Witam!
Dziś zassałem Pocket GBA w wersji 060723 z witryny
www.sunbug.net jednak nie mogłem zainstalować tego programu na moim PDA(WM2003SE). Przy próbie zainstalowania z pliku *.cab wyskakiwało "....This is not a valid win ce setup file.." albo coś podobnego. Możliwe że to szczególna cecha mojego Rom'u ale gdyby ktoś mia podobny problem oto rozwiązanie:)
1.Otwieramy instalke jakimś programem do obsługi skompresowanych plików co potrafi otwierać pliki *.cab (np WinRar,7zip)
2.Wypakowujemy zawartość do jakiegoś katalogu.
3.Wypakowane pliki to:
STATEF~1.005
POCKET~2.000
POCKET~1.001
POCKET~1.002
GSGETF~.004
00fmodce.003
4. Zmieniamy nazwy plików
STATEF~1.005 =>statefolder.txt
POCKET~1.001 =>PocketGBA.exe
POCKET~1.002 =>PocketGBA.cfg
GSGETF~.004 =>gsgetfile.dll
00fmodce.003 =>fmodce.dll
Plik POCKET~2.000 możemy usunąć.
Co do plików POCKET~1.001 i POCKET~1.002 nie jestem do końca pewny ale ten większy ma rozszerzenie .exe

5.Tworzymy w PDA jakiś katalog(np.\Program Files\PGBA) i kopiujemy tam wszystkie pliki(gsgetfile.dll i fmodce.dll zostawiłem w katalogu z PocketGBA.exe i wszystko działa jak należy-otwieram gry skąd chce, jednak może zajść potrzeba skopiowania ich do katalogu \Windows jak jest napisane we wcześniejszej części wątku)
6.Cieszymy się działającą emulką

zostaje tylko zrobienie skrótu w menu start a więc w PDA otwieramy katalog z PocketGBA, na pliku PocketGBA.exe wywołujemy menu kontekstowe, wybieramy "copy", otwieramy My Device\Windows\Start Menu\Programs, "klikamy" edit->Paste Shortcut i "na dole" listy płków mamy "Shortcut to PocketGBA".Zostawiamy lub zmieniamy nazwę na taką jaka nam pasuje.
Ps. U was też tak jest że jakakolwiek notyfikacja(SMS, info o niskim poziomie baterii etc) wywala z programu?