly ? Ale rowniez na podstawie tego co tam ludzie pisza daleki bylbym od twierdzenia ze htc to szajs.
Niedorobiony sprzet to nie specjalnosc etena , przeciez cale tlumy pasjonatow tworza nowe obrazy systemow , patche do wyrobow ze stajni htc , po co jesli to taki dopracowany sprzet ?
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:18:38 »
oldzie, co byś zmienił w swoim etenie? Jakie z nim do tej pory miałeś problemy? Był już w serwisie?

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 11, 2008, 23:40:51 »
chyba nie zagladales dawno a byc moze nigdy do dzialu htc - i tak np. Charczenie w słuchawce , Problem z SDHC 4gb, problem z ładowaniem, ClearType raz jest raz nie ma , Problem z radiem Fm, Trefne wyświetlacze w Polarisie To tylko kilka watkow z dzialu htc a tego typu wpisow jest tam naprawde duzo? I co taki doskonaly ? Ale rowniez na podstawie tego co tam ludzie pisza daleki bylbym od twierdzenia ze htc to szajs.
I to jest bardzo dobre podsumowanie. Niestety na forach jest tak, że ludzi się żalą natomiast tym, co działa nie piszą, bo po co. Zatem czytając każde forum odniesiemy wrażenie, że dane urządzenie to "szajs". Jednak wyniki ankiety o usterkowości co nam tu daje do myślenia. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101768.0
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 12, 2008, 00:19:13 »
Też bym pękał ze śmiechu, po co ci codziennie backup? Skonfiguruj tego Etena porządnie i nie będzie się system wieszał ani nie będziesz musiał robić codziennie backupów.
Dokładnie.

Widzicie Panowie, problem w tym, że w mojej wypowiedzi nie znajdziecie informacji że Eten to szmelc. Co więcej, w w połowie listopada 2006 roku kupiłem w pierwszym dniu sprzedaży x500 bardziej niż świadomie. Mało tego - powiem nawet, że gdybym raz jeszcze dokonywał tego wyboru w roku 2006 - wybrałbym tak samo - nie było na rynku innego rozwiązania. Nie dokonuję też oceny - czy dziś takie rozwiązanie idealne istnieje czy nie.

Natomiast nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że jeśli (na podstawie oczywiście tylko jednej ankiety) 61% użytkowników nie oddało sprzętu w do serwisu to jest to dobry wynik. To oznacza, że czterech na dziesięciu kupujących oddaje sprzęt do serwisu (sic!). 40% wadliwość chyba w żadnym przypadku nie może być powodem do chluby. Oczywiście teraz posypią się posty w stylu = to nie jest próbka reprezentatywna, nie można tego uogólniać = i będą mieli rację tak piszący - więc może tych serwisowanych etenów było i więcej :).

Swoją przygotę z PDA rozpocząłem 8 lat temu. Nie mogę się nazwać początkującym, ani też lamerem. Więc naprawdę - trochę skromności o której mówi też Peters.
Jeśli tak bardzo Was Panowie śmieszy ustawianie codziennego backupu - cóż nie dziwię się - faktycznie nigdy wcześniej ani w WM ani w Palm OS nie musiałem aż tak zabezpieczać się przed utratą danych.
Więc jeśli chcecie udzielać porad w stylu skonfiguruj lepiej swojego etena - zapraszam, chętnie poznam opinię kolegów ekspertów. Jeśli natomiast tylko tyle mieliście do powiedzenia w kwestii prawidłowej konfiguracji .... to pozostawiam to pod osąd pozostałych forumowiczów.

*

Offline oldzie

• 397
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 12, 2008, 08:01:17 »
oldzie, co byś zmienił w swoim etenie? Jakie z nim do tej pory miałeś problemy? Był już w serwisie?

Co bym zmienił? Trzy rzeczy.
Po pierwsze pojemniejsza bateria (ew. lepsze zarządzenie oszczędzaniem energii)
Po drugie lepsze zarządzanie pamięcią, co jest raczej sprawą skierowaną do programistów Microsoftu
Po trzecie firmowy ROM z WM6.1, na który czekam, ale raczej się nie doczekam.

Jakie miałem problemy?
Sprzętowe, to chyba żadne, natomiast programowe to tak. Skończyło się na jednym HR, potem trochę pracy aby dopracować zestaw aplikacji i już jestem w pełni zadowolony.

Czy był w serwisie?
Nie.

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 13, 2008, 19:53:57 »
Witam.
Obecnie jestem nastawionz negatzwnie do ETENA, dlaczego? Oto powody:
- zero problemow z M3000 - wystepujace problemy z ETENEM
- jakosc wykonania
- niedopracowany soft i to tak ze urzadzenie prosto od producenta po rozpakowaniu NIE URUCHAMIALO SIE. Przy pierwszym dotkieciu musialem wymieniac soft.
- serwis ... i pozostawie trzy kropki bo za dlugo trwalby opis...
Jakie ma plusy ?
- niewatpliwie producent stara sie zeby bebechy zaskakiwaly czyms nowym i wyprzeadzaly konkurencje.
- obecnie cena ktora jest atrakcyjna
- zapalency - np TB_TB dzieki ktoremu urzadzenie dziala przyzwoicie

Co do moich wczesniejszych wypowiedzi...Trzewia mi podskakuja jak czytam jakie to wspaniale urzadzenia i ze nalezy je tylko odpowiednio skonfigurowac. Jezeli ktos robi to lepiej przylaczam sie do clie i z mila checia poznam te metody. Na ETENie sie przejechalem, na HTC nie, dlatego jak napisalem juz kiedys wczesniej ETEN dostal szanse i ja zmarnowal, zaufam ponownie HTC, czy dobrze ? Wyjdzie w praniu. Czy ETEN to szmelc ? Nie, ale firma powinna okazac odrobine wiecej szacunku dla ludzi ktorzy daja jej zarobic i bardziej dopracowac soft i zrobic porzadek z serwisem.
Jak na niedziele starczy tego pisania :)
Pozdrawiam

*

Offline kamilo731

• 23
  • Sprzęt: E-Ten M800
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 13, 2008, 22:25:44 »
Czy ETEN to szmelc ? Nie, ale firma powinna okazac odrobine wiecej szacunku dla ludzi ktorzy daja jej zarobic i bardziej dopracowac soft i zrobic porzadek z serwisem.

To jest święta prawda. Ja już tu pisałem - moje nadzieje w Acerze. Choć mogę się nieźle przejechać. Mam nadzieje, że wszystko będzie good i będzie "Happy End". (Nie daj Boże "Happy Wkręt" :O)

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 13, 2008, 23:07:50 »
Czy ETEN to szmelc ? Nie, ale firma powinna okazac odrobine wiecej szacunku dla ludzi ktorzy daja jej zarobic i bardziej dopracowac soft i zrobic porzadek z serwisem.

To jest święta prawda. Ja już tu pisałem - moje nadzieje w Acerze. Choć mogę się nieźle przejechać. Mam nadzieje, że wszystko będzie good i będzie "Happy End". (Nie daj Boże "Happy Wkręt" :O)

Akurat Acer zbytnio mnie nie pociesza. Miałem kontakt z serwisem Acera (z firmą BLASC) ale nie żadna naprawa, tylko zakup dodatkowych podzespołów (więc tylko korzyści z tego mieli) i nie była żadna rewelacja. W zasadzie sam musiałem na nich wymusić, że chcę coś kupić. Poza tym, posiadam notebooka Acera, który w czasach jego zakupu wywyższał się parametrami wśród konkurentów innych marek, przy atrakcyjnej cenie, a teraz jedynie na części zapasowe może być  :|

*

Offline loos

• **
  • 175
  • Sprzęt: glofiish M800
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 14, 2008, 00:45:45 »
byłem w sklepie gdzie kupilem m800, facet rodem z PRLu powiedział mi żebym sie gonił bo jaka jest specyfikacja tego telefonu jest napisane obok niego. więc niby wiedziałem co kupuje skoro niby wszystko działa to mogę sie pocałować  po czym dodał pośpiesznie że właśnie jedną reklamacje tego typu odrzucili właśnie ..

a tak swoja drogą dopowiem tylko że kupując na fakturę / firmę  tracimy część praw konsumenckich i się może zrobić bigos jak sprzedawca się uprze

zainstalowałem rom 303 od Boge,( na podstawie lektury postów Araskam)  na golasa miałem 30,11 mb ramu wolne. dorzuciłem mu swój obrazek startowy, i łącznie 35 aplikacji do extromu do instalowania i po tym mam 24,5 mb wolnego ramu. nie jest źle może AM nie będzie się krzaczyć  :E a jak odbiorę telefon to bede wniebowzięty

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2008, 01:00:16 wysłana przez loos »

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 14, 2008, 01:22:13 »
a tak swoja drogą dopowiem tylko że kupując na fakturę / firmę  tracimy część praw konsumenckich i się może zrobić bigos jak sprzedawca się uprze

Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Swoją drogą, to ja na x800 bez problemu odbieram połączenia przy włączonej AM. Ba, nawet kiedyś z ciekawości miałem odpaloną AM, TT7, mobilegadu i połączenie wi-fi. Wolnego ramu było 4MB i jakoś to działało.

*

Offline loos

• **
  • 175
  • Sprzęt: glofiish M800
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 14, 2008, 01:51:01 »

Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Biorąc fakturę nie jest to juz umowa konsumencka - firma - Ty,  lecz 2 -óch przedsiębiorców ...    i ustawa konsumencka teoretycznie nie ma zastosowania co za tym idzie np brak rękojmi, niezgodności towaru z umową jako narzędzia czysto konsumenckiego. Zostaje się z gwarancja ktora jako taka jest doborwolna. A z reguły gwarancje nie obejmują zwrotów tylko naprawy ...   

tyle z mądrości, i z tego wynika chyba, że rzecznik praw konsumenta nie dotyczy fakturzystów.  ale alfąi omegą nie jestem w tej materii a jedynie powtarzam co kuzyn mi dopowiedział. ...

pozdrawiam

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 14, 2008, 03:28:00 »
OK, dzięki za informację. Na razie wychodzę z założenia, że eten będzie mi wiernie służył. A jeśli to się zmieni to dopiero będę kombinował  :-|

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 17, 2008, 21:00:20 »
Cześć chłopaki.

Jednak zostaje z wami pewnie jeszcze 1,5 roku. Eten, którego kupiłem od kolegi okazał się być kupiony na firmę i nie mogę go zwrócić z tytułu niezgodności z umową, więc Eten znowu pojechał do serwisu i miesiąc mam kolejny w plecy (zaznaczam 3 raz już).

Więc pozostaje mi bazować na sofcie TB i modlić się aby połączenia telefoniczne jednak działały ok w tym syfie

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 17, 2008, 21:40:51 »
Skoro to już trzeci raz, to może wymiana na nowy ezgemplarz? Takie coś byłoby możliwe nie z tytułu umowy konsumenckiej, a po prostu umowy gwarancyjnej. To tylko takie moje myśli, jak jest naprawdę nie wiem. Szukaj możliwych rozwiązań.

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 18, 2008, 07:27:21 »
Więc pozostaje mi bazować na sofcie TB i modlić się aby połączenia telefoniczne jednak działały ok w tym syfie
Jest też inna droga. Napraw sprzęt i go sprzedaj. Po co masz używać coś z czego jesteś niezadowolony?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 18, 2008, 12:22:27 »
Mam pytanie do posiadaczy m700:

Jesteście zadowoleni z połączeń telefonicznych, nie przerywa wam głosu, znajomi nie zglaszają wam, że źle was słychać ? Bo mi cały czas.
Może jestem w specyficznej sieci bo w PLAY ale : mam nokie 6270 i jest ok. Ze wszystkimi spokojnie moge się dogadać i jakość dźwięku jest w porządku zarówno u mnie jak i u rozmówcy. Ta nokia tez nie ma 3G więc jest w tym samym systemie co eten. Tylko do tego mam zastrzeżenie
i aż do tego. Pozostałe rzeczy działają ok, GPS, WiFi, system TB_TB. Kupiłem też Tak Tak a na próbę i podobnie było, więc chyba to nie problem sieci.