Romy na GBA

• 12 Odpowiedzi
  • 3537 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

_Morf_

Romy na GBA
« dnia: Marzec 03, 2006, 17:43:55 »
Witam
Zna ktoś jakieś dobre strony z romami na GBA.
Oczywiście chodzi mi o przetestowanie gry i usunuęcie jej po 24 godzinach (bo tylko na takich zasadach jak pamiętam można korzystać z GBA romów)

Moje linki:
 :arrow: Emuteam
 :arrow: Emumaniak
 :arrow: Emu
=====
A zna ktoś może jakieś gry, w których nie trzeba tak nap*******ć dżojskikiem jak w Wario Land albo Baldurze.
=====
Z tych stron to chyba najlepsze są komentarze 11 letnich dzieci które nie mogą odpalić jakiejś gierki za którą zapłacili 2zł  :D

*

silentjob

Romy na GBA
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2006, 16:30:00 »
Wydaje mi się, że google oraz odpowiednie zapytania pozwalają czynić cuda 8).

*

_Morf_

Romy na GBA
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2006, 20:35:48 »
Szukałem ale najczęściej wystakują mi stronki z listami tych plików bez możliwości ściągania, ewentualnie są płatne albo poprostu wywala mi strony z trojanami/nagimi panienkami  8) lub z jakimś innym szajsem.

Ale jeżeli znasz to złote zapytanie to bardzo bym prosił  :D

*

silentjob

Romy na GBA
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2006, 11:58:24 »
Poczekaj do SKUP'U 8), a wiele się wyjaśni.

*

Offline Kusiu

• 3968
Re: Romy na GBA
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 05, 2006, 12:09:23 »
Cytat: "_Morf_"
Oczywiście chodzi mi o przetestowanie gry i usunuęcie jej po 24 godzinach (bo tylko na takich zasadach jak pamiętam można korzystać z GBA romów)

Jakaś podstawa prawna?

silentjob - przecież dobrze wiesz, że z takimi rzeczami to na priv a nie forum  :roll:

*

silentjob

Romy na GBA
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 05, 2006, 12:18:34 »
Nie zrozumiałeś żartu :wink:, przecież nie mam zamiaru kolportować nielegalnie ROM'ów. A jedynie zachęcam kolege do odwiedzenia najbliższego spotkania pocketowców, na któym zdradze mu magiczne słowo. Proste i skuteczne zarazem. Natomiast co do legalności, polecam początek artykułu o emulacji:
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=8966

*

Offline Kusiu

• 3968
Romy na GBA
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 05, 2006, 12:26:23 »
No czytałem:

Niestety nie jestem już pewien co do samego pobierania i udostępniania takich plików w sieci. Gdyż wygląda na to, że nie jest to legalne - mimo że na prawie każdej stronie internetowej gromadzącej ROMy zapewniają nas, że można pobrać dany plik, ale należy go skasować po upływie 24 godzin. Dlatego też proszę powstrzymać się od zadawania pytań czy też podawania adresów do stron internetowych, z których można pobierać takie oprogramowanie.

*

silentjob

Romy na GBA
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2006, 12:34:04 »
Widzę, że doszliśmy zatem do porozumienia :D.

*

Offline GOKU

• 487
Romy na GBA
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2006, 13:03:44 »
romy mozna miec zawsze, jesli ma sie gre w oryginale, mozna tez miec kazdy rom, ale nalezy go usunac po 24h

Osobiscie nie podobaja mi sie PL strony z romami, bo trzeba wysylac jakies glupie SMSy zeby miec dostep. Tymczasem sa zagraniczne serwisy, w ktorych dostajemy to za darmo i bez zadnej rejestracji. Jedyny limit na takich stronach to 1download / 5minut

*

_Morf_

Romy na GBA
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 19, 2006, 14:12:29 »
Cytat: "silentjob"
Nie zrozumiałeś żartu :wink:, przecież nie mam zamiaru kolportować nielegalnie ROM'ów. A jedynie zachęcam kolege do odwiedzenia najbliższego spotkania pocketowców, na któym zdradze mu magiczne słowo.

Zapomniałem sie zapytać :P:P. Ale przez ten czas znalazłem kilka polskich i zagranicznych stron  :D

*

Offline xoen

• 1236
Romy na GBA
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 19, 2006, 17:22:29 »
olejcie HTTP w szukaniu. emule + tytuł + nazwa platformy. jeśli tym samym komuś podpadłem, sory.

moja opinia na temat ZARABIANIA na ROMACH: to jest właśnie nieuczciwe. Te smsy , opłaty za płytki. to właśnie(updated: między innymi) jest nie ok. interesik potępiam.

*

Offline duskerini

• 649
    • http://www.tunio.info
  • Sprzęt: HP 6510, palmT|T, n6600
Romy na GBA
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 19, 2006, 18:04:28 »
z tymi 24h to zwykla bujda. podobnie pisza na strochan z pirackimi mp3.
pytalem sie znajomego prawnika i powiedzial ze taki przepis nie istnieje.

Romy na GBA
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 20, 2006, 15:34:16 »
Cytat: xoen
moja opinia na temat ZARABIANIA na ROMACH: to jest właśnie nieuczciwe. Te smsy , opłaty za płytki. to właśnie jest nie ok. interesik potępiam.

Święta prawda. Skoro romy są nielegalne, to dlaczego inni mają czerpać z nich zyski??