fpsce vs SPV 310 problem

• 3 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fpsce vs SPV 310 problem
« dnia: Styczeń 01, 2008, 18:58:50 »
Witam

od kilku dni walcze z uruchomieniem emulatora fpsce na moim SPV3100 (Hermesie) mam zainstalowanego Poloka 1.0 WM6. korzystam z biosu 1001 i ciagle po zaladowaniu iso mam czrny ekran (testowane na suikoden 1 i BOF IV) co ciekawe wyswiela sie licznik klatek i nawet zminia on wartosc ale ekran ciagle czarny. Testowalem tez na innych biosach ale ciagle to samo. Czyzby xcale 400 nie uciagal emulatorka a moze cos robie nie tak? aha testuje wersje 0.95 i 0.94 i na obu to samo.

mateusz

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: fpsce vs SPV 310 problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2008, 19:45:13 »
xscale 400 uciągnie fpsece, przynajmniej w innym sprzęcie...
ale może to wina tej gry, spróbuj jakieś inne iso, najlepiej z grą o której ktos pisał w wątku fpsece że jemu działa

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2008, 20:32:18 »
Ja natomiast mam htc tytn z wm6 ze strony producenta. Próbuję uruchomić fpsece w wersji 0.09.5 i 0.09.6beta z biosem 1001. Na dowolnych ustawieniach przy starcie ISO przez chwilę widać czarny ekran z padem, a po chwili wraca do ekranu głównego. To samo dzieje się przy wybraniu "Start ISO" a potem Cancel (chyba powinien wgrać się sam bios?), więc chyba mogę wykluczyć, że to wina obrazu ISO.

W syslog.txt mam coś takiego:
FPSE - *FREE* PlayStation Emulator
Porting done by Schtruck
Initializing system...
---------------------------------------------------------
(.) Allocating memory blocks...
(.) Initializing hardware resources...
(.) Motion Decoder Engine...
->(.) Using Portable MDEC engine
(.) Initializing CDROM engine.
->(.) SCEE zone selected.
Win initialized
(.) Initializing BIOS resources...
->(.) Loading '\Program Files\fpsece\bios\SCPH1001.BIN'...
->(.) Compiling...
(.) Loading files...
(.) Executing...

Próbowałem instalować fpsece zarówno na karcie pamięci jak i w pamięci głównej - nic to nie zmienia.
To moje pierwsze pda i mam je od paru dni i nie potrafię rozwiązać tego problemu mimo usilnych poszukiwań.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2008, 21:24:35 »
sprawdzalem powyzsze tytuly na liscie kompatybilnosci i powinny chodzic chcoc slowo powinny tu jest jak najbardziej na miejscu. zassam jakis tytul wymieniany w watku o chodzacych grach i zobacze.
aha jeszce jedno czy emulator ma prekonfigurowane klawisze na starcie jeakies czy trzeba wszystko samemu ustawiac?
kolejne pytanie czy moge  miec go zainstalowanego na karcie pamieci czy musze na pda go przeniesc?