Pokemon na spv m3000

• 6 Odpowiedzi
  • 1303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pokemon na spv m3000
« dnia: Czerwiec 07, 2009, 17:24:55 »
Witam, ostatnio zainstalowałem na moim spv emulator PocketGBA, próbowałem odpalić na nim pokemon red, ale nic z tego, gra cięła się niemiłosiernie. Słyszałem, że potrzebna jest specjalna wersja pokemonów pod telefon, czy to prawda? Jeśli tak to prosiłbym o linka, lub jakieś info (nie musza być koniecznie red). Czytałem trochę na forum i chyba używam dobrego emulatora, jeśli nie, to również proszę o polecenie czegoś innego. Pozdro.

*

Offline amonlb

• **
  • 103
  • Show me what you got
  • Sprzęt: HTC Trinity, Samsung Omnia, Zte Blade
Odp: Pokemon na spv m3000
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 18:10:29 »
Nie przepadam za pokemonami ale próbowałem odpalić którąś wersję na mojej trince i też nie chciała chodzić przypuszczam że 64 ramu to troszke za mało bo zostaje z tego około 20-25 a PocketGBA czasami chciał by odrobinę więcej na odpalenie nowszych gierek z GBA. Polecam Tales of destiny super gierka wciąga i ma fajny system walki w sam raz na nudne wykłady lub posiedzenia w pociągu/busie.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2009, 18:29:46 »
Przypuszczam że 64 ramu to troszke za mało
Przy takiej ilości PocketGBA spokojnie odpala romy ważące 16MB - tyle właśnie mają Pokemony na GBA.

Słyszałem, że potrzebna jest specjalna wersja pokemonów pod telefon, czy to prawda?
Nie, nieprawda, poza tym my chyba nie mówimy o telefonie, tylko o pockecie.

Podkręć procesor, zwiększ frameskipa, a już najlepiej spróbuj Pokemonów przeznaczonych dla starszych konsol. Twój Wizard nie wyrabia. Omap.

*

Offline Chemik89

• *
  • 95
  • Sprzęt: Axim x50v / SE k800i
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2009, 23:06:03 »
RED z tego co pamiętam jest na GB/GBC - i nie ma bata żeby cieło na emulce GBC ;) nawet na moim SE k800i na emu w javie chodziło płynnie ;p.
NES i GB/GBC to chyba najłatwiejsze konsole do emulacji ;)
PŁ Student
c++&OpenGL programmer ;]

*

Offline Kuboslaw

• 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2009, 13:22:23 »
PocketGBA potrzebuje dodatkowych plików(Do /Windows) ze strony aby działało dobrze jeżeli ściągasz exe, bo mi cab nie działał :-|

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2009, 15:29:47 »
PocketGBA potrzebuje dodatkowych plików(Do /Windows) ze strony aby działało dobrze jeżeli ściągasz exe, bo mi cab nie działał :-|
A mógłbyś zdradzić, jakich plików?

*

Offline Kuboslaw

• 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2009, 15:54:16 »