GTA na PPC

• 40 Odpowiedzi
  • 9389 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GTA na PPC
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 31, 2006, 20:52:44 »
A umnie mimo,że sprzęt teoretycznie szybki,to wyciąga 30 fps i troszke tak skacze,da się pograć ,ale chce ,żeby to szybciej działało :lol:

Może coś trzeba poustawiać w emulatorze??mój plik .iso ma 8mb około

Pomocy1?!?!

Czy jest w ogóle szansa na szybsze granie

*

Offline xoen

• 1236
GTA na PPC
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 31, 2006, 22:30:13 »
nie ma.

oczywiście, nie mówię tu o zaprzestaniu prób....

mit polega na tym, że własciwie nic poniżej ASUSA 610BT lub ewentualnie.. 1940  nie ma sensu na dłuższą metę przy większości zapędów emulacyjnych, mówiąc o emulacji sprzetu 16 bit , nie interpretatory..

wszelkie maszyny z słabym procem lub słabym chipem graf. można tylko:
-uwolnić np. 40 mega pamięci(program memory)
-mozliwe, że użyć glyphcache 32760
- pozamykać właśnie wszystkie progsy w tle, WYŁĄCZYĆ wszystkie wtyczki today(czasem ma spore znaczenie)
- próbować podkrecać, i modlić się, ze nie bedzie hardresetu.

Różnica w wydajności - w najlepszym razie , powiedzmy 15%..

Generalnie: jedynym emulatorem maszyny 16tobitowej jest emulka atariST. gry są niezłe...ale to zabawa niszowa:)

ASUS 620Bt daje możliwość pogrania na FPSCE w niektóre gry z pełną, urywającą głowę szybkością 60 k/sek. , reszta może płakać.

brutalnie, smutno..tyle.

GTA na PPC
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 01, 2006, 10:29:16 »
Hmm. Ja na SPV C500 grałem sobie w GTA 2. Przez GNUBOYa i roma na GBC  :mrgreen:

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
GTA na PPC
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 01, 2006, 11:34:41 »
Cytat: "xoen"
próbować podkrecać, i modlić się, ze nie bedzie hardresetu.

Różnica w wydajności - w najlepszym razie , powiedzmy 15%..

Nie dramatyzuj. Na moim Optiku300 (Palmax z710) po dobrym podkręceniu różnica szybkości była bardzo zauważalna (wzrost szybkości o prawie 50%). Zresztą czyżbyś nie podkręcał nigdy swego m105? ;) Przy 32mhz wzrost szybkości był o ponad 110% :)
Co do GTA to faktycznie na O300 bez podkręcania klatkowało. Jedynym wyjściem było podkręcenie procesor, które znacznie poprawiało sytuację. Jednak grać się dało :P

Cytat: "davqoniu"
Hmm. Ja na SPV C500 grałem sobie w GTA 2. Przez GNUBOYa i roma na GBC  :mrgreen:

:D

*

Offline xoen

• 1236
GTA na PPC
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 01, 2006, 14:39:50 »
poklik to nie jest tak z tym kręceniem.. też mam palmaxowego opti.. ale nie da się więcej niź 20% więcej uzyskać. a i to jakoś się nie przekładało na  to co widać. gxmark z 1137 na 1650 ale NIE BYLO tego widac w akcji.. ledwo więcej klatek, 0 poprawy z soundem np na pocketsnes....

wiem miło, itp itd, ale ja mówię o pewnego rodzaju komforcie użytkowania.... odpalić mogę nawet daggerfalla z pc, czy final fantasyX  z sonki, ale co z tego, co z tego....:((silent hill działa na 7-14 klatkach super:(

zniechęcony jestem trochę...soft jest a sprzęt nie daje rady...

ok ale wracając do tematu: pozostaje Wam to:

xscalecontrol,
pocket hack master
speed 1.1
i inne overclockerskie programy... powodzenia, nie mówię już, ze się nie da.... moze się da.. mi się nie udalo...szkoda.

*

Offline xoen

• 1236
GTA na PPC
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 01, 2006, 14:44:33 »
Cytat: "Eskel"
Ja czekam az ktos zripuje Rainbow Six i Swat 4 (no  moze byc od biedy SWAT3) :P Ja jakos nie moge zadnej ciekawej gry znalesc na PPC, wszystko mnie nudzi bo za duzo gralem na pc i teraz mam za wysokie wymaganie.

mam rainbowa six i powiem ci- ZAPOMNIJ.
3-8 klatek i spróbuj sterować na pda.

*

Offline xoen

• 1236
GTA na PPC
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 01, 2006, 14:45:04 »
Cytat: "Marcin_K"
A co z GTA3, Vice City i San Andreas? Nierealne żeby w to pograć?

obudź się. kup laptopa...omgomg...

*

Offline Poklik

• 2379
GTA na PPC
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 01, 2006, 21:55:47 »
Cytat: "xoen"
poklik to nie jest tak z tym kręceniem.. też mam palmaxowego opti.. ale nie da się więcej niź 20% więcej uzyskać. a i to jakoś się nie przekładało na  to co widać. gxmark z 1137 na 1650 ale NIE BYLO tego widac w akcji.. ledwo więcej klatek, 0 poprawy z soundem np na pocketsnes....

wiem miło, itp itd, ale ja mówię o pewnego rodzaju komforcie użytkowania.... odpalić mogę nawet daggerfalla z pc, czy final fantasyX  z sonki, ale co z tego, co z tego....:((silent hill działa na 7-14 klatkach super:(

zniechęcony jestem trochę...soft jest a sprzęt nie daje rady...

ok ale wracając do tematu: pozostaje Wam to:

xscalecontrol,
pocket hack master
speed 1.1
i inne overclockerskie programy... powodzenia, nie mówię już, ze się nie da.... moze się da.. mi się nie udalo...szkoda.

Ja używałem tylko Pocket Hack Master, podkręcał, że aż miło :) Pamiętam (bo już teraz nie używam), że trzeba było znaleźć optymalne ustawienie: jak najwięcej mhz (chyba coś około 370), duży Bus i Ram. Jeżeli ustawisz duże taktowanie, a Bus i Ram będzie mały to nie spodziewaj się wzrostu szybkości. Metodą prób i błędów sam dojdziesz do optymalnych ustawiań. Wzrost szybkości naprawdę dało się odczuć. Np. taka gra Stunt Car Extreme, normalnie klatkuje (a jeszcze mocniej po naciśnięciu na ekran rysikiem), po podkręceniu klatkowanie nie jest zauważalne. Tak samo ze wszystkimi innymi emulatorami. Emulator Snesa (najlepiej używaj darmowego Morphgeara, zamiast PocketSensa) z włączonym dźwiękiem także nieźle chodził.
Co do emulacji PSX to faktycznie, tylko GTA chodzi w miarę dobrze. Inne gry już są niegrywalne (oprócz kilku wyjątków) nawet na najnowszych pocketach.

*

Offline xoen

• 1236
GTA na PPC
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 01, 2006, 22:51:16 »
no, teraz z kolei ja się nie zgodze, na psxie są grywalne gry, ale ciągle chce się coś więcej itp... destruction derby działa ok, wipeout działa ok, fallout tactics działa w miarę ok.. ale ciągle za mało i za mało...

co do pockethackmastera- miałem już parę hardresetów...nic miłego, xscalecontrol dał mi 400 mhz, pxa 200 i ram chyba 100, ale to Za MAŁO.
472 uzyskali ludzi z ruskiego forum, fakt moze i sie da ale niestabilnie;/ optimum to około 330, szyna 118 i ram 118, real nie turbo. ale to MAŁO.
Pozostaje dopaśc asusa co jest dla mnie nierealne... 1940 też dałaby radę, widziałem w akcji.. dół...

p.s. co do snesa , fakt, jadę na morphgearze... landscape, 100-120% ekran, priority normal, no throttling, sound 11khz, mono:(( interpolated, nosync, frameskip 3-4-auto... musze przejśc earthbounda. bo powala na kolana. ale to nie to samo....

*

Offline Poklik

• 2379
GTA na PPC
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 01, 2006, 23:28:49 »
No cóż, dla mnie ta szybkość była wystarczająca, dla ciebie może już nie być - kwestia gustu. Jednak hard resetów to nigdy nie miałem przez podkręcanie, może po prostu miałem szczęście :P
Co do 620bt i 1940, to na dzień dzisiejszy odradzam ci je :) Asus jest tak rzadko spotykany na Allegro, że stał się po prostu zbyt drogi jak na swoje możliwości (choć nie jest to regułą). Wiele pocketów, czasem nawet tańszych, dorównuje mu, a czasem nawet przewyższa szybkością. Trzeba tylko przez dłuższy czas prześledzić Allegro. 1940 natomiast odradzam ci ze względu na procek Samsunga. Niby jest bardzo wydajny, jednak część gier/emulatorów i programów jest zoptymalizowana pod kątem XScale, np. nowe wersje PocketQuake dla XScale (Q1, jak i Q2 jest w pełni grywalne na 4150), czy też Fpsece.
PS. Przecież napisałem, że "oprócz kilku wyjątków". A tę garstkę tytułów działających na emulatorze z zadowalającą szybkością można spokojnie nazwać "kilkoma wyjątkami" ;)
PS2. A jeżeli chcesz szybkiego i taniego palmtopa to spokojnie nada się T|T3 :)

*

Offline xoen

• 1236
GTA na PPC
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 02, 2006, 00:13:14 »
znowu palmos? nieeeee.... hm..