Gra Settlers...

• 35 Odpowiedzi
  • 4821 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bardo

• **
  • 115
Gra Settlers...
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 04, 2006, 07:38:33 »
Cytat: "xoen"
Szybkość hmm.. na 300 mhz pxa263 trochę za wolno.
czas potweakować cycles w dosboxie...

Sprobuj tez moze podkrecic procesor, np. programem XCPUScalar, ja tak robie w przypadku wolno dzialajacych gier i sprawdza sie to znakomicie - przyrost predkosci jest odczuwalny przy przetaktowaniu do 400 mhz. Oczywiscie za zadne szkody wynikle z zastosowania mojej rady nie odpowiadam :) Ale dlugo juz tak robie, i w moim przypadku skonczylo sie raz, moze dwa na miekkim resecie, po bardzo dlugim czasie grania.

A zmieniajac temat, odpalalem ostatnio Civilization i Eye of the Beholder na PocketDosie, bardz ladnie obie chodza. Najbardziej zadowolony jestem z odpalenia civilization - jakos pockethumanity mnie nie ruszylo, a w stara civke gralem jeszcze na amidze, i te wspomnienia :)

*

Offline engri

• 29
    • http://www.fonix.com.pl
Gra Settlers...
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 04, 2006, 11:54:43 »
Na pocketdosie sie nie da odpalić. Włącza się, ale po ok. 10 sekundach, niezaleznie ode tego co się robi zaczyna sie robić "kasza". Mysz jest za czuła, ale na najmniejszych ustawieniach da się mniej więcej trafić. No ale niezależnie od ustawień się po prostu szybko zawiesza. :/ Testowałem na PocketDOS 1.10 z plug-inem bochsa i dosboxa.

*

Offline xoen

• 1236
Gra Settlers...
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 05, 2006, 17:12:35 »
pocketdos rzeczywiście nie jest stabliny sam, a co dopiero z wtyczką... wywala się razndomowo... teraz został tylko dosbox i pdosbox... wolniej ale pewniej..

Gra Settlers...
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 08, 2006, 10:40:11 »
Cytat: "engri"
Na pocketdosie sie nie da odpalić. Włącza się, ale po ok. 10 sekundach, niezaleznie ode tego co się robi zaczyna sie robić "kasza". Mysz jest za czuła, ale na najmniejszych ustawieniach da się mniej więcej trafić. No ale niezależnie od ustawień się po prostu szybko zawiesza. :/ Testowałem na PocketDOS 1.10 z plug-inem bochsa i dosboxa.

Dokładnie osiągnołem taki sam efekt.

Gra Settlers...
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 11, 2006, 13:23:52 »
Cytat: "engri"
Cytat: "Pipeman"
niestety dzieje się to samo co po przejściu demka. Już gdzieś jest otwatrty wątek pod tytułem co się komu na Amigowym emulatorze dało odpalić.

Nie wiem czy to może być z tym związane, ale 80% kopii setlersów na amige na necie jest walnięte. Uszkodzony jest plik music z dysku drugiego. Powinien ładować się on tylko wtedy, gdy jest wystarczająca ilość pamięci. Przy ustawieniach A500 (1mb ram) nie ładuje się wogóle i ta uszkodzona kopia wtedy działa. (nie ma muzyki) Przy ustawieniach wyższych - nie działa.

Co do tego to jest idealnie gra jest kopią oryginału a z dzwiękiem to zawsze ten problem był tyle że lewe wersje miały problem z save.
Jako że zaczynałem przygody z PC od 386 SX jeszcze coś tam z dosa pamiętam i raczej bym sobie poradził.

*

Offline FELEK

• 23
Gra Settlers...
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 25, 2006, 14:01:23 »
mogl by mi ktos prok po kroku napisac jak zainstalowac setlersow na spv m3000