Playstation w SPV M5000 ?

• 9 Odpowiedzi
  • 1664 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Playstation w SPV M5000 ?
« dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:37:05 »
Witam, otóż mam taki dylemat. Chcę sobie kupić SPV M5000, bo zarąbiście wygląda i w ogóle jest fajny ;-)
Myślę o odpalaniu na nim gier z PSX (Playstation 1), ale nie wiem czy będą chodziły w miarę płynnie.
Oglądałem  na Youtube.pl dwa filmy z grą Tony Hawk Pro Skater 2
Ten przedstawia PDA, na którym gra trochę się tnie, ale jest w pełni grywalna:
http://www.youtube.com/watch?v=FvLuubK0DjE
PDA z filmu ma procesor 528 MHz.
A tu coś ciekawego: na tym telefonie gra działa !bez zacięcia! Do tej pory nie wiedziałem nawet że to możliwe!
http://www.youtube.com/watch?v=6KS4PVS6_8U&feature=related
Najważniejsza cześć (granie) zaczyna się po minucie filmu. Ten PDA ma procesor 624 MHz. gra wygląda jakby była do niego stworzona.
I tu pojawia się mój problem: Mianowicie mój SPV M5000 (którego sobie prawdopodobnie kupię :-)  )
będzie miał... 520 MHz, czyli procesor gorszy od tego na którym się zacinał THPS2 o 8Mhz.
Moje pytania wyglądają tak:

1. Czy to z jaką szybkością działa gra i czy się zacina, zależy od procesora?

2. Czy mogę w jakiś bezpieczny sposób podkręcić procesor w SPV M5000, żeby nie zepsuć i móc grać z możliwie największa ilością klatek?

3. Czy ktoś z was podkręcał procesor w SPV M5000 i udało mu się uzyskać jakiś dobry (możliwie grywalny) wynik w emulacji PSX?

4. Czy jest jakiś inny sposób żeby zagrać sobie w gry z PSX na SPV M5000 z porządną ilością klatek?
(nie ma potrzeby ustawiać więcej niż 25 klatek/s. I tak ludzkie oko tyle nie widzi!)

5. Jeżeli nie to czy jest jakiś inny PDA, z otwieraniem jak laptop, który uciąga PSX'y? (Nie rozsuwany, tylko otwierany z klawiaturą QWERTY)

Dzięki za wszelką pomoc i przepraszam, że się tak rozpisałem

*

Offline fusse

• **
  • 164
  • smd & bga
  • Sprzęt: htc wizard & blue angel & Omnia
Odp: Playstation w SPV M5000 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:29:45 »
dobra zacznijmy od tego,ze ten tony hawk, to nie jest gra odpalona przez emulator psx, tylko jest to port gry przeznaczony na ppc. na drugim filmiku jest odpalony na jednym z najszybszych dostepnych obecnie pda ktory posiada akcelerator grafiki, ktory tony hawk wspiera. dlatego chodzi niezle.

teraz kolejna sprawa, byl juz w innym watku poruszany ten temat, czyli emulacja psx na spv m5000. odrazu mowie, spv m5000 nie nadaje sie do tego.
a to dlatego,ze jest taki bug, ze nie da sie nacisnac dwoch klawiszy naraz, czyli np trzymanie gazu w gran turismo i skrecanie jednoczesnie.
emulator ktory jest obecnie, nie jest najlepszy, naprawde ciezko wyciagnac z niego ,zeby gry chodzily wmiare ok, sa tytuly ktore sa grywalne, ale to sa przewaznie gry ubogie w grafike itd.
jak chcesz sie bawic w  gierki to kup sobie lepiej PSP, nie sa drogie, a naprawde owiele lepsze.

aha i odpowiem na pytania:

1.zalezy to od calego pda, nie ttlko procesora, ale gry dzialaja,lecz sa za wolne.
2.da sie podkrecic procesor w bezpieczny sposob, ale wtedy bateria znika w oczach, a klatek i tak za duzo nie dostaniesz. (m5000 do 624Mhz podkreca sie)
3.da sie odpalic jakies tytuly jak juz mowilem,ale sa one niegrywalne na tej klawiaturze
4.nie ma innego sposobu na odpalenie gier z psxa. i bzdura ,ze oko nie widzi wiecej.
5. nie ma innego pda rozkladanego jak universal. najszybszy do emulacji jest dell axim x51v. ale ptorzeba do niego pada na bluetootha, ktory kosztuje duzo kasy.

takze, nie napalaj sie ze na m5000 pograsz;p pozdo
a36>>c35>>s55>>NEC 200>>e398>>mpx200>>Wizard>>Universal>>Kaiser>>Blueangel>>Omnia

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:34:50 »
Oceniaj procesory po mhz dalej to daleko zajdziesz... PSX miało niecałe 34 , a na PPC możesz mieć 900mhz, tylko po co?
Wszystko zależy od tego jaki to był procesor (qualcomm, intel PXA270, intel PXA272, marvel, mógł być podkręcony itp...), jaki ma układ graficzny, jaką szynę, jaki ekran..

TH2 jest grą przeportowaną dla PPC i universal powinien ją udźwignąć, ale na klawiaturze możesz wcisnąć tylko jeden przycisk na raz, więc sobie nie pograsz wygodnie...
I tu pojawia się mój problem: Mianowicie mój SPV M5000 (którego sobie prawdopodobnie kupię :-)  
będzie miał... 520 MHz, czyli procesor gorszy od tego na którym się zacinał THPS2 o 8Mhz.
Pocket Hack Master i możesz mieć nawet 624mhz...

@up
Łeee wlazłeś mi podczas pisania posta ;<
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 13:36:25 wysłana przez Czesiorazdwatrzy »

*

Offline fusse

• **
  • 164
  • smd & bga
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:50:40 »
no ale chociaz poparles moje tezy:) a raczej fakty,zeby lepiej nie kupowal m5000, bo to nie jest zabawka do grania, tylko calkiem sprawne narzedzie do pracy:) do zabawy jak juz mowilem : PSP. pozdrawiam!
a36>>c35>>s55>>NEC 200>>e398>>mpx200>>Wizard>>Universal>>Kaiser>>Blueangel>>Omnia

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2009, 17:24:12 »
Jesli nie zalezy ci na funkcji GSM to polecam Dell Axim v51 jest dosyc drogi ale nie tak drogi jak z funkcja GSM, i nadajes sie swietnie do grania, mialem z nim doczynienia i odpla gry na naprawde dobrej prędkości odpala takie gry jak:
-Wszystkie Quaki do 3 części
-Cube
-Tony Hawk PS 2
-CoD 2 (polceam ci rozgrywke przez wifi)
-Niektore gry z PSXA lataja swietnie np Tekken 2 bez podkrecania chodzi plynnie podobnie sie tyczy Final Fantasy 7

Ja niestety mam Qteka 9090 czy HTC Blue Angle jak kto woli i u mnie wyglada inaczej, powiem ci tak moj procesor ma 400mhz i chyba jest bardziej wydajny od tego w M5000 a jak juz podkrece swoj to Quaki chodz jak ta lala (oprocz 3 oczywiscie   B))
Pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2009, 17:28:52 »
A czy z PSP można dzwonić i pisać sms'y?
Chyba ednak wolałbym coś z Windows mobile...
Ale jak mówisz, że w SPV M5000 nie da się wcisnąć 2 klawiszy na raz, to chyba w ogóle nie da się grać.
No chyba, że w karty, palm heroes, i takie w których nie trzeba się spieszyć, bo jak? W większości gier trzeba czasem wcisnąć 2 klawisze na raz! Czy to oznacza, że nie odpalę nawet Assassin's Creed HD?
A to z 25 fps dostrzeganymi przez ludzkie oko to było z niepewnego źródła...
Dodam jeszcze, że urządzenia używał będę nie tylko do grania (nie jestem maniakiem, chciałem tylko się dowiedzieć co mi to załączy) a funkcje GSM muszą być obowiązkowo

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 17:36:05 wysłana przez Gracz0 »

*

Offline fusse

• **
  • 164
  • smd & bga
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2009, 21:30:47 »
no to moze taki jak ma kolega wyzej, blueangel. nie za duza cena, a wydajny i duzy ekran. gdzies za miesiac bede mial taki do sprzedania, tzn moj do kupienia bedzie:)

blueangel wydajny, w psx tez mozna w niektore gierki pograc, ma duzo przyciskow ktore bez problemu mozna uzywac w emulce.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2009, 21:59:05 »
Na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=DabtTG34nEI
Posiadacz Telefonu SPV M5000 pod koniec drugiej minuty (2.52) gra w wyścigową grę "Racing Thunder"
Więc może jednak da się wcisnąć przynajmniej 2 klawisze?
A jeżeli nie, to oznacza, że gra się tak jak np. w grach java w niektórych komórkach, że jak się biegnie i chce się skoczyć, to trzeba puscic bieg, żeby wcisnąć skok?

*

Offline barat

• 34
    • Photoshop - tutoriale
  • Sprzęt: G900, 6120 (s60v3)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 05, 2009, 22:49:31 »
Może auto accelerate? nie wiem - spekuluje :)
Swoją drogą ... chyba pad bluetooth by załatwił sprawę ... ale takie rzeczy to tylko na ebay'u ...
Jeśli wydaje Ci się, że jesteś najlepszy to MASZ RACJĘ! ... Wydaje Ci się ... :)

*

Offline fusse

• **
  • 164
  • smd & bga
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 05, 2009, 23:04:53 »
moze gra na padzie... ale z tego co mi swita w glowie, to chyba wystarczylo raz nacisnac do przodu i nie trzeba bylo trzymac przycisku zeby samochod jechal. wiec tak jak kolega wyzej, auto acceleration . 

nie wiem kogo chcesz przekonac ,ze sie da grac:) samego siebie chyba:) objerzyj blueangela na youtube, moze Ci podpasuje, mi sie zajebiscie podoba. duzy ekran szybki proc i duzo ramu i jazda:}