morphgear 2.4.0.1, nsreszcie dobrze-snes.

• 11 Odpowiedzi
  • 1323 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xoen

• 1236
« dnia: Lipiec 20, 2006, 09:39:04 »
może trochę późno się obudziłem, ale updatery infosów o emulacji na pocketa umarły.
jest i jest NIEZŁY.

jako test earthbound( bo BARDZO zamula emulację ten tytuł i to duży plik). landscape, screen snesa na 105%, frameskip na 2, GAPI, przezroczystość(!), i tu ciekawostka: sound, wszystkie opcje ON, 44 KHZ(!), STEREO.

Powiem tylko, że nigdy na pockecie nie widzialem( i słyszałem) czegos takiego. Dźwięk prawie jak na pececie, należyta prędkość działania, coś niesamowitego.

snes działa doskonale.

niestety, emulacja gba kisi w porównaniu do tej z :
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=38198

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2006, 09:42:34 »
Mówiłem, że umulacja Snesa na ppc nie jest zła.  ;) Zresztą nie wiem, czemu tak późno przesiadłeś się na MG, zważając na to, że do Snesa jest najszybszy.

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2006, 10:04:32 »
plz nie zaczynajmy znowu... snes na morphgearze jest DUZO wolnejszy, za to dźwięk się nie kopie.

najszybszy i REWELACYJNY jest pockesnes n0pa i nikt mnie nie przekona, przeca widzę...tylko dźwięk siada.;/
tu odwrotnie..ale moduł snes jest darmowy, więc zostanie w maszynie progs...aha, gba jest DUZO wolniejsze od pocktgba. to widać u mnie bardzo.

60 klatek wyciąga każda giera bez soundu na pocketsnesie n0pa, nawet BEZ frameskipa. morphgear daje mi przy tym samym 16-30 klatek bez dźwięku ale prawie tyle samo z dźwiękiem..i frameskipem 2-3..słabo ale jeszcze płynnie.

a dlaczego mam dystnas do progsa? bo nie jest w pełni darmowy, jakoś mi nie leży rosyjska złamana wersja 2.0.3 .... skoro mam aleternatywę, po co mi to...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2006, 12:10:47 »
2.0.3? eee? na pewno?

a co do tego że program nie jest w pełni darmowy, to dlatego że autorem płatnych modułów jest Marat Fayzullin.. ten pan odkąd pamiętam zawsze chciał pieniędzy za swoje, skądinąd niezłe emulatory.

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2006, 17:23:57 »
kolega chce się bawić w małe kłótnie o numerki, wersje itp? mówię o WERSJI POPRZEDNIEJ i nic więcej nie będę mówił.
2.3.0.1 dla cholernych purystów.
dobranoc.

p.s. dajcie mi bana, już nie mam ochoty pisać, nic. W cholere z tym.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2006, 18:49:15 »
Ja już cię kompletnie nie rozumiem. Najpierw piszesz o najnowszej 2.4 wersji, następnie o starsze i na dodatek złamanej 2.3. Przecież MorphGear jest w pełni darmowy i do tego open source. Także moduł Snesa i kilka innych jest zupełnie darmowych. Przypomina się mi już tylko wątek, jak ktoś kiedyś poprosił link do cracka do TCPMP. :wkurzony:
Dla mnie tak  naprawdę MG jest tylko do Snesa i tylko jego moduł mam zainstalowany. I mogę śmiało powiedzieć, że Snes z MG chodzi szybciej niż PSnes n0pa.
Co do fpsów to wiesz co u mnie jest w PocketSnesie? Otóż jeżeli wyłącze frameskipa, lub ustawię go na 0 wtedy, owszem, jest tych klatek 60 i wszystko chodzi płynnie, jednak szybkość jest o około 50% wolniejsza od orginału.  :bored: Dopiero przy 2-3 frameskipach prędkość wzrasta i jest niemal zgodna z orginałem. I tu z czystym sumieniem powtarzam, że u mnie Snes z MorphGear działa szybciej niż PocketSnes n0pa. Do tego dodajmy dobrą emulację dźwięku i nic już więcej mi nie potrzeba.
A jeżeli myślisz, że na PSP jest lepiej z emulacją... to myśl tak dalej.  :] Ja już przekonałem się jak jest z emulacją na konsolach i dla mnie na dizeń dzisiejszy jedyne platformy do emulacji to pc i ppc.  :)

Co do tego bana o którego tak prosisz już od pewnego czasu, to, sorry, ale może faktycznie przyda ci się na jakiś czas? Ostatnio zacząłeś się zachowywać jak rozpieszczone dziecko, które uważa, że tylko ono ma rację... Wyluzuj trochę. A jak tak naprawdę ci przeszkadza to forum i jego użytkownicy to czemu tak bardzo prosisz o bana, a sam nie przestajesz pisać?  ;)

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 20, 2006, 20:32:28 »
wiem, że jestem trochę off brain, niemniej czytaj między wierszami zauważ: ludzie mają potwornie szybkie maszyny,  ale 0 chęci do tego, co choćby Ty sam sprawdziłeś, searcha nie używa nikt.
Nagle odkryłem, że temat mnie wcale nie bawi już, mimo, iż fanatykiem jestem, hm byłem. często nie umiem sobie wyobraźić ludzi z mniejszą korbą, zrozum...

temporary insanity,m8, just that.
if pernament, erase.

wiem, ludzie są super, mili i kreatywni, ale ja czasem NIE. zabij mnie za to. walnij sobie parę zdań.

uczyłem się m.in. od ciebie i na przeróżnych forach, teraz, generalnie ujmując kwestię po 17 z górą latach mam dośc już maszyn... dość.

dział bezsensownie zdominowany przeze mnie, to fakt. 0 kreatywności, to fakt.

piszę, bo wpadam na soft, który nie jest często jawny, ani metody, ani sam soft.

nie mogę pomóc , bo nie mam sprzętu jak wy.

o status się nie proszę, po prostu piszę.... nagle zobaczyłem, że mam 1xxx postów, gdzie to, kiedy... po co, czemu... komenty są bez sensu, ale gdzie są modki, na urlopie? luz wrócą lada chwila.

każdy musi być miły i doskonały? o bana się proszę, bo to ogólna tendencja ostatnio w moim przypadku...wszędzie, sam sie nie odetnę..
 wirtualni ludzie są wirtualni. 1 klik i znikną robiąc miejsce dla kolejnych, tak to działa. na pewno?

przykro mi, że się nie umiem zachować, crude dude ze mnie w necie, pamiętaj - jako prostak więc - przepraszam.

tyle.

ach... hm
 końcowa kwestia:
masz rację co do frameskip=0, tyle, ze...:
 frameskip na 0 to test prędkościowy maszyny, nie ma zwykle sensu bawić się na żadnej emulce na frameskip=0 czyli BEZ frameskipa tak naprawdę, of coz, parę osób powie - co on barboli, mówię o doswiadczeniach, nie teorii. katastrofalna noc w wielkanoc nie była teorią wierz mi, snes-nosound i mp3 przy 300 mhz i grałem w earthobunda coby nie oszałeć...
 frameskip 1-3 to normalna kwestia.

btw, już zresztą mówiłem, namawiam powoli n0pa na zajrzenie w sound w pocketsnesie... przy czym mistrz jest raczej zainteresowany doświadczeniami małżeństwa, więc nie wypada truć...i dosbox 0.65 odpada...

frameskip=auto to też zwykle bezsens, fluktuacje, idiotyzmy z dźwiękiem itp historie, ale znów: co za problem samemu sprawdzić, ja tak robiłem, bo mi załeżało. wersja po wersji ten sam test, po kolei kazda emulka.
Ty, Poklik też, od czasów swojego palma(np. phoinix, założe się), aż do teraz, przez 2(?) lata działasz w temacie...  działaj, powodzenia.

gdybyś dorwał maszynę, która sensownie zemuluje amiśkę, PM me.

reszcie życzę google.com i dwóch kluczowych słów, nieazleżnie od tematu.
ZAWSZE działa.

mmm wolno czytam widać:
MorphGear jest w pełni darmowy i do tego open source
??????? co ty piszesz...
snes tak.. gba nie, reszta nie wiem, szkoda mi czasu i miejsca na sprawdzanie....

to open source, darmowe GBA MG:

możliwe, ze ten czerwony napis jest darmowo do usunięcia...nie wiem.

nawiązanie do poprzedniej wersji, podobnie jak w olanym wątku 1,5 miecha zanim się info na pdaclub pokazało o 0.9 scumma, zostało olane, a służyło tylko ukazaniu PROGRESU twórców... nic to.

o PSP nie myślę, to po prostu poza zasięgiem, i dodatkowo, po uświadomieniu sobie dwóch rzeczy: 0 eboook readerów i BRAK dotykowego ekranu(tak?), sprawia, ze maszyna jest miła na screenach, poza tym 0 info o REALNYCH możliwościach, zauważ... nie myślę NIC.

zabawna kwestia na koniec: mysłałem ,.ze jak będę pisał, to ktoś mnie oświeci, jeśli będe w błedzie, i co... nie ma łatwo, błędy odkrywam w swoich postach po miesiącach... zgroza...

imho, cała ta masakra nadaje się do mocnej edycji lub usunięcia( konsolidacja wątków, screenów i krótki opis zamiast 20000 wątków, ale ja tego nie zrobię....

miłej nocy.

jutro zapodam trochę linków i już nie truję.

p.s. co do  "Ja już cię kompletnie nie rozumiem."

myślisz, że ja siebie rozumiem? o m g...:(

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2006, 15:35:26 »
po nocy:

czemu przy wejsciu na forum nie ma alkomatu...Oo..
to była bardzo zła noc..o rany.

do 2.3.0.1 nawiązałem dla porównania...
postaram się ważyć słowa, a ban faktycznie to pomysł bez sensu o tyle, ze znalazłbym metodę by i tak na forum wbić, więc hm.. to jakoś nie miałoby sensu, bo pewnie niedługo bym wytrzymał bez tego miejsca...

*

silentjob

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 21, 2006, 17:37:58 »
Zakaz pisania postów pod wpływem ;), ciekawa koncepcja, nie powiem :)). Spokojnie xoen, każdy ma lepsze i gorsze dni, zdarza się to nawet najlepszym :).

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 21, 2006, 18:28:46 »
W części mogę się z tobą zgodzię, z częścią nie, jednak powiem ci tylko jedno: nie dramatyzuj tak.  :))
No i jeszcze do tego jednego się przyczepię:
Cytat: "xoen"
mmm wolno czytam widać:
MorphGear jest w pełni darmowy i do tego open source
??????? co ty piszesz...
snes tak.. gba nie, reszta nie wiem, szkoda mi czasu i miejsca na sprawdzanie....

MorphGear jest darmowy i do tego open source. To, że moduł/dodatek gba, czy też inne od Marata są płatne to nie znaczy, że program MorphGear nie jest darmowy. Tak samo jakby ktoś napisał jakiś dodatek do pocketsnesa n0pa, i był on płatny to nie znaczy, że program pocketsnes nie będzie freeware. Podsumowująć: MorphGear - freewqre, open source; moduły Snes, TG16, Sega - freeware; moduły Marata - shareware. Możesz zainstalować tylko moduły freeware, lub też wszystkie, jak wolisz, jednak pamiętaj, że moduły shareware nie są wymagane do działania MorphGeara.
A emu GBA na MG nigdy nie używałem, gdyż po pierwsze jest on shareware (a nie będę wydawać 20$ na pojedyńczy moduł...) i do tego znacznie ustępuje darmowemu PocketGBA. Jednak Snes z MG dla mnie jest bliski ideału (dla przykładu FF:MQ poszedł tylko na MG).

PS. Mam nadzieję, że to już będzie OT. :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 21, 2006, 21:05:44 »
Dobra, skoro konflikt zażegnany to jeszcze dodam od siebie że nie chodziło mi xoen o jakieś ataki na ciebie w kwestii numeru poprzedniej wersji. Po prostu coś mi się kołatało w pamięci (bo jakoś nie używam tego emu) że jakaś nowsza wersja była scrackowana niż ta co podałeś. I tyle.

a wracając jeszcze do emulatora, to szkoda że tych modułów darmowych czy płatnych jest tak mało, bo MorphGear miałby szanse stać się czyms w rodzaju pocketowego MESS

hmm, a jakby tak starego dosowego MESS pod dosboxem popróbować  :idea:

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 22, 2006, 12:55:08 »
killcabbie, nie przeprosiłem Cię jeszcze:

przepraszam stary.

z prób odpalania emulatora na emulatorze: w desperacji próbowałem odpalać na styletapie(emulce palma) emulki amigi - wynik fatalny.

na dosobxie emulki mogą być równie hm katastrofalne, lecz pod względem prędkości... hheh zrobię próbę uae na dosboxie, to moze być zabawne.