Pare pytan o emulacje

• 2 Odpowiedzi
  • 814 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pare pytan o emulacje
« dnia: Lipiec 13, 2006, 10:50:21 »
Witam

Jak sprawuja sie Compact I i II oraz Qtek 9100/SPV M3000 jesli chodzi o emulacje?
Jak sadze roznicy miedzy C II i M3000 nie ma specjalnie, bo proc ten sam, ale moze sie myle?

Co do emulatorow, to chodzi mi o ScummVM oraz Mame PocketCult.

Poza MAME chyba nie ma nic, co rozsadnie emuluje systemy automatowe Capcoma? (CPS1 i CPS2). Jest cokolwiek co emuluje NeoGeo (nie Pocket) ?
Ostatnio na Xbox bawie sie emulacja, przez co Metal Slug'i mi sie przypomnialy na tym NeoGeo :)

Pozdr
Emb

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Pare pytan o emulacje
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2006, 11:26:26 »
NeoGeo jest zdaje sie supportowane na PocketCult, natomiast co do CPS-2 to raczej nic z tego

Pare pytan o emulacje
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2006, 00:17:48 »
Co do mda compact (mam qtek'a s110 - chyba to samo tyle ze z wiekszym ramem) i PCMame to zauwazylem ze nawet po podkreceniu procka (PHM) do 585 MHz, gry chodza o wiele wolniej niz na takim ipaq'u 3715 (400MHz samsung) - widoczne jest to zwlaszcza w grach neogeo wlasnie. gry pisane pod NG i CPS1 chodza u mnie ostatnio naprzemiennie na roznych wersjach PCMame (0.4  NG-tak CPS1-tak, 0.4a NG-nie CPS1-tak, 0.5WIP NG-tak CPS1-nie) no i uzywam w zwiazku z tym tych dwoch ostatnich. Po przesiadce na qtek'q zalamal mnie troszke 4 kierunkowy joypad - odpadly fajne gierki z Atari ST (taka mala namiastka Amigi dla mnie - wiele dobrych tytulow wystepuje na obu tych kompach) szkoda mi zwlaszcza GODS w ktore pykalem sobie czasami na rx3715. Z PSX'em tez cuda jakies compact odstawia - z tej samej karty SD czesc tytulow wywala sie pod compactem (nie pomaga wylaczenie modulu telefonii i takich tam) resident przestal chodzic - a zaszedlem juz kawalek (na szczescie Metal Slug X i Kula World hula sobie dalej). Tak to wyglada na moim "kompakcie" - nie wiem moze to winna jakiegos innego zarzadzania pamiecia w s110 niz s100 or something - a moze cecha nieco systemu operacyjnego palmofonow i "zwyklych" pda.
pzdr.
PS. Sorry za nieco chaotyczny sposob pisania, ale jestem troche padniety i zasypiam.
PPS. Co do Scumm'a to jak zawsze smiga az milo.